Het bereiken van de eerste sigaret is gemakkelijk, we handelen meestal op impuls, niet beseffen dat de eerste kan worden gevolgd door de volgende, en dit eindigt meestal met een levenslange verslaving. Het is uiterst moeilijk om zich ervan te bevrijden, het lukt maar weinig mensen en bovendien maakt roken een echte ravage aanrichten in het lichaam van de roker. Helaas negeren de meesten van hen het gewoon, waardoor roken een soort ritueel wordt en er voortdurend verklaringen worden gevonden die meestal niets met de werkelijkheid te maken hebben. Roken, met een gedegen informatiebeleid over de effecten ervan, is zonder enige logica en is tegelijkertijd een bewuste vernietiging van de gezondheid. Het meest angstaanjagende is echter dat een sigaret als enige ter wereld volledig legaal en met de volledige instemming en acceptatie van de autoriteiten wordt verkocht, een middel om kanker te veroorzaken.

Mythes over roken verspreid door rokers

Rondom het roken zijn veel mythen ontstaan, die meestal worden verklaard door mensen die zich niet kunnen of willen bevrijden van deze fatale verslaving. Deze lelijke gewoonte om naar de spreekwoordelijke rook te reiken heeft zijn wortels al in de tijd van Christoffel Columbus, die de eerste tabaksbladeren naar ons continent bracht. Eeuwenlang hebben mensen echter kleinere hoeveelheden gerookt, voornamelijk pijp, wat niet betekent dat het onschadelijk is. Roken in de vorm van sigaren en vervolgens sigaretten werd populair in het begin van de 20e eeuw en bereikte zijn hoogtepunt in de jaren na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het aantal rokers over de hele wereld nam toe en het ergste was dat men enige tijd dacht dat een sigaret onschadelijk was en dat men de ziekten die hij veroorzaakte negeerde. De rokers zelf hebben hier veel invloed op gehad en de beweringen die zij tot op de dag van vandaag verspreiden komen bijvoorbeeld niet alleen niet overeen met de werkelijke gezondheidstoestand, maar zijn soms zelfs absurd. Het is onder andere gebruikelijk om de mening van artsen in twijfel te trekken, te alarmeren en te informeren over de gevolgen van het vergiftigen van het lichaam met nicotine- of teerstoffen die in sigaretten zitten. De waarheid is dat deze verslaving net zo tragisch is in zijn gevolgen als het gebruik van drugs of het drinken van alcohol, wat in het beste geval ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt, en in veel gevallen helaas de dood van de verslaafde. Laten we dus niet geloven in de volledig verkeerde meningen die worden verspreid, door dat te zeggen:

Als ik één sigaret rook, zal het me niet schaden…

Niets is minder waar, want als we er elke dag een roken, is het al een verslaving en deze kleine dosis giftige stoffen kan ons schade berokkenen. Er wordt ons ook verteld dat als ik me er niet mee bemoei, me niets zal overkomen. Deze manier van roken is echter gevaarlijk voor het milieu, omdat we te maken hebben met passief roken, waarbij ook een grote hoeveelheid giftige stoffen in de longen van buitenstaanders wordt geblazen, met elke portie rook.

De sigaret heeft een kalmerend en stressverlagend effect.

Dat komt door de nicotine. Dit is een andere mythe die door specialisten wordt ontkend, en het meest giftige bestanddeel van tabak kalmeert niet, maar stimuleert juist nog meer, waardoor de staat van de nerveuze spanning toeneemt. Wanneer u rookt, kunt u in eerste instantie een zekere mate van ontspanning voelen, maar dit is geen stressverheffing, maar een gevoel dat wordt veroorzaakt door het bevredigen van nicotinehonger, omdat het degene is die overmatige nervositeit en de behoefte om naar een sigaret te reiken veroorzaakt. Na enige tijd van het branden van de sigaret raakt de roker weer opgewonden en begint alles weer opnieuw.

Roken bevordert de concentratie in het geestelijk werk

Deze onzin is al heel moeilijk te verdedigen en wordt weer geassocieerd met een ogenschijnlijk nicotinekalmerend effect. Als we de afwezigheid ervan in het lichaam voelen, zullen we ons zeker niet kunnen concentreren op de eenvoudigste activiteit, omdat het lichaam een andere dosis van het gif zal eisen en we alleen maar in staat zullen zijn om erover na te denken en niet over werk of studie.

