Als u op dieet bent om gewicht te verliezen, bent u zeker om momenten van verhoogde eetlust en een alomvattend verlangen naar iets lekkers te hebben. Dit is normaal. Wat te doen op zulke momenten, om je inspanningen om te streven naar een slank figuur niet teniet te doen? Het is het beste om een set “noodrecepten” te maken voor caloriearme, snelle en toch smakelijke gerechten die uw eetlust zullen bevredigen. Hier zijn 3 afslankende salades om uit te proberen.

Salades om af te slanken – hoe ze samen te stellen om de eetlust te onderdrukken en het figuur niet te beschadigen?

Vaak heb ik op mijn eigen huid ontdekt dat diëtische salades een goed tegengif zijn tegen overmatige eetlust. Op momenten van zwakte beschermen ze tegen het bereiken van honderden extra calorieën van fastfood of iets anders, even ongezond als calorisch. Speciale afslankende salades hebben een zeer belangrijk voordeel – ze bevredigen de honger goed en smaken tegelijkertijd lekker. Omdat ze weinig calorieën bevatten en geen lichaamsvet ophopen, kun je ze naar believen en zonder wroeging eten. Het hele ding is om dergelijke speciale salades te maken voor het afslanken om te leren hoe te bereiden.

Ideale salade om af te slanken is er een die:

  • salad 1088411 640 300x199 1
    In de eerste plaats is het vullen en kan het de toegenomen eetlust bevredigen;
  • ten tweede bevat het geen vetmeststoffen;
  • ten derde is het aantrekkelijk in termen van smaak (ter compensatie van de culinaire offers die de mensen die elke dag gewicht verliezen, hen vergezellen);
  • Ten vierde is het voedzaam en bestaat het voornamelijk uit groenten, maar het bevat ook eiwitcomponenten of complexe koolhydraten.

Bij het bereiden van uw eigen heerlijke en lichtgewicht afslankende salades, zorg ervoor dat ze zo veel mogelijk plantaardige ingrediënten bevatten, omdat ze zeer weinig calorieën hebben en tegelijkertijd rijk zijn aan voedingsvezels voor een gevoel van verzadiging. Sommige samenstellingen zijn de moeite waard om te diversifiëren met eiwitproducten – eieren, magere kaas, mager vlees en vis – ze zijn ook geweldig voor de honger. Samenstellingen van groenten met grutten, bruine rijst of volkoren pasta verrijkt met wat lichte, maar ook onderscheidende saus zijn ook perfect als salade voor afslankende mensen.

Salades om af te slanken – recepten

Recept voor curry dieet salade

Bereid: ca. 150 g gekookte kalkoen (of kip) borst, een handvol volkoren pasta of boren, een blikje maïs, een handvol kappertjes, halve prei, rode of gele peper, een stuk verse ananas of eventueel 3-4 ananasplakken, 1/3 van de Chinese kool, dikke natuurlijke yoghurt, mosterd, currykruiden, citroen, zout, chili.

Snijd het vlees in blokjes, kook de pasta, laat het rusten en snijd het in kleinere stukjes. Hak de prei en kool fijn, hak de peper en ananas in kleine stukjes. Combineer alle ingrediënten, voeg ca. 3-4 eetlepels yoghurt, ca. 1-1,5 theelepel curry, 1 theelepel mosterd toe. Breng op smaak met zout, chili, citroensap en citroensap.

Recept voor lichte salade met havermout en groenten

U heeft ongeveer 70 g gekookte havergrutten, een pot met erwten in blik met erwten (of wortelen met erwten, bevroren, voorgekookt en gekoeld), 1 paprika, 1 groene komkommer, 2 tomaten, een half blikje kikkererwten, een bosje peterselie, 1 ui, zout, kruidenpeper, oregano en basilicum, olijfolie, citroensap, knoflookgranulaat.

Snijd paprika’s, komkommers en tomaten in kleine blokjes, peterselie en hak de ui fijn. Combineer de grutten met andere ingrediënten, meng. Kruid met 2 eetlepels olijfolie, citroensap, kruidenpeper, knoflook, oregano en basilicum en roer opnieuw.

Het recept voor een heerlijke salade met zalm en ei in een lichte versie

Ingrediënten van de salade zijn: een pak gerookte zalm, 2-3 hardgekookte eieren, ijsbergsla, rucola, een handvol cocktailtomaten, een handvol zwarte olijven, groene komkommer, bieslook, vinaigrette saus bereid met olijfolie, azijn, honing, zout, basilicum.

Snijd de zalm in kleinere stukken, snijd de eieren in vieren, hak de bieslook fijn. Leg de ontvoerde slabladeren op een groot bord. Schik de rest van de ingrediënten en giet er vervolgens de vinaigrette saus overheen.