Gezond en veilig afslanken is zeker niet eenvoudig en als we in korte tijd zichtbare resultaten willen bereiken, is het gebruik van goed geselecteerde preparaten op basis van natuurlijke plantaardige ingrediënten vereist. Ze zijn een heilzaam en vaak zelfs noodzakelijk voedingssupplement, soms door onze schuld zonder waardevolle voedingsstoffen, en ondersteunen tegelijkertijd de spijsvertering en de stofwisseling. Een zo’n ingrediënt is de bessen Acai, aanbevolen door topvoedingsdeskundigen, een echte hit van de afgelopen jaren, die een volledige revolutie heeft teweeggebracht in de aanpak van gezond eten.

Bessen Acai – oorsprong van het fruit

Bosbessen Acai zijn stabiel geworden in veel afslankende diëten, en komen uit tropische bossen van Zuid-Amerika, voornamelijk Brazilië. Acai, met de Latijnse naam Euterpe oleracea, hebben zich snel over de hele wereld verspreid, en sinds enige tijd kunt u ze ook gemakkelijk bij ons krijgen, in winkels met gezonde biologische voeding. Deze kleine, onopvallende vruchten worden al jaren gebruikt in de natuurgeneeskunde, vooral bij de behandeling en preventie van ziekten van het spijsverteringsstelsel of ziekten veroorzaakt door gevaarlijke pathogene parasieten. Het is ook de moeite waard om ze te gebruiken in een effectieve behandeling die het mogelijk maakt om zich te ontdoen van extra kilo’s, en de positieve effecten van hun actie zal worden gevoeld door het hele lichaam.

Bessen Acai – samenstelling en belangrijkste gezondheidseigenschappen

Bessen Acai plant

Als je de winkel binnenkomt en de verpakking van deze vruchten in je hand neemt, zul je bijna onmiddellijk merken hoeveel van de voedingsstoffen erin zitten. Men kan zeggen dat deze kleine bolletjes bijna alle vitaminen en mineralen hebben die we nodig hebben, in een perfect op elkaar afgestemde hoeveelheid en verhoudingen, en de bessen Acai waren niet alleen blij met hun ware rijkdom:

  • vitaminen: A, B, C en E, waarvan de betekenis bij iedereen bekend is en niet apart gepresenteerd hoeft te worden;
  • mineralen zoals zink, magnesium, fosfor, kalium, ijzer, calcium en koper om sterke botten tot op hoge leeftijd te behouden en zink is essentieel voor gewichtsverlies;
  • gehalte aan aminozuren en vetzuren, aangevoerd door de belangrijkste Omega – 3 en Omega – 6, die de werking van de hersenen en het hart positief beïnvloeden, waardoor het niveau van slechte cholesterol wordt verlaagd. Aminozuren helpen het immuunsysteem te versterken, vergemakkelijken de spierregeneratie, zelfs na zware fysieke activiteit, verwijderen gifstoffen en alle andere stofwisselingsproducten, verminderen vermoeidheid en stress;
  • antioxidanten, die meer dan veel andere vruchten hebben, die inherent zijn aan effectieve profylaxe tegen kanker, het elimineren van vrije radicalen uit het lichaam en het remmen van natuurlijke verouderingsprocessen;
  • polyfenolen, ook essentieel voor de goede werking van het hart en het hele hart- en vaatstelsel, die hun werk reguleren, gevaarlijke hypertensie helpen bestrijden, atherosclerose, trombose en coronaire hartziekte voorkomen;
  • fytosterolen, d.w.z. plantensterolen.

De lijst van kwalen waarop Acai bessen met succes kan worden gebruikt is echt lang en specialisten hebben er steeds nieuwe items aan toegevoegd, en het is de moeite waard om hier de verlichting van symptomen van dergelijke kwalen, zoals ernstige menstruatiepijnen of symptomen van gastro-esofageale reflux te vermelden. Ze moeten ook worden gewaardeerd door mannen, vooral door mannen die klagen over prostaatproblemen, die een grote groep mannen in hun volwassen leeftijd betreft, meestal die ouder dan 35 jaar. Bosbessensap wordt ook gewaardeerd bij de preventie van oogziekten, waardoor de bloedvaten in het netvlies positief worden beïnvloed, en een ander belangrijk voordeel is de verbetering van de seksuele prestaties.

