Category: afslanken

Afslanken

Er is een bekend gezegde “zoals ze je zien, zo schrijven ze je” en meestal gaat het om ons uiterlijk. We hebben het natuurlijk niet over kleding, make-up of kapsels, maar over een silhouet dat slank en atletisch moet zijn in lijn met de trends die nog steeds bestaan. Iemand zou kunnen zeggen dat het niet altijd mogelijk is, en dat geldt voor letsels die symptomatisch zijn voor gewichtstoename. In de meeste andere gevallen is overgewicht of obesitas echter meestal het gevolg van onze nalatigheid en kan alleen effectief gewichtsverlies helpen. Er zijn veel behandelingen die ons in staat stellen om ons te ontdoen van overgewicht en vetophopingen, maar laten we ervoor zorgen dat dit volledig veilig en zonder negatieve gevolgen voor onze gezondheid gebeurt.

Afslankingsdieet – gezond, licht verteerbaar en toch lekker

Ondanks de beweringen van veel pseudo-professionals is gewichtsverlies niet mogelijk zonder een goed dieet, een licht verteerbaar dieet dat u in staat stelt om snel gewicht te verliezen terwijl u uw lichaam voorziet van alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Verwijder uit uw dagmenu zeker alles wat uw overtollige gewicht kan doen toenemen, dus overtollig snoep, vetten, ongezonde snacks, koolzuurhoudende dranken en vooral fastfood. Het is door hen dat we vet worden en dat we daardoor aan zulke gevaarlijke ziekten lijden als:

 • Atherosclerose en hypertensie, wat een eenvoudige manier is om een levensbedreigende hartaanval of een veneuze embolie te krijgen;
 • gewrichtspijnen veroorzaakt door hun progressieve degeneratie onder te grote druk;
 • problemen met de spijsvertering en de stofwisseling, met als gevolg een steeds dikkere vetlaag en kwalen zoals diarree, constipatie en indigestie.

Niet elk dieet kan de verwachte resultaten opleveren, dus laten we alleen die kiezen die ons niet doen verhongeren of onze consumptie van essentiële voedingsstoffen beperken. Vergeet niet dat echt effectief gewichtsverlies is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten van voedsel, groenten, fruit uit de biologische landbouw, vrij van GGO’s en kunstmest. Laten we gezonde salades eten, fruit- en groentecocktails drinken en rood vlees en verwerkt voedsel vervangen door gevogelte en zeevis, waarbij we ook de plaats van herkomst zorgvuldig kiezen.

Beweging ondersteund door passende voedingssupplementen

Een gezond dieet, samengesteld door een professionele voedingsdeskundige, is de basis voor gewichtsverlies, en het tweede even belangrijke onderdeel daarvan is beweging, fysieke activiteit die ook een snel gewichtsverlies ondersteunt. Prestatiesporten zijn eerder niet voor de meeste mensen, maar een dagelijkse lange wandeling, bij voorkeur nordic walking, is een goed begin, dat na verloop van tijd kan gaan lopen, wat veel voordelen voor ons lichaam oplevert. De immuniteit zal worden versterkt, de natuurlijke beschermende barrière, onze gewrichten zullen geen pijn meer doen, en onze spieren zullen zonder enig probleem elke fysieke inspanning kunnen weerstaan, terwijl ze daarna zeer snel regenereren. Het hele proces van gewichtsverlies, ongeacht het gekozen dieet of de gekozen vorm van lichaamsbeweging, moet ook worden ondersteund door passende voedingssupplementen. Soms heeft het lichaam een verminderde spijsvertering of metabolische processen, die moeten worden geïntensiveerd, waardoor het spijsverteringsstelsel wordt voorzien van vezels, piperine, synephrine en capsaïcine. We vinden ze in supplementen, evenals grote doses vitaminen en mineralen afkomstig van natuurlijke afslankende stoffen, extracten gemaakt van bijvoorbeeld planten.

 • acai-bessen;
 • garcinia cambogia;
 • groene thee;
 • groene koffie;
 • citrusvruchten;
 • ananassen en bananen;
 • quinoa-rijst,
 • lijnzaad;
 • yerba mate;
 • zuiveren.