Appelazijn is een oplossing die wordt verkregen door de fermentatie van appels. Qua kenmerken lijkt het misschien op gedistilleerde azijn, maar in vergelijking daarmee heeft het gunstige effecten voor het lichaam. Appelazijn wint aan bekendheid bij veel afslankende mensen die dromen van een slank silhouet. Is appelazijn echt een grote steun voor gewichtsverlies? Hoe te gebruiken?

Wat is appelazijn?

Het is een amberkleurige vloeistof, die ontstaat door de samenstelling van sap, cider, gemalen appels en gist, waardoor de ingrediënten worden gefermenteerd, waardoor alcohol wordt verkregen. Vervolgens worden bacteriën toegevoegd die alcohol omzetten in azijnzuur. Het is de belangrijkste werkzame stof en het eindproduct bevat goede bacteriën, enzymen of aminozuren. Polyfenolen, die een sterke antioxiderende werking hebben, d.w.z. zuiverend en anti-aging, maar ook pectines, vitaminen A, B, C, E, kalium, magnesium, calcium, koper en fosfor, zijn hier ook belangrijk.

Appelazijn heeft weinig calorieën. Eén eetlepel van deze stof is slechts 3 kcal. Bovendien heeft het, in vergelijking met gedistilleerde azijn, een licht alkalische reactie, zodat het het lichaam niet verzuren, en dit heeft een gunstig effect op de zuur-base economie van het lichaam.

Welke eigenschappen heeft appelazijn?

appels

Een van de belangrijkste gezondheidsbevorderende eigenschappen is de regulering van de bloedglucose- en cholesterolspiegels, en dus van de triglyceriden. Dit draagt bij aan het minimaliseren van het risico op hart- en vaatziekten zoals een hartaanval of een beroerte.

De overgrote meerderheid van de diëtisten bevestigen dat appelazijn de hypertensie normaliseert, maar dit is aangetoond in dierproeven. Er is ook een zeer grote kans op actie tegen kanker. Dit komt door de sterke effecten van polyfenolen, die de ontwikkeling en vermenigvuldiging van vrije radicalen remmen.

Het heeft ook het effect van het elimineren van alle bacteriën. Daarom wordt het steeds vaker gebruikt bij desinfectie en is het een onschatbare steun bij de behandeling van mycosis en andere huidziekten, keelontsteking, oren, gewrichten en sinussen. Het wordt gebruikt om pijn in spieren, toestanden, keel en oren te verlichten, zodat azijn kompressen worden gebruikt in deze kwalen.

Appelazijn – het gebruik ervan in het dagelijks leven

Dankzij de antibacteriële werking wordt het gebruikt om de groei van de E Coli-bacterie, die voedsel bederven, te remmen. Om deze reden wordt het gebruikt voor de conservering van voedsel. Dergelijke eigenschappen van appelazijn maken het ook populair als product voor persoonlijke hygiëne, haar-, huid- en tandverzorging. Het is ook noodzakelijk als schoonmaakmiddel in elke badkamer of keuken. Dergelijke eigenschappen van appelazijn zijn waardevol voor mensen die een gezonde en economische levensstijl leiden.

Appelazijn – afslanken

appelsap

De afslankende behandeling bestaat uit het consumeren van appelazijn gemengd met water voor de hoofdmaaltijden. Het doel is om van extra kilo’s af te komen. Deze methode is de laatste tijd erg populair. Studies hebben aangetoond dat het drinken van appelazijn het gevoel van langdurige verzadiging geeft en dit draagt bij aan de consumptie van veel kleinere porties voedsel en de bijbehorende calorieën. Dit resulteert in gewichtsverlies. Er bestaat ook geen twijfel over dat mensen die lijden aan een ongebreidelde eetlust, vooral snoep en fastfood, regelmatig appelazijn moeten gebruiken, wat een betere manier zal zijn om gewicht te verliezen dan het nemen van verschillende soorten medicatie.

Appelazijn heeft ook een grote zuiverende werking, waardoor alle toxines en schadelijke stoffen uit het lichaam worden verwijderd. Dit resulteert ook in een efficiënter gewichtsverlies proces. Daarnaast stimuleert het de productie van spijsverteringsenzymen, waardoor de stofwisseling beter wordt. Pectine, dat de spijsverteringsprocessen verbetert en het cholesterolgehalte normaliseert, en andere stoffen in appelazijn verlichten de spijsverteringsproblemen. Ze dragen ook bij tot de regulering van de bloedsuikerspiegel, een betere ontgifting van het lichaam en een snellere stofwisseling.

Hoe appelazijn gebruiken om gewicht te verliezen?

Appelazijn als preparaat is veilig en veroorzaakt bij correct gebruik geen ongewenste effecten. Om de afslankende behandelingen met dit product uit te voeren, moet u een wateroplossing met een lepel appelazijn en een glas water bereiden en zo’n drankje ongeveer 30 minuten voor het ontbijt, lunch of avondeten drinken.

Het wordt afgeraden om de concentratie of de hoeveelheid van deze oplossing te overschrijden, omdat het het maagslijmvlies kan irriteren, wat het risico op maagzweren of botontkalking verhoogt.

Recept voor appelazijn
  • 1 kg appels
  • 1 l water
  • 20 kg gist
  • 10 dkg suiker
  • Snijplankje volkorenbrood

Voorbereiding:

Schil de appels, rasp ze of gebruik een sapcentrifuge. Doe het resterende mengsel in een schaaltje waaraan water, 10 dkg suiker, gist en een stuk brood moeten worden toegevoegd. Dit alles is bedekt met gaas en blijft tien dagen staan.

Appelazijn – Gebruiksadviezen

De meningen zijn verdeeld zoals bij voedingssupplementen. Sommigen prijzen hem voor zijn opmerkelijke efficiëntie, terwijl een andere groep zegt dat hij geen effect heeft. Onder de supporters zijn er mensen die denken dat vloeibare azijn die thuis wordt gekocht of gemaakt beter is, maar ook mensen die appelazijn in tabletten gebruiken.

Net als bij andere afslankmethoden, zal geen enkele voorbereiding effectief genoeg zijn totdat suppletie wordt gecombineerd met een gezonde, evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging.

Lees ook: Chlorella en Spirulina