Bessen Acai – noodzakelijk voor gewichtsverlies

plant

Deze kleine paarse vruchten in verschillende vormen zijn het waard om in je huisartsenkast te hebben, maar ze zullen nog nuttiger zijn als je klaagt over overgewicht of als je God’s obesitas niet geeft. Gezonde voedingsspecialisten merkten al snel de gezondheidseigenschappen van Acai, die sterk werden beïnvloed door het werk van Dr. Alexander Schauss, een gewaardeerde Amerikaanse arts en diëtist. Zijn jarenlange onderzoek is geïnspireerd door de observatie van de Amazone-mensen, die hun hele leven lang gezond en slank blijven.

We moeten echter duidelijk maken dat Acai bessen juist vanwege hun afslankende eigenschappen de grootste populariteit hebben verworven en in de juiste hoeveelheden worden geconsumeerd, zodat u hun gewicht volledig en op verschillende manieren kunt controleren:

  • het belangrijkste hier is het hoge gehalte aan natuurlijke, gemakkelijk opneembare voedingsvezels, die, door het snel vullen van de maag, een gevoel van verzadiging voor lange uren geeft. Op deze manier elimineren we een van de meest voorkomende oorzaken van overgewicht, namelijk het constant eten tussen de maaltijden door, en deze vorm van vezel reguleert ook alle spijsverteringsprocessen en verwijdert deze toxines;
  • inhoud van chroom en cafeïne, het stimuleren van de stofwisseling, dankzij welke we in staat zijn om zich te ontdoen van overtollige calorieën en verteren de moeilijkst te verteren maaltijden;
  • in combinatie met een gezond, onopvallend dieet en een hoge fysieke activiteit geven de verwachte resultaten zonder het risico van yoyo-effect, terug te keren naar het oude gewicht na het spenen van de vruchten of preparaten met hen in samenstelling.

Het grootste probleem met Acai is helaas dat het moeilijk is om ze in verse vorm te krijgen, en de meeste winkels bieden ze alleen gedroogd aan, maar ze worden ook een aantrekkelijke aanvulling op veel gerechten zoals lekkere en gezonde salades. Meestal kunnen we ze echter kopen als een gevriesdroogd poeder, dat alleen hoeft op te lossen in water of yoghurt en een voedzame cocktail krijgt, vooral aanbevolen voor de training, die veel energie geeft om te bewegen. Het allerbelangrijkste is dat ze geen bijwerkingen veroorzaken en dat alleen een te hoge consumptie ervan kleine maag- en darmklachten kan veroorzaken.

Berries Acai – meningen en mijn mening

Zoals elke nieuwigheid, worden Acai bessen veel besproken in discussieforums gewijd aan een gezonde levensstijl en afslanken. Zoals altijd zijn ze niet helemaal eenduidig, dus kunnen we 100% positief overkomen, waarbij we alle voordelen, maar ook negatief, op belangrijke nadelen wijzen. Echter, specialisten in dit geval zijn er zeker van en definiëren Acai terecht als “superfruit”, niet alleen om het gewicht, maar ook om de algemene psychofysische toestand van ons lichaam.

Ook ik steun dit advies, maar in plaats van gedroogde of poedervormige vruchten te kopen, heb ik gekozen voor een van de beste voedingssupplementen in hun samenstelling. Ik heb het over SilvetsDit zijn tabletten waarin de werking van bessen is verrijkt met andere waardevolle ingrediënten, zoals groene thee, guarana, cayennepeper, piperine en l-carnitine, waardoor je samen resultaten krijgt waar je nooit van gedroomd hebt. Ze kunnen rechtstreeks bij de fabrikant worden gekocht en zijn momenteel Silvets wordt aangeboden tegen aantrekkelijke, promotionele prijzen voor omnibuspakketten bestaande uit meerdere pakketten.

silvets vak