Onlangs is een dieet zeer populair geworden, dat werd uitgevonden door een deskundige, dat wil zeggen een diëtist Dr. Dąbrowska. Ze is afgestudeerd aan een medische school, waar ze gepromoveerd is, de titel van klinisch arts en internist. Jaren van hard werken en observatie hebben geleid tot de ontwikkeling van een dieet, voornamelijk gebaseerd op grote hoeveelheden groenten en fruit. Het vermindert echter eiwitten, koolhydraten en vetten. In het prille begin werd het door deze specialist gecreëerd om patiënten te behandelen, en in de loop der tijd heeft het aan populariteit gewonnen dankzij zijn hoge effectiviteit.

Dr. Dąbrowska’s dieet – waar gaat het allemaal om?

koktajl

Dąbrowska, een diëtist, beweert dat niets zo goed werkt als een periodieke hongerstaking. Dit ondersteunt de leverfunctie en heeft een antioxiderende werking en reinigt het lichaam van gifstoffen en schadelijke stoffen na een periode van overvoeding. De specialist heeft een zeer uitgebreide kennis van gezond eten. Het menu dat door haar is gemaakt is aan te bevelen aan iedereen die extra kilo’s wil verliezen, omdat het een grote hoeveelheid groenten en fruit bevat. In de eerste fase van gewichtsverlies moeten ze het lichaam reinigen van alle giftige stoffen en zich voorbereiden op een intensieve verbranding van opgeslagen vetten. Belangrijk is ook een enorme hoeveelheid vitaminen en mineralen, wat een positief effect heeft op de hormoonhuishouding van het lichaam en zo de stofwisselingsprocessen in de eerste dagen van het dieet verbetert.

Het menu gemaakt door Dąbrowska heeft voornamelijk reinigende, regenererende en therapeutische effecten. Alvorens dit dieet in te voeren, is het raadzaam om contact op te nemen met een diëtist of arts die de duur van deze behandeling zal aanpassen aan onze individuele behoeften. De maximale tijd is 6 weken. Het dieet, dat gericht is op behandeling, zal bestaan uit fruit en groenten, bij voorkeur rauw of gekookt. Deze oplossing vermindert onnodige koolhydraten, vetten en eiwitten, maar richt zich op de injectie van vitaminen, mineralen, vezels, antioxidanten en plantaardige enzymen.

Lees ook: Dieet 1500 en Afslanken Dieet (1700 calorieën)

Dr. Dąbrowska’s dieet – hoe te gebruiken?

koktajl fruit

De lage calorische waarde van dit dieet betekent dat het lichaam energie nodig heeft om te leven, die het nodig heeft uit opgebouwd lichaamsvet, tumoren, poliepen, afzettingen en degeneratie. Daarom is het diep helend en regenererend, en bovendien afslanken. Daarom is het aan te raden om tijdens deze behandeling grote hoeveelheden cocktails, kruidenthee en water te consumeren. Mengsels van groen, boerenkool, sla, sla, selderij, spinazie, gewoon mineraalwater, gedroogde witte moerbei of brandnetelinfusies zullen ook goed werken.

 • Tijdens dit dieet is het ook de moeite waard om te zorgen voor de gemiddelde fysieke activiteit in de open lucht en te ontspannen in de vorm van massages, sauna of yoga, wat de effecten zal vergroten.
 • In het eerste stadium is het dieet een therapeutische hongerstaking, die meerdere malen per jaar door ons moet worden gebruikt om het lichaam te reinigen van alle toxines, het metabolisme te stimuleren, te versnellen en kracht of vitaliteit toe te voegen. De aanname is dat de consumptie van voedsel niet meer dan 600 calorieën per dag mag bedragen, zodat het lichaam diep kan regenereren. Het is ook aan te raden om zetmeel te verminderen en te kiezen voor vruchten met een laag suikergehalte zoals appels, grapefruits, citroenen en in het geval van groenten, wortelen, paprika’s, bieten, selderij, tomaten, courgettes, uien, knoflook, prei, peterselie, kool, sla, bloemkool, radijs, spinazie en broccoli. Deze groenten en fruit kunnen gekookt worden tijdens het dieet, maar de meest waardevolle voedingsstoffen voor het lichaam behouden hun ruwe waarde. Daarom wordt aanbevolen om de effecten van dit dieet verder te versterken.
 • Het is niet aan te raden om alcoholische dranken te consumeren of koffie te drinken.
 • De tweede fase van het dieet van Dr. Dąbrowska maakt het mogelijk om andere groenten, fruit, grutten, volkorenbrood, zuivelproducten, noten, tuinbonen, erwten en aspergebonen in het dieet op te nemen.
 • Tijdens het dieet vermijden we verwerkte producten met tarwemeel, snoep, zoute snacks en koud vlees.

Dit dieet bereidt ons lichaam perfect voor op een goede voeding. Om deze reden is het raadzaam om goede eetgewoonten aan te houden en verwerkte producten na afloop van de behandeling te vermijden.

Heb ik het dieet van Dr. Dąbrowska nodig?

Dr. Dąbrowska’s dieet heeft een afslankende werking, maar eerst en vooral reinigt het van giftige stoffen, het is helend en regenererend, daarom adviseer ik het gebruik ervan bij mensen met auto-immuunziekten. Het zal ook effectief zijn bij aandoeningen als deze:

 • Hypertensie
 • Kleine tumoren
 • Coronaire, schimmel-, virale en bacteriële ziekten
 • Allergie en astma
 • Psoriasis en atopie van de huid
 • Hormonale aandoeningen
 • Kwaaltjes die verband houden met de spijsvertering van voedsel, met inbegrip van rinitis en maagzweren
 • Frequente hoofdpijn en migraine
 • Slechte weerstand
 • Hepatitis

Wie mag het dieet van Dr. Dąbrowska niet volgen?

bieten en citroen

Contra-indicaties komen voor bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, maar ook bij hypothyreoïdie, Hashimoto, nierfalen, lever, kaas, depressie, porfyrie en mensen in een vergevorderd stadium van maligniteit.

Dieet van Dr. Dąbrowska – adviezen en beëindiging van de behandeling

Meningen over het dieet van Dr. Dąbrowska’s zijn zeker positief, en het therapeutische, maar ook afslankende aspect wordt geprezen. Het menu is zo ontworpen dat vitaminen zorgen voor een betere stemming, een injectie van vitale energie en behandeling in geval van kwalen. Echter, de belangrijkste is de fase van het verlaten van Dr. Dąbrowska’s dieet, zoals het zou moeten zijn zeer traag. Tijdens deze periode moet u uw calorie-inname met ongeveer 200 calorieën per week verhogen en andere producten introduceren die we tijdelijk uit het dieet moesten weren. Kant-en-klare recepten voor fruit- en groentedieet zijn te vinden op het internet. Ik raad het iedereen aan om af te slanken, maar vooral voor de gezondheid!