Ik rook omdat ik graag, niet dat ik moet…

Integendeel, ik rook omdat ik mijn nicotinehonger moet stillen, die sterker wordt naarmate mijn verslaving vordert, en een grote groep rokers nog meer dan 2 – 3 pakjes sigaretten per dag kan roken.

Ik stop met roken wanneer ik wil.

Als het zo eenvoudig was, zouden we geen miljoenen verslaafden hebben, en hun aantal neemt helaas toe in plaats van af. Steeds meer jongeren willen door te roken laten zien hoe volwassenen zijn, terwijl ze tegelijkertijd zeggen dat het gemakkelijk is om te stoppen. Vrijwillig geweld alleen is veel te weinig, en ontwenningsverschijnselen kunnen lichamelijke pijn veroorzaken bij het stoppen met roken. In dit geval is medische hulp en het gebruik van speciale preparaten noodzakelijk. De stoffen die zich daarin bevinden, helpen de fysieke en mentale symptomen te verlichten en reinigen het lichaam van giftige stoffen en rookresten.

Als ik stop met roken, word ik dik.

Helaas moeten we het hier deels mee eens zijn, omdat de meeste ex-rokers moeten strijden tegen groeiend overgewicht, dat echter het gevolg is van hun eigen nalatigheid. De gewichtstoename wordt veroorzaakt door het reiken naar snoep of andere snacks in plaats van naar een sigaret. Dit moet echter krachtig worden bestreden door over te stappen op een minder calorierijk of zelfs vermageringsdieet en veel in de lucht te bewegen. We ontkrachten ook de mythe dat nicotine slijmt omdat het spijsverterings- en stofwisselingsstoornissen veroorzaakt, wat in extreme gevallen zelfs leidt tot obesitas die bijna alle aspecten van de gezondheid bedreigt.

Een pijp doet minder kwaad

In feite is roken echter veel gevaarlijker, waardoor het risico op kanker niet alleen van de longen, maar ook van het strottenhoofd, de slokdarm of de neusdarm, d.w.z. delen van de bovenste en onderste luchtwegen, toeneemt. Laten we ook niet geloven dat menthol of lichte sigaretten minder schadelijk zijn. In het eerste geval wordt menthol alleen verondersteld de smaak te verhogen, terwijl in het tweede geval meer gerookt moet worden om de nicotinehonger volledig te stillen.

Als ik rook, schaad ik alleen mezelf

Een andere onzin, want passief roken is nog gevaarlijker dan actief roken. Tabaksrook die uit de longen wordt geblazen bevat meer giftige stoffen die een niet-roker bereiken, ongeveer 4 keer meer nicotine en meer dan 35 keer meer dodelijke koolmonoxide.

Sigaretten roken – wat maakt ze zo dodelijk

roken

Zoals u kunt zien, kunnen we de beweringen over de onschadelijkheid van deze gewoonte tussen de sprookjes zetten, het is ook de moeite waard om te weten wat maakt roken je leven korter, terwijl het risico van de ontwikkeling van een groot aantal ziekten. Zoals we hierboven al schreven, is de schadelijkheid van roken al jaren niet meer opgemerkt, en ooit werd tabak zelfs beschouwd als een plant met genezende eigenschappen. De artsen realiseerden zich echter op tijd dat sommige ziekten direct worden veroorzaakt door de stoffen waaruit de tabak bestaat, dus ze hebben ze geïsoleerd en in detail beschreven. Het effect van hun werk was zelfs onthutsend, in elk tabaksproduct, sigaar, sigaret, pijp of zelfs een eenvoudige snuif zijn er tal van chemische verbindingen die moedig als dodelijk kunnen worden beschouwd. Er zitten meer dan 4000 ingrediënten in de rook, maar de meest giftige en bekende, die bij elke “rook” het lichaam verpest:

Nicotine

Een stof uit de groep van alkaloïden, sterk verslavend, en dit is vanaf de eerste dosis die tijdens het roken wordt toegediend. De werking ervan kan worden vergeleken met andere verslavende stoffen, omdat het een verhoogde afscheiding van dopamine veroorzaakt, het zogenaamde gelukshormoon. Dit heeft een effect op de verslaving en geeft een ogenschijnlijk gevoel van ontspanning. In feite is nicotine een neurotoxine, waarvan de hoge doses onomkeerbare schade veroorzaken, die samen met andere rookbestanddelen zelfs tot de dood kan leiden.

