Chia zaden worden ook wel Spaanse salie genoemd en staan op de lijst van de gezondste voedingsproducten. Zulke kleine zaden zijn bovenal een schat aan stoffen die ons lichaam ten goede komen. Een van hen is voedingsvezel, waardoor het paardenvlees actief het proces van gewichtsverlies ondersteunt. Deze vezel is niet alleen verantwoordelijk voor de vetverbranding, maar ook voor andere eigenschappen. Lees het artikel en ontdek wat ze bevatten en hoe chia bonen werken. Leer ze te gebruiken in uw keuken.

Chiazaden – gezondheidsbevorderende eigenschappen

Chia zaden winnen aan populariteit en een groot voordeel onder de voorstanders van gezond eten. Het is een feit dat ze een unieke portie gezondheid bevatten, dankzij het gehalte aan waardevolle omega 3 en omega 6 zuren in de juiste doses voor het menselijk lichaam. Chia zaden zijn ook een buitengewone bron van eiwitten, wat het ideale] aminozuurprofiel onderscheidt.

Het brede scala aan mineralen dat deze granen bevatten is een ander zeer belangrijk onderwerp. In chia vinden we zeer grote hoeveelheden: calcium, magnesium, kalium, fosfor, zink, ijzer, selenium, koper, mangaan. Ook de aanwezigheid van verschillende vitaminen uit de B-groep, foliumzuur, vitamine C, A en E is het vermelden waard. Daarnaast hebben chia zaden een zeer hoog gehalte aan antioxidanten, d.w.z. antioxidanten. Ze bestrijden de gevaarlijke effecten van vrije radicalen op ons lichaam. Daarom hebben ze anti-verouderingseigenschappen en voorkomen ze celbeschadiging door tumoren, tumoren of mutaties.

Zie ook: Rangschikking van vetverbranders

Met behulp van ongeveer 3 theelepels chia zaden per dag krijgen we zeer positieve resultaten, merkbaar vanuit het oogpunt van onze gezondheid. Allereerst zullen we het tekort aan mineralen, vitaminen en eiwitten aanvullen. We zullen ook onze weerstand versterken, onze fysieke conditie zal beter zijn, zodat we ons eindelijk gerevitaliseerd voelen. Regelmatige consumptie van de heupen bevordert sterke botten, gewrichten en tanden. Het zal ook ten goede komen aan ons zenuwstelsel en de bloedsomloop, evenals aan de hersenen en het hart. Mensen die klagen over zwak, broos haar, huid en nagels zullen ook zeer verrast zijn door het effect van chia zaden.

Chia zaden voor afslanken en een goede spijsvertering

Het hoge gehalte aan voedingsvezels maakt dat de chia zaden een gunstig effect hebben op het spijsverteringsstelsel. Om deze reden is het niet alleen aan te raden voor mensen die zelfs veel gewicht willen verliezen, maar ook voor mensen die last hebben van constipatie, winderigheid en darmklachten. Chia toonde het vermogen om water in het maagdarmkanaal te binden. Ze verhogen ook het volume van de darminhoud, verhogen de intensiteit van de peristaltische bewegingen en regelen het proces van legen. Het gebruik van snurken zal de honger verminderen en een langdurig gevoel van verzadiging bereiken, waardoor we minder vaak naar voedsel kunnen grijpen en een positief effect hebben op ons lichaamsgewicht.

Opgemerkt moet worden dat niet alleen de voedingsvezels, die aanwezig zijn in chia zaden, het proces van het verkrijgen van een gemodelleerd en mooi gevormd silhouet cultiveren. De noodzakelijke actie wordt ook hier gekenmerkt door eiwitten, waarvan er veel in chia zit. Het remt de eetlust en stimuleert de stofwisseling. Dit leidt tot een betere verbranding van calorieën door het lichaam, en dit bevordert gewichtsreductieprocessen. Maar dat is nog niet alles. De chiakorrels bevatten ook chlorogeenzuur, wat de opname van suikers uit het maag-darmkanaal in het bloed vertraagt. Dit gaat ongebreidelde eetlust, hongeraanvallen tegen en helpt om gemakkelijker gewicht te verliezen.

Lees ook: De beste pillen om af te slanken

Hoe gebruik je chia zaden?

De neutrale smaak van de chia bonen betekent dat ze kunnen worden toegevoegd aan diverse lunchgerechten, salades, cocktails en desserts. We kunnen ze in hun geheel aan dergelijke gerechten toevoegen of vermalen, net als bij lijnzaad. Op deze manier krijgen we een substituut voor gewoon meel. Het is ook de moeite waard om soepen en sauzen mee te verdikken en te gebruiken als vulling voor pulp. Ze geven u de juiste consistentie, omdat ze na een ontmoeting met water een dicht opgehangen vaste stof vormen.

Meestal worden chia zaden toegevoegd aan cocktails, puddingen, salades, salades, salades, salades, havermout, brood of zelfgemaakte taarten. Ze werken ook goed als een van de ingrediënten van dieetdesserts of een gezonde vervanger van paneermeel, zodat ze kunnen worden gebruikt als paneermeel. Met behulp van deze zaden kunnen we dieetmaaltijden in onze keuken introduceren, omdat we ons terugtrekken uit calorierijke sauzen, soepen en gepaneerde vleeswaren volgens de traditionele methode, genomen met bloem of vettige room.

Zaden – recepten die ze gebruiken

Pudding uit chia zaad en perzik
 • Melk 275 g (1,3 glas)
 • Chia zaad 25 g (5 theelepels)
 • Perzik 100 g (1,3 st.)
 • Bijenhoning 12 g (2,5 theelepels).

Voorbereiding:

Meng de chia zaden met melk, honing en gehakte perzik. Zet de zaden een nacht in de koelkast om ze op te laten zwellen en pudding te maken.

Pudding chia met bananensaus
 • Chia zaad 14 g (2,8 theelepels)
 • Natuurlijke yoghurt 140 g (0,9 verpakking van 150 g per stuk)
 • Banaan 207 g (1,1 gemiddelde)
 • Noten 5 g

Voorbereiding:

Meng de zaden met yoghurt en leg ze een paar minuten apart. Meng de banaan op de mousse of kneed hem met een vork. Leg de bananenmousse op de bodem van het gerecht en giet yoghurt gemengd met chia. Bestrooi de hele strooi met gehakte noten, bij voorkeur walnoten.

Kaaskoekjes met chia zaden
 • Magere kwark 70 g (2,4 plakken)
 • Kippeneieren 35 g (0,6 st.)
 • Volkorenmeel 64 g (6,5 eetlepels)
 • Chia zaad 11 g (2,4 theelepels)

Voorbereiding:

Meng het ei met een snufje zout. Voeg kwark, een snufje peper, kurkuma, bloem toe. Meng de ingrediënten tot de massa. Vorm bolletjes deeg, maak ze plat met een lepel en bedek ze met sesamzaad (of andere) zaden. Bak 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.

Havermeel met chia, honing en kiwi
 • Melk 220 g (1 glas)
 • Havervlokken 40 g (4 eetlepels)
 • Chia zaad 10 g (2 theelepels)
 • Kiwi 110 g (1 stuk)
 • Bijenhoning 5 g (1 theelepel).

Voorbereiding:

Giet de melk over de vlokken, voeg chia, honing en honing toe, meng en zet onder deksel op een koele plaats voor 2 uur of een nacht. s Ochtends kunt u rustig opwarmen door af en toe te roeren, maar dat is niet nodig. Voeg vervolgens de gehakte kiwi’s toe.