Onlangs is het Japanse bananendieet een hit geworden. Bent u verrast? Bananen zijn vruchten die een heleboel voedingsstoffen bevatten, maar veel mensen die gewicht verliezen geven ze op, met als argument dat het eenvoudige suikers zijn. Inmiddels heeft onderzoek aangetoond dat je dankzij een bananendieet in korte tijd en zonder gevolgen tot 7 kg kunt verliezen.

Wat is een bananendieet?


De auteur van het bananendieet is een afgestudeerde in de medische studies Hitoshi Wanatabe. Ze kreeg publiciteit dankzij de operazangeres Kumiko Mori, die aankondigde dat ze na haar gebruik in een maand 7 kg was kwijtgeraakt.

bananen

Een bananendieet kan op drie manieren worden gebruikt: gedurende drie dagen, zeven dagen of een maand.

Wat is een bananendieet?

Het bananendieet gaat, zoals de naam al doet vermoeden, over het eten van bananen. Afhankelijk van hoe lang het duurt, moet elke dag een bepaald aantal bananen worden gegeten. Deze manier van eten veronderstelt ook de eliminatie van zout uit het menu, waardoor de ophoping van water in het lichaam wordt voorkomen en het proces van gewichtsverlies wordt versneld.

Driedaags bananendieet

In een driedaags bananendieet is het dieet gebaseerd op het eten van drie bananen per dag. Drink daarnaast drie glazen melk en 2 liter water (bij voorkeur mineraalwater zonder koolzuur).

De duur van dit soort dieet zou precies 3 dagen moeten zijn, want in geval van verlenging kunnen we worden blootgesteld aan het gebrek aan voedingsstoffen en mineralen. Het driedaagse dieet duurt niet lang en in zo’n korte tijd kunnen we 3 kilo verliezen.

Wekelijks bananendieet

Bij het kiezen van een wekelijkse optie ziet ons menu er als volgt uit: overdag eten we drie maaltijden bestaande uit een mengsel van een halve banaan, drie theelepels havermout, een theelepel honing en natuurlijke yoghurt (ca. 200 ml). Daarnaast twee snacks, een tweede ontbijt en een middagsnack waarvoor we een appel eten. Dit dieet zal ons toelaten om 1,5 kg te verliezen in zeven dagen.

Maandelijkse bananentoelage

Het dieet van een maand vereist iets andere gedragsregels dan het dieet van drie dagen en een week. In het maandelijkse dieet begint de dag met het eten van de hele banaan en het drinken van een glas stilstaand water.

postnutatieve dame


De ingrediënten van de volgende maaltijden worden geselecteerd op basis van de principes van gezonde voeding, het opgeven van snoep, vette snacks, fastfood en alcohol. We proberen de consumptie van zout, zuivelproducten en vetten te verminderen en de laatste maaltijd moet uiterlijk om 20.00 uur worden gegeten.

Als we deze regels de hele maand door volgen, kunnen we tot wel 7 kilo verliezen.

Voordelen van een bananendieet

Naast de mogelijkheid om snel gewicht te verliezen, heeft een bananendieet nog vele andere voordelen. En hier zijn de belangrijkste van hen:

dankzij het hoge gehalte aan kalium- en B-vitaminen helpen bananen om vermoeidheid en stress onder controle te houden, ze voegen energie toe en zorgen voor de bereidheid om de hele dag door te handelen,

– Bananen zijn vruchten met een vrij hoog caloriegehalte, dus ze verminderen het hongergevoel, waardoor we niet willen eten,

– bananen bevatten veel eenvoudige suikers, zodat we geen zin hebben om andere zoetigheden te eten,

– door het combineren van bananen met vezelrijke havervlokken zuiveren we ons lichaam van giftige stoffen,

Bananendieet – voor wie?

Een bananendieet is niet voor iedereen goed. Het is niet aan te raden voor mensen met obesitas, het is gericht op mensen met licht overgewicht en mensen die snel willen afvallen, bijvoorbeeld voor vakantie. Bananen zijn lekker, maar er moet rekening mee worden gehouden dat dit soort voeding gebaseerd is op een laag gehalte aan voedingsstoffen, zuivelproducten en vetten zijn beperkt, dus een zwanger bananendieet is niet aan te raden. Het mag ook niet worden gebruikt door personen die borstvoeding geven, tieners en personen na de operatie.

Banaan


Het hoofddoel van een bananendieet is het lichaam te zuiveren van giftige stoffen, de darmperistaltiek te reguleren en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Er wordt minder aandacht besteed aan fysieke activiteit bij het gebruik ervan, maar als u wilt rekenen op betere afslankende effecten, is het de moeite waard om te onthouden over systematische oefeningen. Een sterke inspanning zal echter wel bijdragen aan het vergroten van de vraag naar energie en dus ook naar voedingsstoffen zoals eiwitten en vetten. In het geval van bananendieet is het niet nodig om de inspanning te verhogen.

Het bananendieet is rijk aan vitaminen en mineralen, waardoor het een van de gezondste is. Het stelt u in staat om snel gewicht te verliezen, het zenuwstelsel te reguleren en zo het geestelijk welzijn te ondersteunen. Het kan korter of langer worden gebruikt, afhankelijk van de beoogde effecten, maar het is niet op alle producten gericht en vereist dat we een aanzienlijk aantal producten verminderen.