Wijnsteenstoffen

Volgens veel specialisten is het gevaarlijkste bestanddeel van sigaretten, gevaarlijker dan nicotine. Wat als hun percentage op de verpakking staat, terwijl er in feite niemand op let. Met deze term bedoelen we alle giftige ingrediënten die een negatieve invloed hebben op verschillende delen van ons lichaam, waaronder zwavel-, fenol- en stikstofverbindingen.

Koolmonoxide

Niet zonder reden een stille moordenaar genoemd, reukloos, maar tegelijkertijd dodelijk. Een andere bekende en gebruikte naam is chad, dat vergiftiging of de dood van duizenden mensen per jaar veroorzaakt, meestal in geval van brand of gaslekkage. Het is dan ook verrassend dat het product dat het bevat op grote schaal beschikbaar is. Het effect van koolmonoxide wordt gereduceerd tot een combinatie met hemoglobine, het komt in het bloed terecht, wat zuurstofproblemen veroorzaakt. Hoewel sigaretten fracties koolmonoxide bevatten, heeft roken en het inademen van CO gedurende vele jaren een impact op de gezondheid, vooral op het hart en het hele bloedsysteem.

Waterstofcyanide

Het is een van de meest giftige, giftige stoffen, het heeft de kenmerkende geur van amandelen, hoewel het natuurlijk vrij ondetecteerbaar is in tabaksrook. Over de schadelijkheid ervan kan urenlang worden gepraat, dus we beperken ons tot enkele van de meest voorkomende symptomen, zoals:

 • dyspneu en een gevoel van druk in de borst;
 • hoofdpijn in combinatie met oorsuizingen;
 • om de bloeddruk te verlagen;
 • misselijkheid en braken.

Ammoniak

Een ander ingrediënt is een gas dat in de industrie wordt gebruikt, bijvoorbeeld in koelapparatuur of bij de vervaardiging van stoffen, schoonmaakproducten en cosmetica. Het lijkt erop dat het geen kwaad kan om in zulke kleine hoeveelheden in sigaretten te verschijnen. Echter, al deze dosis vermenigvuldigd met het aantal gerookte sigaretten en de jaren van roken veroorzaakt irritatie van de luchtwegen die zich manifesteert door hoesten, verstikking en druk in de longen. Ammoniak heeft ook een negatief effect op de ogen en veroorzaakt scheuren, pijn en na verloop van tijd zelfs permanente schade aan de ogen, en de negatieve invloed ervan op het functioneren van het zenuwstelsel is niet te onderschatten.

Toluen

Een giftige chemische verbinding die is afgeleid van benzeen, ook bekend als methylbenzeen, een verdunner die wordt gebruikt bij de productie van verven en kleefstoffen die in de bouw worden gebruikt. Nogmaals, we zijn verbaasd dat het feit dat we in sigaretten zitten ons er niet toe heeft aangezet om na te denken over hun volledige terugtrekking uit de verkoop. De toxiciteit van tolueen wordt geschat op een zeer hoog niveau en kan de volgende symptomen veroorzaken:

 • Het gevoel van constante vermoeidheid;
 • misselijkheid, diarree en braken;
 • hoofdpijnen;
 • huidirritatie en barsten van de epidermis;
 • irritatie van de mond van de keel en de slokdarm.

Andere carcinogenen

Het feit dat roken het risico op het ontwikkelen van gevaarlijke kankers verhoogt, wordt bevestigd door onderzoek, hoewel er nog steeds pogingen worden gedaan om deze resultaten te ondermijnen. Dit is te wijten aan tientallen andere zeer kankerverwekkende bestanddelen van tabaksrook, zoals:

 • benzeen;
 • vinylchloride;
 • arsenicum;
 • formaldehyde;
 • nitrosaminen;
 • zware metalen zoals lood;
 • radioactieve elementen;
 • methylalcohol.

