Collageen is een van de belangrijkste bouwstenen van alle weefsels in het menselijk lichaam. Het is niet alleen verantwoordelijk voor de conditie van onze botten en gewrichten, maar wordt ook wel jeugdproteïne genoemd vanwege zijn invloed op het uiterlijk van de huid. Het maakt de huid stevig en glad en vertraagt de vorming van rimpels.

een dame met een gezonde teint

Collageen wordt geproduceerd door het lichaam zelf, maar na 25 jaar wordt de productie ervan vertraagd. Het tekort aan dit bestanddeel gaat gepaard met tekenen van veroudering en problemen met de gewrichten, dus het is de moeite waard om het aan te vullen met een supplement. Welk collageen te kiezen, wat is de eigenschap van viscollageen en welk collageen voor de gewrichten werkt het beste? Antwoorden op deze en andere vragen over dit specifieke eiwit zijn te vinden in het onderstaande artikel.

Kijk eens: Hoe spataderen te vermijden?

Collageen – wat is het?

Collageen is het belangrijkste eiwit bindweefsel, dat in het hele lichaam voorkomt. De ingrediënten bouwstenen zijn aminozuren: glycine, proline, hydroxyproline, hydroxyproline, en hydroxysine. Het is de belangrijkste bouwsteen van de extracellulaire matrix. kraakbeen, pezen, huid en botweefsel. De eigenschappen maken het noodzakelijk voor ons om goed te functioneren, omdat het een soort ondersteuning biedt voor veel elementen van het lichaam. Hij is verantwoordelijk voor de stevigheid van de huid en de gezondheid van de gewrichten. botten. Het helpt ook om wonden sneller te genezen. En hoewel onze het lichaam is in staat om het zelf te produceren, met de leeftijd, het vermogen om het te produceren op eigen kracht, met de leeftijd, het vermogen om om dit eiwit te produceren daalt en het wordt steeds minder en minder. Zijn aanvulling wordt aanbevolen om verouderingsprocessen uit te stellen. het lichaam en het versterken van de conditie van de gewrichten, vooral bij individuele personen oudere mensen en atleten.

Vroeger werd het meest voorkomende collageen werd van buitenaf geleverd in de vorm van gelatine. Eigenlijk is zijn aanvulling is veel eenvoudiger, aangezien de markt onder meer het volgende omvat een reeks supplementen. Collageenpoeder, capsules, collageen, collageen, collageen, collageen om te drinken – de keuze is groot. Eens kijken wie en hoe het zou moeten zijn. aanvulling op collageen.

Oorzaken en effecten van collageendeficiëntie

Het menselijk lichaam kan synthetiseren…. een tiental soorten collageen. De vezels zijn onderworpen aan een systematische en de oude, gebroken exemplaren worden vervangen door de nieuwe. Een van de componenten waarvan bekend is dat ze een hoog vezelgehalte hebben collageen, er is vitamine C. Het speelt een belangrijke rol in dit proces. ook koper.

Naarmate de productie van collageenvezels vertraagt, beginnen we de eerste tekenen van een proteïnetekort te zien. De huid verliest haar elasticiteit en er ontstaan rimpels. Collageentekort komt ook voor bij gewrichten die minder functioneel worden. Symptomen van een verminderde productie van collageen kunnen ook worden waargenomen bij aandoeningen van de inwendige organen of een verminderde kwaliteit van het gezichtsvermogen. Symptomen intensiveren vooral bij vrouwen na de menopauze, wanneer de oestrogeenafscheiding afneemt, waardoor de productie van collageen wordt verstoord.

Helaas, het verstrijken van de tijd kunnen we niet… de gevolgen van het tekort worden voorkomen en kunnen niet volledig worden geëlimineerd collageen. Echter, dankzij een speciale suppletie en dieet kunnen we dankzij een speciale suppletie en dieet, kunnen we om ze effectief te vertragen.

Wat is collagenose?

Collagenose wordt ziekte genoemd, als gevolg van een ontsteking van het bindweefsel.

