Ik ben nooit een bijzonder dun persoon geweest. Als kind was ik al behoorlijk mollig en rond. In mijn familie, helaas, is iedereen overgewicht, en in de keuken ruik je voortdurend de geur van verse taart of heerlijke zelfgemaakte pizza. Deze dingen gaan niet kapot bij mij thuis, ze gaan naar metalen platen! Mijn ronde wangen waren echter meer liefdevol voor mijn ouders dan de angst dat hun kind in de toekomst problemen zou kunnen krijgen. Nu dat ik 1,80 m lang en 1,80 m lang ben, weeg ik….. Veel te veel, ze hebben geen medelijden meer met mij, maar ze zien het probleem ook niet meer. Zij geloven in het principe dat het beter is om groter en voller te zijn dan mager en hongerig. Ze geloven niet in halve maatregelen. Ze vertrouwen geen slanke, gelukkige mensen – ze zeggen dat ze gewicht verliezen en zichzelf elke lekkernij ontzeggen. Alsof voedsel het belangrijkste in de wereld is.

Het is zeker mijn schuld – ik heb de navelstreng niet op het juiste moment doorgeknipt en hier ben ik, voor mijn dertigste, met mijn eigen bedrijf en niet onbelangrijke inkomsten, en tegelijkertijd ben ik hier, met mijn eigen bedrijf en niet onbelangrijke verdiensten, en tegelijkertijd de hele tijd op een potje bij mijn ouders…. En mamma geeft me voortdurend diners en hapjes… Gelukkig heb ik dankzij zo’n stand van zaken een behoorlijke besparing opgebouwd. Dus ik stond op tegen mijn ouders (ik denk dat ze nog steeds niet kunnen zien dat ik een volwassene ben) en huurde mezelf een dekbedovertrek. Het was de eerste stap. De tweede is om een paar dozijn kilo overgewicht te verliezen! Ik heb nog geen tijd gehad om de aanbevelingen van de diëtisten te lezen, dus ik ben begonnen met het eenvoudigweg verminderen van mijn porties. Ik denk dat het helpt als ik niet goed kan koken – dat hoefde ik nooit. Het is bekend dat een dieet alleen niet alles is, dus ben ik begonnen met hardlopen. Ik dacht dat het makkelijker was! Er lopen zoveel mensen rond, dat het genoeg is om het huis te verlaten, toch? Nou, niet precies. Ik ben in geen enkele toestand, na een tiental meters dacht ik dat mijn hart uit mijn borst zou springen, en die pijn in mijn knieën! Mijn kniegewrichten hadden me lange tijd gestoord, maar ik probeerde er geen aandacht aan te besteden. Maar toen ik een langere wandeling ging maken (ik stopte met rennen tot ik beter in vorm was), werden ze ondraaglijk! Het was moeilijk voor mij om thuis te komen. En toen was het niet beter. Ik weet dat mijn karkas niet goed is voor de gewrichten, maar aan de andere kant, hoe kan ik het karkas verliezen als meer beweging pijn veroorzaakt? Misschien is er een goede remedie voor gewrichtsproblemen. Weet je iets effectiefs?