Voor elke roker is het plezier van “bubbelen” onverslaanbaar. Als u echter besluit om te stoppen met roken, zal dit plezier meer dan gecompenseerd worden. Niet alleen uw gezondheid, maar ook uw schoonheid en vooral uw welzijn zullen er baat bij hebben. Wat zijn de voordelen van stoppen met roken?

De voordelen van stoppen met roken – schoonheid

Grijs, aards, vermoeid gezicht, huidproblemen, frequente puistjes, zwak, dof, haar dat naar buiten valt, ronde ogen, rimpels, snellere veroudering van de huid, gele tanden – zo lijdt uw schoonheid onder het roken. Als je een verslaafde bent, is het zeer waarschijnlijk dat je elke dag een aantal van deze lelijke symptomen (of allemaal) in de spiegel ziet. Er is echter een gemakkelijke manier om uw schoonheid te verbeteren op een uitgebreide manier, en zonder enige cosmetische procedures – stoppen met roken!

Je moet weten dat na het breken van de nicotineverslaving, het hele lichaam herleeft, dus je huid herleeft ook. De huid wordt mooier, gespannener, gladder en stralender. Schaduwen en wallen onder de ogen worden verminderd, puistjes en verkleuringen verdwijnen sneller en verschijnen veel minder vaak. Het haar wordt sterker, gezonder. De uitslag stopt met het zetten van de tanden, wat resulteert in een wittere, veel mooiere glimlach. Dat is niet alles. De geur van huid, haar en adem verandert ook. Ze worden niet meer in rook gedrenkt, dus ze ruiken niet meer als een asbak.

Gezondheidsvoordelen van stoppen met roken

Het grootste voordeel van stoppen met roken zal ongetwijfeld worden gevoeld door je longen en je hart. Elk jaar na het stoppen van de verslaving neemt het risico op long-, slokdarm-, larynx-, keel- en mondkanker, alsook op hart- en vaatziekten en beroertes aanzienlijk af. Door niet te roken beschermt u zich niet alleen tegen deze gevaarlijke ziekten, maar komt u ook af van de hardnekkige kwalen die uw dagelijks functioneren belemmeren, zoals: hoesten, kortademigheid, hoofdpijn, slechte conditie, snelle vermoeidheid (bijv. na het beklimmen van een trap), druksprongen.

Slechts een paar uur nadat u bent gestopt met roken, zal uw bloedsomloop verbeteren. Het zuurstofgehalte in het bloed zal weer normaal worden, wat al uw organen zullen “waarderen”. Uw immuniteit zal ook verbeteren – u zult minder vatbaar zijn voor infecties en ziekten. De werking van je zintuigen zal veranderen, ze zullen scherper worden, je zal smaken en geuren beginnen te herontdekken. Van week tot week zal uw ademhalingssysteem efficiënter gaan functioneren, uw longfunctie zal verbeteren, uw fysieke conditie zal verbeteren en uw bloeddruk en pols zal worden gereguleerd.

De voordelen van stoppen met roken – gevoel

Hoewel de eerste paar dagen van het stoppen moeilijk kan zijn, en het slechte humeur en de nervositeit kan zeer slecht zijn, weet dat dit slechts tijdelijk is. Geef het gevecht dan niet op, klem je tanden en overleef het. Na een paar dagen zal je humeur verbeteren, je nicotinehonger zal zwakker zijn en uiteindelijk verdwijnen. Dan voel je echt alle voordelen van het stoppen met roken. U zult meer energie, vitaliteit en handelingsbereidheid hebben. Een betere mentale en fysieke conditie zal zeker een positieve invloed hebben op je hele leven. Tot slot is een ander positief aspect van het stoppen met roken het vermelden waard. Het is een grote innerlijke zelfgenoegzaamheid dat je erin geslaagd bent je doel te bereiken en je verslaving te overwinnen.