Veel pogingen tot gewichtsverlies mislukken door een speciale liefde voor taarten, snoepjes, koekjes en chocolade. Als je echt wilt afvallen, moet je afstand doen van calorieënrijke zoete snacks, maar maak je geen zorgen, er is een eenvoudige manier om gewicht te verliezen. Zie hoe u snel en zonder bakken desserts samenstelt.

Hoe stelt u caloriearme desserts samen?

De eetlust voor snoepjes is een van de grootste nachtmerries van het gewichtsverlies proces. Het eten van uw favoriete taarten, koekjes en chocoladesnacks resulteert in een hoge instroom van overgeprogrammeerde calorieën, waardoor pogingen om lichaamsvet te verminderen volledig teniet worden gedaan.

Enige tijd geleden had ik een probleem met het beteugelen van mijn honger naar snoep, maar uiteindelijk vond ik een manier om het te doen. Ik gooide afgewerkte producten uit het menu en begon met het bereiden van fitte desserts op basis van ingrediënten met een laag gehalte aan enkelvoudige koolhydraten en vetten. Dieetdesserts zijn zeer eenvoudig te bereiden en eenvoudig zelf te overtuigen – ze smaken net zo goed en zelfs beter dan traditionele delicatessen.

Dit zijn de gouden regels die mij leiden bij het bereiden van mijn snelle, dieet desserts:

 • fruit 2754184 640 200x300 1
  Ik gebruik geen suiker, slagroom, boter, boter, margarine in desserts;
 • volvette melk wordt vervangen door melk 0%vet;
 • Ik vervang suiker door xylitol, soms met honing (in kleine hoeveelheden);
 • vaak in desserts reik ik naar vezelproducten die bevorderlijk zijn voor een slank figuur (bijv. havermout, speltvlokken, granen en zaden, chia zaden, noten, amarant);
 • Ik bouw desserts op basis van: yoghurts, magere melk, cottage cheese, magere roomkaas;
 • Ik gebruik geen kant-en-klare crèmes, massa’s of toppings;
 • Ik gebruik vaak natuurlijke cacao, kokosnoot, sesam;
 • De blender is mijn grootste bondgenoot bij de bereiding van fitte desserts.

Zie topdieetsupplementen voor gewichtsverlies

Dieetdesserts – bewezen ideeën

1. dieetdessert voor chocoladeliefhebbers – een heerlijke mousse op basis van cacao

Ingrediënten:

 • 2-3 bananen
 • grote beker natuurlijke yoghurt
 • ca. 100 ml melk 0%vet
 • ca. 4 eetlepels bittere cacao
 • theelepel xylitol
 • additieven: noten, amandelschilfers, rozijnen, granen, amarant, vers fruit, geraspte bittere chocolade – om uit te kiezen

Voorbereiding:

Schil de bananen en snijd ze in kleinere stukjes. Ik voeg yoghurt, melk, cacao en xylitol toe. Ik versmelt alles tot een gladde massa. Ik giet de mousse in de kopjes en laat het ongeveer een uur afkoelen in de koelkast. Aan het einde bestrooi ik het dessert met geplette noten en een beetje geraspte chocolade of andere toevoegingen.

2. Geschikt dessert voor liefhebbers van puddingen – romige lamspudding

Ingrediënten:

 • ca. 1,5 glazen gekookte lamsgrutten
 • 1 – 1,5 glazen magere melk
 • theelepel vanillesuiker
 • 2 eetlepels honing
 • additieven: fruit, kokosnoot, noten, enz.

Voorbereiding:

Ik meng gekookte lamsgroenten met melk, honing en vanillesuiker tot een gladde massa. Ik doe de pudding in kommen, voeg een handvol frambozen, bosbessen, stukjes perzik of ander fruit toe. Aan het eind giet ik een beetje frambozensap of siroop over het dessert.

3. caloriearm dessert voor liefhebbers van fruitsmaken – licht schuim met gelei

Ingrediënten:

 • 4 verpakkingen van natuurlijke gehomogeniseerde kazen
 • kleine beker met natuurlijke yoghurt (gewoon of dicht)
 • 2 aardbeiengeleien
 • 2 glazen aardbeien
 • 2-3 eetlepels xylitol

Voorbereiding:

Ik los een gelei op in een glas heet water en laat het afkoelen. Ik snijd een glas aardbeien in kleine stukjes en leg ze opzij. Ik giet kaas en yoghurt in een grote kom, voeg opgeloste gelei, xylitol, ingrediënten mengen. Ik voeg stukjes fruit toe, meng nog even door elkaar. Ik giet de massa in een taartvorm en leg deze in de koelkast. Ik los de tweede gelei op in 500 ml water, koel het af, wacht tot het gedeeltelijk stolt. Ik leg de helft van de aardbeien op het aardbeienschuim en giet gelei. Ik zet hem een uur in de koelkast.

4. dieet dessert voor liefhebbers van taarten en snoepjes – chocolade-kokosnoot haverballen

Ingrediënten:

 • een glas havervlokken
 • 2 eetlepels cacao
 • 3 eetlepels kokosnootchips
 • 3 eetlepels vloeibare honing
 • 200 ml melk 0%vet
 • een handvol noten of rozijnen

Voorbereiding:

Ik kook havervlokken op melk om de vloeistof te verzachten en te absorberen. Ik koel af, voeg honing, cacao, noten en rozijnen toe. Ik meng alle ingrediënten. De massa moet dik zijn, zodat er ballen uit kunnen worden gevormd. Nadat alle ballen zijn gevormd en in kokoschips zijn gerold, zet ik ze in de koelkast.

Ontdek mijn type onder de eetlustremmende tabletten (niet alleen voor snoepjes) – Kankusta Duo