Symptomen van collagenose:

  • verhoogde temperatuur;
  • frequente vermoeidheid;
  • gewichtsverlies;
  • pijnlijke kwalen.

Voor ziekten die verband houden met ontstekingen bindweefsel omvatten, maar zijn niet beperkt tot, maar zijn niet beperkt tot:

  • reumatoïde artritis;
  • lupus erythematisch;
  • polymyositis.

Elk van deze ziekten vereist een individuele behandeling waarbij vaak wordt aanbevolen om die anti-inflammatoire medicijnen neemt.

Hoe collageen aan te vullen?

Eerste symptomen van een collageentekort dat zien we aan de huid. Rimpels verschijnen, het wordt droog, en slap. Dan zien we een prestatieverlies…. en dat is een teken dat je moet beginnen met werken. Op de markt er zijn vele vormen van supplementen die we kunnen gebruiken om om collageen aan je lichaam te geven.

Collageen van vis – kenmerken

Het beste collageen dat we kunnen doen om zijn lichaam te voorzien van viscollageen, is er viscollageen, omdat zijn de structuur is het dichtst bij menselijk eiwit. Hij is degene die zeer goed geassimileerd door de mens en we kunnen het verkrijgen in de in verschillende vormen. De meest populaire is viscollageen in de poeder, maar we vinden ook capsules, drinkende supplementen, of het viscollageen in de rimpelcrème.

Een collageen geproduceerd uit een schot in de roos genaamd is door sommige mensen een natuurlijk collageen, gewoon dat. vanwege de gelijkenis met menselijk collageen.

Collageen voor gewrichten

Hoewel het vermogen van collageen om de huid steviger te maken bekend is, weet niet iedereen dat dit eiwit veel andere eigenschappen heeft. Zijn rol in het in goede conditie houden van botten en gewrichten is ook zeer belangrijk. Collageen komt in veel gewrichtssupplementen voor bij sporters die het meest kans lopen om gewond te raken of gewond te raken. Het wordt aanbevolen om soortgelijke producten ook te gebruiken voor oudere mensen die, vanwege hun leeftijd, mobiliteitsproblemen kunnen hebben.

Collageen voor gewrichten

Collageen versnelt de wondgenezing en vermindert de zichtbaarheid van littekens. Versterkt het haar voor een gezonde uitstraling en voorkomt haaruitval. Bovendien is viscollageen veilig in gebruik en heeft het geen bijwerkingen.

Samen met collageen kunnen we ook andere supplementen gebruiken die de gewrichtsmobiliteit verhogen, zoals Aliviolan. De combinatie van twee effectieve producten zal de effecten versterken.

Collageen in tabletten, poeder of Collageen drinken?

Grote hoeveelheid collageensupplementen maakt het moeilijk voor veel mensen om te weten welke vorm ze moeten kiezen. Bij de keuze van een bepaald product is het altijd de moeite waard om na te gaan in welke mate het product zich bevindt in en wat voor collageen het is. Het is ook de moeite waard om terug te keren…. aandacht voor de producten die de absorptie ervan verbeteren, zijn dit: Vitamine C, zeealgen of hyaluronzuur. Collageen goed vermengt zich ook met zink, wat de synthese versnelt. proteïne.

Welke vorm van collageen we kiezen is aan ons. Tabletten zijn gemakkelijk mee te nemen, collageen om te drinken zijn kant-en-klare dranken die kunnen worden geconsumeerd, en collageenpoeder kan worden opgelost of toegevoegd aan yoghurt of pap. Er is een hele reeks producten te koop, ook die welke zeer effectief zijn, zoals de sprankelende FizzyColagen.

Frizzy Collageen

Collageen voor de huid kan worden geleverd ook uitwendig in de vorm van speciale collageencrèmes, die meestal tot doel heeft de huid te verstevigen en te elimineren… rimpels. Collageen kan ook worden gevonden in littekenweefsel.

Lees ook: Leer het geheim van de jeugd van Collagen Select kennen.