Sigaretten roken – waarom zouden elektronische sigaretten ook moeten worden vermeden

vrouw met e sigaret

Een dergelijke chemische samenstelling van elke verbrande sigaret zou, na het lezen ervan, de sigaret onmiddellijk moeten dwingen om te doven en deze verslaving te bestrijden. U moet ook overwegen of het echt de moeite waard is om de gezondheid van uzelf en uw dierbaren, die passieve rokers zijn, te vernietigen. Zij zijn immers vaak de jongste leden van het gezin, kinderen die met verschillende ziekten in het volwassen leven komen en gespaard moeten worden. Het is genoeg om medische statistieken te lezen of uw huisarts te raadplegen om erachter te komen dat roken meer dan 65.000 mensen per jaar doodt en verdere statistieken tonen aan dat meer dan 9 miljoen van onze landgenoten, 31 procent van de volwassen mannen en 18 procent van de volwassen vrouwen in Polen roken. De laatste tijd begint dit cijfer te stijgen door de opkomst van elektronische sigaretten, die steeds populairder worden, vooral onder jongeren tussen 15 en 19 jaar. Ze worden ten onrechte behandeld als een gezonder sigarettenequivalent, hoewel deze theorie ook niet waar is. Het ministerie van Volksgezondheid heeft, wederom op basis van onderzoek, duidelijk gemaakt dat e-sigaretten bijna net zo schadelijk zijn en zeker vermeden moeten worden. Het ernstigste gevaar is hier de samenstelling van de vloeibare vloeistof, die stoffen als glycerine en glycol bevat, die bij verhitting uiterst schadelijk zijn, en naast verschillende soorten conserveringsmiddelen, waaronder die met een kankerverwekkende werking. Bovendien worden e – sigaretten vaker gebruikt, waardoor er grotere hoeveelheden gezondheidsschadelijke ingrediënten, met name nicotine, worden gebruikt.

De effecten van roken – waar rokers meer aan blootgesteld worden

We weten al dat traditionele sigaretten en hun elektronische variant en andere tabaksproducten een heleboel giftige stoffen bevatten, die we elke dag weer vernietigen. Roken zelf is een ziekte die een passende behandeling vereist. Het is dezelfde verslaving als andere drugs of verboden middelen. Meestal lukt het je niet om ermee te winnen, alleen met wilskracht, al is het wel het belangrijkste en moet je ondersteunende maatregelen gebruiken. Dit zijn meestal nicotinepleisters of tandvlees, maar even goede resultaten worden verkregen door het gebruik van voedingssupplementen zoals Nicotine Free, die we hieronder wat gedetailleerder zullen presenteren. Het is zeker de moeite waard om te luisteren naar artsen, die beter op de hoogte zijn van de schadelijkheid van roken en voortdurend benadrukken dat een roker meer wordt blootgesteld aan tal van ziekten en er veel harder doorheen gaat, met de intensiteit van vrijwel elk symptoom. De lijst van deze ziekten is erg lang, en voordat u nadenkt over het kopen van uw eerste pakje “sigaretten”, wordt u geadviseerd om kennis te maken met hen, denk dat ze u kunnen bedreigen:

