Ashwaganha is een van de meest waardevolle planten in de natuurlijke geneeskunde van India, of ayurveda. Het heeft veel gezondheidsbevorderende eigenschappen. De aswortel, die soms ook wel Indiase ginseng wordt genoemd en rijk is aan voedingsstoffen, is bijzonder waardevol. Ze dragen bij tot de regulatie van hypertensie, de ondersteuning van het immuunsysteem en het zenuwstelsel, alsook de preventie van hartziekten en kanker.

Welke gezondheidsbevorderende en therapeutische eigenschappen heeft Ashwagandha?

Welkom bij Spox komt uit India en behoort tot de familie Solanacea. Tegenwoordig wordt het al in veel Aziatische landen verbouwd. De plant dankt zijn exotische naam aan de geur, omdat het een specifieke geur heeft, wat in het Sanskriet de geur van een paard betekent. Ashwagandha behoort tot de groep van adapters. Het heeft vele gunstige eigenschappen voor het menselijk lichaam. Een van de beste voordelen is de bevordering van de weerstand tegen alle vormen van stress. Een dergelijk adaptogeen heeft een positief effect op de werking van het hele lichaam, ondersteunt de werking van zijn systemen zonder ongewenste effecten. Dergelijke waardevolle therapeutische en farmacologische eigenschappen zijn afhankelijk van de karakteristieke inhoud van deze plant. Ashwagandha is een bron van verbindingen uit de groep van glycitaniden. Deze omvatten sitoindoxiden en vitanosiden, die het zenuwstelsel ondersteunen en worden gekenmerkt door hun anti-stressieve, depressieve en antioxidante effecten. Fytosterolen, alkaloïden, fenylzuren of coumarines in de wortel worden ook gekenmerkt door positieve effecten en eigenschappen. Indiase ginseng is een ware schatkamer van gemakkelijk opneembaar ijzer, die een enorme invloed heeft op de toename van hemoglobine en erytrocyten niveaus, beschermt het hart en het bloedsysteem, wat de verouderingsprocessen van het lichaam vertraagt.

Lees ook: Chlorella en Spirulina

Ashwagandha – Wat is het effect?

In Ayurveda ashwagandha gevonden toepassing in uitputting staten, huidziekten, preventie van reuma. Het wordt nu beschouwd als een tegengif tegen allerlei kwalen. De meest effectieve begroeting is vooral bij alle auto-immuunziekten zoals lupus of chronisch vermoeidheidssyndroom. Ashwagandha verhoogt de immuniteit van het lichaam en verbetert tegelijkertijd de werking van andere organen en de conditie. Ashwagandha heeft een meerlagige werking en heeft waarschijnlijk meer therapeutische eigenschappen dan Chinese ginseng, dat wordt beschouwd als een wondermiddel voor alles. Uitstekende ondersteuning van het zenuwstelsel, het verminderen van alle spanningen en stress, versterkt de slaap, verlicht neurotische stoornissen, en daarmee de symptomen van psychische aandoeningen. Bovendien verbetert het de bloedparameters, normaliseert het de arteriële hypertensie en beschermt het hart. Ondersteunt het werk van de luchtwegen en de werking van interne organen zoals alvleesklier, nieren en lever.

Witania sluggish heeft ook een positief effect op het hormonale systeem, het stimuleert de schildklierfunctie en het voortplantingssysteem. Normaliseert menstruatiestoornissen en verbetert de seksuele prestaties. De plant heeft ook sterke antioxidante eigenschappen, die niet alleen de celverouderingsprocessen vertragen, maar ook de efficiëntie van het lichaam verhogen. Vanwege het gunstige effect op het spierweefsel wordt het aanbevolen voor herstellers, maar ook voor sporters. Zij zullen ook baat hebben bij nog een groot effect van de trage welkomstwortel, namelijk verbetering van de reactietijd psychomotoriek.

ashwagandha

Hoe gebruik je ashwagandha? – prijs en dosering

De Poolse markt biedt ashwagandha aan in de vorm van capsules met het extract van deze plant. Aanvulling moet worden gebruikt volgens de aanbevelingen van de distributeur, aangezien producten van verschillende bedrijven kunnen verschillen in de formule en concentratie van het extract. Poederwortel daarentegen moet ongeveer 7 gram per dag worden geconsumeerd. De kosten van ashwagandha zijn vooral afhankelijk van de samenstelling van het supplement en de fabrikant. Het goedkoopste supplement in de vorm van een poederwortel is ongeveer 20 PLN per 100 gram.

Ashwagandha een testosteron

Bij de aankoop van een supplement moeten we de formule zorgvuldig herzien en een product kiezen dat het beste past bij onze behoeften en verwachtingen. Zoals ik al eerder zei, stimuleert Indiase ginseng het hormonale systeem, beïnvloedt het niveau van het libido en verbetert de seksuele prestaties. In het geval van mannen is het de moeite waard om een product te vinden dat volledig werkt. De productie van testosteron zal hoger zijn, wat de mannelijkheid in elk opzicht zal verhogen: spieren, kracht en seksuele vermogens.

Lees ook: De beste pillen om af te slanken