Elke man wil altijd opgewassen zijn tegen de taak in intieme relaties met zijn partner, wat soms moeilijk of simpelweg onmogelijk blijkt te zijn. Erectiele disfunctie of een tijdelijke daling van het libido bederven onmiddellijk de sfeer in de slaapkamer en kunnen, indien genegeerd, leiden tot een ernstiger crisis in de relatie na verloop van tijd. Men is het erover eens dat problemen met potentie vooral mannen ouder dan 40 jaar treffen, maar tegenwoordig klagen ook jongere mannen steeds vaker over hen, en de redenen hiervoor kunnen echt variëren.

De meest voorkomende oorzaken van impotentiestoornissen

De eenvoudigste definitie van potentie is het vermogen van het mannelijk lichaam om snel een erectie te krijgen en te behouden tijdens de geslachtsgemeenschap. Deze voorstelling wordt soms verstoord, wat bijvoorbeeld kan gebeuren tijdens het inbrengen van een condoom of al tijdens het eerste spel, maar laten we meteen duidelijk zijn dat dit zeker geen reden tot paniek is. Een dergelijke situatie roept zeker een gevoel van grote schaamte op, vooral vanwege het onvermogen om de partner tevreden te stellen, maar het belangrijkste is hier het vinden en wegnemen van de oorzaak van een dergelijke stand van zaken. Jammer genoeg zijn er veel van hen, en meestal aangegeven door specialisten:

 • De stress die ons voortdurend begeleidt in ons leven;
 • emotioneel en psychologisch gemotiveerde oorzaken: angst voor toenadering, angst voor partnertevredenheid, seksuele remming vanuit huis, mislukte vorige vakbonden, vakbondsproblemen;
 • onbehandelde ziekten, diabetes, hoge bloeddruk, infecties van de urinewegen;
 • misbruik van alcohol en andere stimulerende middelen.

Sommige van deze redenen zijn zeker moeilijk te vermijden, maar potentiestoornissen kunnen in de overgrote meerderheid van de gevallen effectief worden behandeld en we zijn vaak in staat om onszelf te helpen. We hoeven niet noodzakelijkerwijs onmiddellijk geneesmiddelen te gebruiken, of risicodragende complicaties te ondergaan, ingewikkelde chirurgische ingrepen, bewezen, natuurlijke huismiddeltjes kunnen even effectief zijn.

In de eerste plaats – uit de leunstoel stappen en de nadruk leggen op activiteit

lopende

De verzwakking van seksuele kansen kan soms het gevolg zijn van de stationaire levensstijl die we leiden. Laten we eerlijk zijn, de meesten van ons zijn geen sportliefhebbers en na het werk brengen we meestal tijd door in een comfortabele fauteuil voor een computer of TV. Dit heeft een negatieve invloed op onze fysieke conditie en volgens het principe van verbonden vaten daalt het libido ook onmiddellijk en kan de sterke en blijvende erectie vaak gewoonweg vergeten worden. De frustratie zal dus enorm zijn, tenzij we eindelijk het heft in eigen handen nemen en actief gaan rusten, hoeven we niet te beginnen met het beoefenen van competitief langlaufen, een langere wandeling of gewoon lopen om te werken zal een goede start zijn. Als gevolg hiervan wordt het lichaam beter zuurstofrijker, de bloedcirculatie, inclusief die van de genitale organen verbetert, de testosteronspiegels stijgen en de fysieke capaciteit, inclusief uithoudingsvermogen voor lange perioden van lichaamsbeweging. Het is ook een goed idee om in slaap te vallen en alle nerveuze, stressvolle situaties in het privé- en beroepsleven zoveel mogelijk te vermijden. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat erectieproblemen in korte tijd verdwijnen en zonder moeite kunnen we urenlang van elkaar houden.