 • luchtwegaandoeningen en de meeste daarvan kunnen worden veroorzaakt door schadelijke stoffen in tabaksrook. De meest voorkomende is een obstructieve longziekte, meestal bilateraal. Als gevolg daarvan zijn er steeds meer problemen met de ademhaling en worden ze veroorzaakt door luchtwegobstructie. Het manifesteert zich door dyspneu, chronisch hoesten, pijn op de borst, vallen van het gewicht en zwelling van de benen. Een andere, nog ernstigere aandoening is longkanker, die in bijna 87 procent van de gevallen in de dood eindigt, tenzij de diagnose vroeg genoeg wordt gesteld;
 • andere kankers, maag, nieren, alvleesklier, lever, blaas, testikels, en bij vrouwen borst, baarmoeder en eierstokken;
 • luchtwegkankers, mond, lippen, tandvlees, speekselklieren, strottenhoofd, keel en slokdarm;
 • maagzweer, darm- en darmbreuk. Rokers lopen een hoger risico, en het inademen van rook versterkt ook de symptomen, vooral ernstige pijnen in het voortdurend geïrriteerde orgaan, terwijl het vermogen om zweren te genezen wordt verminderd;
 • hart- en vaatziekten, en roken is een van de meest voorkomende oorzaken. Dit is een begrijpelijke zorg voor cardiologen, die direct zeggen dat de ingrediënten van tabak het hart volledig kunnen vernietigen. Zij zijn verantwoordelijk voor ischemische hartaandoeningen, doorbloedingsstoornissen, atherosclerose, aorta-aneurysma, myocardinfarct, beroerte en zijn hypoxie, trombose, hypertensie. Overgewicht is ook gevaarlijk en daarom is een goed dieet zo belangrijk;
 • Diabetes mellitus en de meeste rokers klagen tegelijkertijd over verschillende nieraandoeningen, waaronder hun acute uitval die zelfs tot blijvende schade leidt;
 • schildklierziekten, waarvan de ontwikkeling wordt beïnvloed door waterstofcyanide, wat de juiste absorptie van jodium en de productie van hormonen die door dit lichaam worden geproduceerd, belemmert;
 • geheugen- en concentratieproblemen, zoals we al zeiden, nicotine verhoogt deze blijkbaar alleen maar, en vermindert in feite de mentale en cognitieve prestaties aanzienlijk;
 • de ernst van de allergiesymptomen die worden veroorzaakt door irritatie van de luchtwegen door tabaksrook. Dit geldt niet alleen voor directe rokers, maar ook voor mensen die worden blootgesteld aan passieve inademing van rook, wat op zijn beurt ook ernstige allergische reacties kan veroorzaken;
 • geestesziekte, stress en andere staten van intense nerveuze spanning die kunnen leiden tot gevaarlijke en moeilijk te behandelen depressies;
 • oogaandoeningen, niet alleen lacrimatie of conjunctivitis, maar ook cataracten die kunnen leiden tot permanente blindheid;
 • verminderde seksuele prestaties, impotentie en erectiestoornissen die vaak leiden tot impotentie of onvruchtbaarheid als gevolg van een verminderde spermaproductie;
 • vermindering van de natuurlijke immuniteit van het organisme, wat resulteert in een grotere gevoeligheid voor verschillende infecties;
 • aanzienlijk verhoogd risico op buitenbaarmoederlijke zwangerschap, miskraam, vroeggeboorte, onthechting van de placenta en foetale versterving. Sigaretten zijn zeer schadelijk voor het ongeboren kind, dat het risico loopt op ernstige aangeboren afwijkingen.

Hoe kan je stoppen met roken zodat je nooit meer terugkeert naar de gewoonte

De bovenstaande lijst van ziekten, we wijzen er meteen op dat we er slechts enkele op zetten, is naar onze mening voldoende motivatie om voor eens en altijd te stoppen met roken. We geven toe dat het in theorie heel eenvoudig klinkt, maar het gaat meestal verder dan de praktijk, maar we zullen proberen u te helpen om deze vreselijke verslaving te stoppen. Er zijn veel, min of meer effectieve manieren om dit te doen, maar het zit allemaal in de menselijke psyche. Je moet jezelf ervan overtuigen dat sigaretten iets slechts zijn dat onze gezondheid en die van de mensen in onze omgeving vernietigt, die overigens actief zouden moeten deelnemen aan deze gecompliceerde operatie. Het belangrijkste hier is de ondersteuning die helpt om de eerste, slechtste periode te overleven wanneer een roker, na het opgeven van de dagelijkse dosis nicotine, verschillende kwalen voelt. Deze zijn vooral mentaal, zenuwachtig en stressvol, en hier zal de hulp van de familie essentieel zijn. Soms veranderen deze symptomen ook in lichamelijke klachten, pijn, druk op de borst, maagproblemen, zelfs als er een bezoek aan de dokter nodig is, die moet controleren of er iets ernstigs aan de hand is. Het is zeer nuttig om te stoppen met roken, omdat patches of kauwgum die bepaalde hoeveelheden nicotine bevatten bij elke dosis worden verminderd. Wij bevelen echter meer natuurlijke methoden aan om met het stoppen met het syndroom om te gaan door het gebruik van supplementen om de symptomen ervan te verlichten, zoals Nicotine Free.

