haaruitval

Een van de kenmerken van zowel vrouwelijke als mannelijke schoonheid is ongetwijfeld haar, dat altijd gezond, dik en glanzend moet zijn. Helaas worstelen veel mensen met hun verzakking, een uiterst onaangenaam ongemak, waarvan de oorzaken soms moeilijk eenduidig vast te stellen zijn. Het valt niet te ontkennen dat ons haar veel te verduren heeft en voortdurend wordt blootgesteld aan factoren die het uiterlijk nadelig beïnvloeden, zoals vocht, snelle veranderingen in temperatuur of UV-straling. Dit alles leidt al snel tot een aanzienlijke verzwakking van hun structuur en conditie, waardoor ze broos, broos en dof worden. Even vaak voorkomende oorzaak van voortijdige alopecia is de lage zorg voor hygiëne. Onze manier van leven betekent dat we geen tijd hebben om ons hoofd regelmatig te wassen met shampoos en conditioners die precies zijn afgestemd op het haartype. Wanneer we een probleem hebben met de keuze van cosmetica die een onberispelijke look en dichtheid van ons haar garanderen, moeten we hulp vragen aan een professionele haarstylist, een haarverzorgingsspecialist.

haar op de borstel

Ongunstige atmosferische factoren en een gebrek aan hygiëne zijn niet de enige redenen voor te snelle en overmatige alopecia. Als we, ondanks zorgvuldige haarverzorging, nog steeds haar vinden op een borstel of kam, kan het een teken zijn van gezondheidsproblemen die de onmiddellijke tussenkomst van een dermatoloog vereisen. Uitpuilend haar is een symptoom van ernstige systemische ziekten, waaronder gevaarlijke ziekten zoals lupus erythematosus, hyperthyreoïdie of hypothyreoïdie. Een veel voorkomende oorzaak zijn huidziekten, met name mycosis, waarvoor een effectieve behandeling nodig is, gebaseerd op de toediening van sterke antischimmelpreparaten. Het haar kan ook uitvallen als gevolg van het gebruik van bepaalde groepen geneesmiddelen die worden gebruikt bij kankertherapie of populaire hormonale anticonceptiemiddelen. Meer dan 50 procent van de mannen, vooral de blanke, moet gewoon accepteren dat hun kapsel na het 40e levensjaar van nature dunner kan worden.

Er zijn meer verschillende oorzaken van deze ziekte bij vrouwen. In aanvulling op het bovenstaande, gemeenschappelijk voor beide geslachten, kunnen ze worden veroorzaakt door hormonale veranderingen in het vrouwelijk lichaam. Ze veroorzaken de zogenaamde androgene alopecia van vrouwen, geassocieerd met een te hoog androgeengehalte, wat zeer kenmerkend is, omdat het alleen de punt van het hoofd en de hoeken van het voorhoofd bedekt. Een andere veel voorkomende oorzaak van haaruitval bij vrouwen is zwangerschap en bevalling. Onmiddellijk daarna daalt het oestrogeengehalte en kan er kaalheid ontstaan tussen 11 en 16 weken na de geboorte van de baby. Gelukkig is er geen behandeling nodig en groeit het haar na verloop van tijd weer spontaan terug.