Elke liefhebber van gewichtsverlies en een gezonde levensstijl weet hoe belangrijk fruit, de rijkste natuurlijke bron van vitaminen, is in zijn dieet. Dit is echt niet te onderschatten en een organisme zonder deze voedingsstoffen zal snel falen, wat zich ook zal uiten in snel groeiende problemen met overgewicht. Ik kwam er heel pijnlijk achter en daarom raad ik aan om elke dag bessen Goji te eten, die naar mijn mening volledig verdiend zijn als de gezondste vruchten ter wereld.

Bessen Goji – voedingsstoffen

Bessen Goji

Deze vruchten kwamen uit het verre Azië naar ons land en hun struiken groeien onder andere in China, Tibet en Mongolië, in een subtropisch of gematigd klimaat. Ze zijn ook bekend onder een andere naam, de gewone en scharlaken spike, en bereiken ons continent meestal in gedroogde vorm. Interessant is ook dat vers fruit dat op struiken groeit, niet met de blote handen kan worden aangeraakt, wat resulteert in een verandering van kleur als gevolg van het onmiddellijke oxidatieproces. Ze worden op een specifieke manier verzameld, waarbij de struiken worden geschud, en de bessen vallen gewoon op de matten die eronder liggen.

Maar laten we de curiosa achter ons laten en ons richten op wat het belangrijkst is, namelijk de samenstelling van deze kleine, voedzame balletjes, en deze hebben echt iets om over op te scheppen. We zullen er veel stoffen met een hoge voedingswaarde vinden, wat ook door wetenschappelijke studies is bevestigd. Dankzij deze bessen heeft Goji een echt gunstig effect op de gezondheidstoestand van de mens en door ze te eten, leveren we het lichaam:

 • Vitaminen B1, B2, B6 C, 50 keer meer dan in sinaasappels en E, de vitamine van de jeugd;
 • grote hoeveelheden mineralen, zink, ijzer, koper, fosfor, selenium en germanium, met een anti-kankereffect;
 • bètacaroteen en flavonoïden;
 • antioxidanten, verantwoordelijk voor het verwijderen van vrije radicalen;
 • polysachariden die het immuunsysteem reguleren;
 • onverzadigde vetzuren, waaronder omega-6 en linolzuur, die nodig zijn voor effectief gewichtsverlies;
 • 19 verschillende aminozuren, waaronder 8, die ons lichaam niet kan produceren;
 • Dieetvezel.

Bessen Goji – gezondheidseigenschappen

Bessen Goji

Deze vruchten zijn relatief recentelijk op de markt verschenen in ons land, maar in Chinach zijn bekend sinds de oudheid, wordt gewaardeerd in de traditionele natuurlijke geneeskunde. Het werd beschouwd als een product dat de gezondheid verlengt tot op hoge leeftijd en effectief is bij de preventie en behandeling van verschillende ziekten. Het is dus de moeite waard om ze op te nemen in uw dieet, in verschillende vormen, en als u regelmatig eet, kunt u rekenen op hun gezondheidseigenschappen zoals:

 • De bloedsuiker- en cholesterolwaarden worden aanbevolen voor de behandeling van diabetes mellitus;
 • een betere immuniteit en een goede werking van het immuunsysteem zal ons beschermen tegen infecties;
 • gezond en sterk hart, geen problemen met de bloedsomloop. Goji vermindert het risico op arteriële hypertensie en trombose, een grote hoeveelheid vitamine C in deze stoffen heeft ook een positief effect op de bloedcirculatie;
 • het uiterlijk en de gezondheid van nagels, haar en huid te verbeteren en hun natuurlijke verouderingsprocessen tegen te gaan;
 • anti-inflammatoire en antivirale effecten;
 • beter functioneren van het zenuwstelsel, betere concentratie, geheugen en verhoogde mentale capaciteit;
 • het lichaam te zuiveren van giftige stoffen die het werk van vele belangrijke organen verstoren en tegelijkertijd de lever te beschermen tegen de gevolgen van een ongezond, overmatig vet dieet;
 • gunstige effecten op het gezichtsvermogen, luteïne en zeaxanthine beschermen het netvlies tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en tegen maculadegeneratie die zelfs tot blindheid kan leiden;
 • snel en, het allerbelangrijkste, permanent gewichtsverlies.

