Mooi, pluizig en vooral dik haar is niet alleen een droom voor vrouwen, maar ook voor veel mannen. Helaas, verschillende redenen maken onze kapsel dunner snel en we vinden meer en meer haar vallen uit en verzwakt elke dag op de kam. Versnelde kaalheid is een probleem dat ik persoonlijk ben tegengekomen, maar ik heb het niet passief opgegeven en probeer het op vele manieren te bestrijden. Ik gebruikte hiervoor verschillende middelen, maar in de voetsporen van onze moeders of grootmoeders besloot ik om natuurlijke, beproefde methoden en de kracht van plantenextracten te gebruiken. Er zijn veel meer of minder effectieve kruiden of zelfs gewone planten die in onze tuinen of weilanden groeien, maar ik besloot om voor een brandnetel te gaan.

Brandnetel – goed, maar alleen in de dagelijkse verzorging.

Brandnetel shampoo

Brandnetel staat al tientallen jaren bekend als een middel tegen haaruitval. Op het internet of in de pers kun je er veel meningen over vinden, en het aantal recepten voor thee of wrijven op de hoofdhuid kan in de honderden worden geteld. Ze worden naar verluidt gebruikt als een effectief middel om de symptomen van kaalheid te stoppen, hoewel niet iedereen er ondubbelzinnig enthousiast over is. Het valt niet te ontkennen dat brandnetel veel stoffen bevat die een gunstige invloed hebben op de gezondheid en conditie van haar en hoofdhuid. We vinden ze in jonge bladeren:

  • micro- en macro-elementen zoals calcium, ijzer, fosfor, zwavel of silicium, die de haarstructuur beïnvloeden,
  • vitaminen A, K, B2 en C, om meer dan dezelfde hoeveelheid citroensap te zijn,
  • een aantal aminozuren, tannines, pantotheenzuur en organische, mieren- en glycolzuren,
  • essentiële oliën.

De meeste van hen zijn in een industrieel onbewerkte plant, die wordt aanbevolen voor persoonlijke oogst en drogen, maar brandnetelextracten zijn ook een toevoeging aan veel cosmetica, shampoos en haarconditioners. Drogen kan worden gebruikt om infusie te maken, zowel om te drinken als om in de hoofdhuid te wrijven. Ik moet toegeven dat ik al deze methoden heb geprobeerd door mijn haar te wassen met een curatieve netelshampoo en thee te drinken met een specifieke smaak. Ik keek een paar weken naar mijn kapsel en het enige wat ik kreeg was de zachtheid en pluizigheid. Het haar kreeg weer wat glans terug, maar als het aankomt op het stoppen van haaruitval merkte ik geen verbetering. Brandnetel heeft goed gewerkt als cosmetisch product, maar de preventie van alopecia is te klein.

Profolan – het beste voedingssupplement, het effect – overtrof mijn verwachtingen.

Profolan vak

Nou, een andere repetitie en een andere mislukking, en de bocht bleef groeien. Een beetje overstuur, besloot ik mezelf gerust te stellen met de brandnetel en op zoek te gaan naar iets wat echt effectief is. Dus kreeg ik feedback over wat andere mensen met dezelfde problemen gebruiken en ik kwam Profolan tegen. Dit is een veelgeprezen en geprezen voedingssupplement met alles wat je nodig hebt om de strijd tegen kaalheid te winnen. Ik koop het direct op de website van de fabrikant, en één behandeling, die al het gewenste resultaat geeft, kost me 49 €. Ik ontvang 60 tabletten voor deze prijs, die volledig worden gecompenseerd voor elk geld dat eraan wordt uitgegeven. Profolan is het resultaat van vele jaren van onderzoek en testen, met een unieke stof genaamd Grow 3, die de overmatige secretie van het gevaarlijke DHT hormoon effectief remt, wat de haarzakjes beschadigt en zelfs vernietigt. Het bevat ook aminozuren, waaronder taurine, dat verantwoordelijk is voor een aanzienlijke verlenging van de levenscyclus van het haar. Perfect geselecteerde hoeveelheden vitaminen en mineralen die verzwakt haar voeden en de beschadigde structuur herstellen. Het verbetert ook de bloedtoevoer naar de hoofdhuid, wat op zijn beurt het groeiproces van nieuw, sterker en dikker haar versnelt.