Ten tweede, de afschaffing van stimulerende middelen en een goed uitgebalanceerd dieet

groenten

Zeer belangrijke, negatieve invloed op ons libido hebben ook alle stimulerende middelen, waaronder alcohol, de grootste vijand van erecties. Laten we eerlijk zijn, na het drinken van een paar diepere, weigert dit belangrijkste deel van het mannelijke lichaam om mee te werken en er is meestal geen kracht die het kan dwingen om dit te doen. Sigaretten en zelfs grote hoeveelheden koffie hebben een vergelijkbaar effect op het zenuwstelsel en de bloedsomloop, die direct verantwoordelijk zijn voor een krachtige erectie.

Een uitgebalanceerde voeding, rijk aan essentiële voedingsstoffen en producten die de potentie ten goede komen, is ook een goed en aanbevolen idee. Het is het beste om de hulp in te roepen van een diëtist of zelfs een specialist te vragen die zal bepalen hoe we moeten eten op basis van de uitgevoerde tests. Vetten van dierlijke oorsprong of bijzonder schadelijk fastfood, de belangrijkste boosdoeners van atherosclerotische laesies in het genitaal stelsel, moeten onmiddellijk uit de voeding verdwijnen. Al deze junkfood moet het vervangen:

 • grote hoeveelheden fruit en groenten, bron van vitaminen en mineralen. Aanbevolen worden perziken, abrikozen, ananassen en bananen, ook in de vorm van sappen, en groenten zijn het eten van natuurlijke afrodisiaca, venkel, selderij en peterselie waard;
 • Eieren, bevorderlijk voor de groei van de potentie;
 • zeevruchten, oesters en garnalen;
 • kruiden zoals komijn, lavas, gember, kaneel, kaneel, hartige kruiden, nootmuskaat en koriander;
 • volkorenproducten, bruine rijst, donker volkorenbrood, grutten en pasta van deze bloemsoort;
 • producten met een hoog gehalte aan arginine, wat de circulatie verbetert en de kwaliteit van sperma, walnoten, cashewnoten, amandelen, zonnebloempitten en pluimveevlees aantast.

Zo’n dieet zal ons niet alleen veranderen in echte seksedemonen, maar zal ons ook in staat stellen om van de extra kilo’s af te komen, zodat de voordelen van de invoering ervan onbetwistbaar zijn.

Ten derde, profiteer van de kracht die uit de kruiden stroomt

kruiden

De meest gewaardeerde, zelfgemaakte manieren om de potentie te vergroten zijn onder andere het gebruik van kruiden, niet alleen in hun natuurlijke vorm, ze kunnen ook worden ingenomen in de vorm van voedingssupplementen, tabletten met hen in hun samenstelling. Ze werden al gebruikt door onze grootouders, en als je kijkt naar het aantal gezinnen in die tijd, zie je meteen hun hoge effectiviteit. Dit type plantenextracten zijn perfect in geval van kortstondige problemen met de erectie, leveren de nodige vitaminen en mineralen, en zijn vooral de moeite waard om aan te bevelen:

 • De Maca-wortel, al meer gedetailleerd beschreven op onze website, vol vitaminen en plantensterolen, adaptogenen, het verbeteren van de seksuele prestaties, het reguleren van de werking van het voortplantingssysteem en het hele hormonale evenwicht van het lichaam;
 • Ginsengwortel, al duizenden jaren bekend, die de fysieke efficiëntie van het lichaam verhoogt, het geestelijk welzijn verbetert, de doorbloeding van de geslachtsdelen stimuleert en reguleert;
 • Damiaanblad verbetert ook de bloedsomloop, verhoogt het libido en verlaagt het slechte cholesterolgehalte in het bloed;
 • aardse foelie, natuurlijke afrodisiacum, dankzij het gehalte aan protodioscine, die het testosterongehalte, de potentie en de seksuele sensaties verhoogt;
 • Suma wortel, ook bekend als ginseng, is een andere regulator van de hormonale economie;
 • gingko, stressvermindering, een van de belangrijkste oorzaken van libido stoornissen;
 • guarana zaden, vol cafeïne, die onmiddellijk het gevoel van mentale en fysieke vermoeidheid elimineren en de nodige energie geven, wat ook een goed effect heeft op de snelle verwerving en het behoud van erecties.