Nicotine Free – helpt om effectief te stoppen met roken en beschermt tegen gewichtstoename

De behandeling met Nicotine Free tabletten heeft twee hoofddoelen, het wegwerken van alle negatieve effecten van nicotinehonger en het voorkomen van gewichtstoename. De tabletten voeren deze taak perfect uit, wat wordt beïnvloed door hun natuurlijke, veilig te gebruiken samenstelling:

 • extract van groene thee, vol waardevolle voedingsstoffen om de verloren gezondheid te helpen herstellen, zoals: vitamine A en B, vitamine C, vitamine D en de mineralen kalium, zink, mangaan, fluor en koper. Het is dankzij hen dat groene thee het lichaam reinigt van alle giftige stoffen, de overblijfselen van jarenlange sigarettenrookvergiftiging. Tegelijkertijd is het een antioxidant die beschermt tegen kanker, hart- en vaatziekten en die de maagkwaaltjes verzacht;
 • Afrikaans mangoe-extract, waarvan de belangrijkste ingrediënten de vetzuren Omega – 3 en Omega – 6 zijn, ondersteund door talrijke vitaminen en mineralen. Mango reinigt het lichaam grondig van giftige stoffen die achterblijven na het roken, en remt tegelijkertijd de nicotinehonger af en vermindert het verlangen naar een sigaret. Bovendien voorkomt het overgewicht door het gevoel van voortdurende honger te elimineren, wat ook wordt bevorderd door een hoog niveau van fysieke activiteit, dus we raden aan te beginnen met een wandeling met stokken en vervolgens actief te gaan sporten, hardlopen of fietsen;
 • Ook cichorei, een andere nicotinehongerblokker, heeft een belangrijke invloed op de reconstructie van het door de giftige bestanddelen van tabak verzwakte immuunsysteem;
 • glukomannan, zonder welke het onmogelijk zou zijn om de kwalen van het spijsverteringsstelsel te controleren, die soms de goede werking ervan volledig verstoren. De voedingsvezel in deze stof verbetert vooral de spijsvertering, verwijdert pijnlijke constipatie, en door de zwelling in de maag kan het continu eten onder controle worden gehouden;
 • Chroom, dat de bloedsuikerspiegel reguleert, helpt ook om het verlangen naar hoogcalorische en ongezonde snacks te bestrijden;
 • kleinbloemige vriendin, waardoor de luchtwegen volledig worden gezuiverd, alle irritaties door roken worden verzacht en de hoest van de roker wordt verwijderd.

Samenstelling Nicotine Free Het is bevorderlijk voor de hoge en bewezen effectiviteit. Voormalige rokers, die slechts 2 tabletten per dag innemen, genieten van de effecten van hun actie, zijn van dezelfde mening:

 • het totale verlies van nicotinehonger;
 • volledige ontgifting van het lichaam;
 • het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten;
 • geen onaangename mondgeur en haar, huid en kleding zijn niet gedrenkt in tabaksgeur;
 • betere oxygenatie van het lichaam, omdat de hoeveelheid koolmonoxide in het lichaam afneemt;
 • beter gevoel voor smaak en geur, kun je eindelijk eten met een echte eetlust, het gevoel van de volle smaak van voedsel;
 • om zich te ontdoen van de vervelende hoest van de roker;
 • versterking van de immuniteit die het risico op longziekten, waarvan de capaciteit aanzienlijk toeneemt, praktisch uitsluit;
 • meer energie voor elke vorm van activiteit;
 • meer geld in je zak, dat je niet hoeft uit te geven aan steeds duurdere sigaretten.
Nicotine Free pakketten

Lees de exacte informatie over Nicotine Free

Bronnen
:
https:
//www.healthline.com/health/smoking/effects-on-body#1
https://www.healthline.com/health/effects-of-quitting-smoking#withdrawal-symptoms