Bessen Goji – helpen om gewicht te verliezen

Gezondheid eigenschappen kunnen worden beschouwd als complex, maar ik, het kopen van bessen Goji was vooral geïnteresseerd in hun afslankende effect. Ik heb het grootste vertrouwen in natuurlijke methoden, dus deze vruchten werden automatisch opgenomen in mijn lijst van te testen producten. Afvallen, bij voorkeur zonder het yoyo-effect, is een complex proces waarbij het belangrijkste het metabolisme is dat verantwoordelijk is voor de verbranding van vetweefsel. Soms is het zo ontregeld dat het lichaam iets nodig heeft dat de werking van het lichaam verbetert en hiervoor kunt u met succes Goji bessen gebruiken.

De grootste impact op de spijsvertering heeft de voedingsvezels in hen, dankzij welke na een korte tijd zullen we een aanzienlijke verbetering voelen en we zullen ontdoen niet alleen van een paar of meer kilogram, maar ook van problemen met winderigheid of constipatie, een nachtmerrie van de meeste vrouwen. Dieetvezel onderdrukt effectief de eetlust en vult de maag op hetzelfde moment, zodat we niet het gevoel hongerig voor vele uren. Men moet echter niet vergeten dat bosbessen, hoewel gebruikt voor gewichtsverlies, op zich een hoogcalorisch product zijn, zodat u niet te veel kunt eten, en de aanbevolen dagelijkse dosis is van 5 tot 15 g fruit.

Bessen Goji – hoe je ze het beste in de keuken kunt gebruiken

Bessen Goji fruit

De belangrijkste vorm van bessen Goji, die u kunt krijgen in onze winkels, zijn gedroogde vruchten en conserven zoals sappen of jam, helaas, zeer zelden vers. Het is echter de moeite waard om vóór de aankoop aandacht te besteden aan de wijze waarop ze werden opgeslagen, of het nu in de juiste luchtvochtigheid en luchttemperatuur is, om ze te beschermen tegen bederf en om hun smaak te beïnvloeden. Het is het beste om ze te kopen in vertrouwde winkels met gezonde voeding, die gelukkig al in de meeste Poolse steden te vinden zijn en een uitstekende aanvulling op vele gerechten, havermout, smakelijke fruitsalades, rijst of sommige vleesgerechten. Ze kunnen ook worden gebruikt in plaats van rozijnen voor gebak en andere gebakken goederen, en het sap kan worden gebruikt in cocktails of warme thee. We vinden ze ook terug in tal van tabletten en supplementen die gebruikt worden bij afslankende behandelingen, waarbij hun werking wordt ondersteund door andere, even effectieve ingrediënten.

Helaas kunnen ze niet door iedereen zonder enige beperking worden gegeten, ze moeten worden vermeden door mensen met diabetes, bij wie ze de bloedglucosewaarden verlagen, en worden niet aanbevolen voor antistollingsmiddelen. Gelukkig zijn de bijwerkingen van het eten van Goji zeldzaam, en als u twijfelt, kunt u erover praten met uw diëtist of arts. Je moet ook niet vergeten dat, net als veel andere vruchten, de bessen zelf geen gewicht verliezen, maar door ze te behandelen als een belangrijk onderdeel van een gezonde voeding en het combineren van deze fysieke activiteit, kun je echt bevredigende resultaten krijgen. Meningen over dit onderwerp zijn eenduidig, de meeste van hen volledig te bevestigen de eigenschappen van bessen beschreven door mij Goji, dus niets staat in de weg van jezelf om te proberen hoe positief ze zal uw gezondheid en gewicht beïnvloeden.