Als het gaat om goede voeding, kunnen de meeste negatieve opmerkingen worden gemaakt over de manier waarop de meeste mannen het doen, ongeacht hun leeftijd. Het valt niet te ontkennen dat het de meerderheid van de mannen is die liefhebbers zijn van alles wat ongezond is, en vaak is het in hun dagelijkse voeding niet nodig om op zoek te gaan naar groenten en fruit. Helaas zijn de gevolgen hiervan snel te zien, niet alleen in de vorm van toenemende hersenvliesontsteking op hun maag, maar ook in hun voortdurend verslechterende gezondheid. Het grootste probleem blijkt echter de overtuiging te zijn om de bestaande gewoontes te veranderen, om eenzorgvuldig geselecteerd dieet voor een mante introduceren, afgestemd op de behoeften van het lichaam.

Een dieet voor een man – wat bedoelen we met deze term

Verschillende soorten diëten zijn onder andere op het internet in grote hoeveelheden te vinden, maar niet alle daar gepresenteerde diëten kunnen met een zuiver geweten worden aanbevolen. Velen van hen zijn samengesteld uit willekeurig gekozen ingrediënten, zonder raadpleging van een diëtist, en het gebruik ervan kan heel andere resultaten opleveren dan de bedoeling was. Het belangrijkste is om de juiste hoeveelheid voedingsstoffen te kiezen die bij het voedsel worden geleverd, in een zodanige dosering dat het goed werkt en niet schadelijk is. Overtollige vitaminen en mineralen kunnen dezelfde negatieve effecten hebben als hun tekort, dus let op de ingrediënten van wat we eten.

De meesten van ons lijken te denken dat als we het hebben over een dieet voor een man, we alleen diegenen bedoelen die effectief kunnen vechten tegen overgewicht en zich kunnen ontdoen van een groeiende buik. Meestal is dit het geval, maar een goed gekozen dieet wordt verondersteld veel meer voordelen op te leveren, vooral om de algemene gezondheid te verbeteren, vaak ernstig verzwakt door jaren van verwaarlozing.

Herendieet – wat zijn de meest schadelijke producten die er onmiddellijk uit moeten worden verwijderd

fast food

Mannenvoeding is geen onderwerp voor een artikel, maar een paar honderd pagina’s lang boek, wat zeker negatief was. Zoals we al hebben gezegd, houden mannen zelfs van wat hen kan schaden, niet alleen overgewicht en obesitas veroorzaken, maar ook hun gezondheid ruïneren op een manier die moeilijk omkeerbaar is. In tegenstelling tot de schijn, zijn het niet alleen mannen van middelbare leeftijd die vaak worden blootgesteld aan de vaak desastreuze gevolgen van slechte voeding, hoewel we toegeven dat dit vooral op hen van invloed is. Een slecht gekozen en goed uitgebalanceerd dieet kan zelfs een kind of een tiener schade toebrengen, maar mannen die al volwassen zijn, moeten de volgende producten uit de weg ruimen:

 • wit, meestal tarwebrood. Het dwingen van een man om gezond, volkoren- of speltbrood met granen te eten grenst bijna aan een wonder, waarbij hij de voorkeur geeft aan tarwebroodjes van ongeraffineerd meel, waarvan de schadelijkheid en de glycemische index ver boven de door artsen en voedingsdeskundigen toegestane normen uitstijgt;
 • fastfood, waarvan de extreme schadelijkheid voortdurend in herinnering moet worden gebracht en die de dominante component zijn van een typisch mannelijk dieet. Een “echte” kerel kan niet zonder een vette druipende hamburger of een in mayonaise verzonken vleeskebab, waarvan de oorsprong beter niet te vinden is. Daarnaast is de pizza ook bedekt met kaas en zo financieren we cholesterolverstorende slagaders, maag- en darmzweren, en na verloop van tijd zelfs darmkanker;
 • alcohol, en in vrijwel elke vorm, misschien alleen met uitzondering van een enkel glas rode wijn, wat een gunstig effect heeft op de spijsvertering en de werking van de bloedsomloop. Tussen de sprookjes door moet je de veelgehoorde verhalen zetten dat wodka de slagaders doorspoelt, en bier is geen alcohol, maar een verfrissend drankje. Alles wat alcohol bevat is het en het is beter om het weg te stoppen voordat overmatig gebruik eindigt in bijvoorbeeld een levercirrose. Als het gaat om dranken, is het ook de moeite waard om koffie en gewone zwarte thee te beperken. Een betere keuze zou groene thee zijn, vol met waardevolle voedingsstoffen of een even gezonde yerba mate;
 • suiker en zout. Het eerste wordt meestal gevonden in de vorm van snoepjes, die in grote hoeveelheden worden geabsorbeerd tussen de maaltijden, en zout is een integraal onderdeel van de chips die je voor de TV eet. Zoetigheden zijn lege calorieën die de honger op geen enkele manier stillen, en overtollig zout is op zijn beurt een eenvoudige manier om hart- en vaatziekten te bestrijden;
 • sterk bewerkte voedingsmiddelen, waarbij verschillende soorten conserveringsmiddelen, kunstmatige kleurstoffen, verdikkingsmiddelen, smaak- of geurversterkers of conditioners een grote rol spelen. De meeste van hen zijn de beroemde “E” waar we zo bang voor zijn, hoewel we moeten toegeven dat ze niet allemaal een negatieve invloed hebben op het lichaam. Als we het hebben over de schadelijkheid van het consumeren van verwerkt voedsel, bedoelen we vooral pseudo-vleesproducten. Echt vlees is vaak traceerbaar, de kwaliteit ervan is ook op zijn minst twijfelachtig, en al het andere zijn de bovengenoemde vulstoffen.

Dieet voor een man – waarom, als het verkeerd is samengesteld, het begint zijn gezondheid te schaden

Gezondheidsraad voor mannen

Voorbeelden van ongeschikte voedingsmiddelen in het dieet zouden kunnen worden vermenigvuldigd, maar het belangrijkste is hoe ze de gezondheid kunnen ruïneren, heel vaak op een onomkeerbare manier. Het is niet voor niets dat artsen zelfs het mannelijke deel van onze samenleving waarschuwen om hun gewoontes te veranderen. De lijst van ziekten die worden veroorzaakt door de manier waarop ze eten groeit voortdurend, en de problemen die een man die zich niet bekommert om zijn gezondheid kan worden geconfronteerd:

Hart- en vaatziekten

Slecht gekozen componenten van het dieet voor een man is een bijna onmiddellijke toename van het lichaamsgewicht, wat resulteert in een gelijktijdige toename van het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Een vet, overwoekerd hart kan niet omgaan met het pompen van bloed, en dit heeft op zijn beurt een toenemend probleem met de doorstroming door cholesterolverstoppingen in de aderen en slagaders. Atherosclerose, coronaire hartziekte, die in veel gevallen leidt tot een hartinfarct, ontwikkelt zich. Een verstoorde doorbloeding is ook de oorzaak van toenemende cerebrale hypoxie, die het geheugen, de concentratie en het risico op een beroerte beïnvloedt. Onvoldoende aanvoer van voedingsstoffen bij het voedsel is ook een oorzaak van bloedarmoede, bloedarmoede die afwijkingen in de bloedsamenstelling veroorzaakt.

Overgewicht en obesitas

Helaas worden steeds meer mannen, voornamelijk van middelbare leeftijd, boven de veertig of vijftig, getroffen, maar dit is niet de regel. Jongere mannen worstelen ook met overgewicht, en dit wordt een ernstig probleem onder jongens in de adolescentie, die ook niet schelen wat ze eten en fysieke activiteit te vermijden door tijd door te brengen in de voorkant van een computer of tv. Dit is vooral te zien in de groeiende abdominale obesitas, de oorzaak van een andere levensbedreigende ziekte, zelfs diabetes. Daarom is beweging net zo belangrijk als voeding en laten we de woorden van artsen die regelmatige lichaamsbeweging aanbevelen met bijvoorbeeld hantlas, hardlopen of zwemmen in het zwembad niet onderschatten.

Potentiestoornissen, verzwakt libido

In het leven van een grote groep mannen komt er een moment waarop ze de achteruitgang van hun seksuele prestaties beginnen te voelen en het libido verre van ideaal wordt. Bijna onmiddellijk raken ze in paniek, niet beseffen dat deze aandoeningen het gevolg kunnen zijn van onjuiste voeding, een dieet zonder ingrediënten die de mannelijke potentie bevorderen. Deze aandoening wordt ook geassocieerd met gewichtstoename, en zwaarlijvige mannen staan echt zelden voor de uitdaging in intieme situaties en zijn in staat om zichzelf en hun partner tevreden te stellen.

Voedings- en stofwisselingsstoornissen

Een goede spijsvertering en stofwisseling zijn de twee grondslagen voor het behoud van het lichaamsgewicht volgens de berekende BMI, die ook moet worden ondersteund door een dieet voor mannen aanbevolen door artsen of voedingsdeskundigen. Spijsverteringsproblemen uiten zich meestal in vervelende misselijkheid, maagpijn, darmperistaltiek, braken en diarree. Als de stofwisseling vertraagt, kan dit worden gevoeld in de vorm van een disfunctie van de lever, de galblaas en vooral in een tragere vetverbranding. Hier intensiveren de voedingscomponenten de processen van thermogenese en lipolyse, waardoor de verbranding van calorieën en de afbraak van vetcellen wordt versneld.

Herendieet – welke producten en voedingsstoffen moeten er in worden opgenomen

De lijst van ziekten die verband houden met ongezond eten en drinken, waar mannen zoveel van houden, is natuurlijk langer, maar deze paar kwalen moeten je aan het denken zetten en je dagelijkse voeding veranderen. Het is echt niet moeilijk om het aan te passen aan uw behoeften en u kunt altijd de hulp inroepen van een specialist in gezonde voeding. We weten al welke ingrediënten er onmiddellijk uit moeten worden verwijderd, en nu is het tijd om uit te zoeken waar we ze mee kunnen vervangen, en het menu moet worden gevonden:

Groenten en fruit

Zoals altijd in de eerste plaats, maar niet zonder een specifieke reden. Zelfs een paar jaar oude kinderen leren op de kleuterschool en vervolgens op school dat het de rijkste bron van stoffen is die essentieel zijn voor onze gezondheid. Helaas neemt met het ouder worden de acceptatie van dit feit af, en sommige mannen verwijderen groenten en fruit uit hun dieet, wat volkomen onbegrijpelijk is. We zullen in hen de meest waardevolle voedingsstoffen vinden, wat ze zeker zijn:

 • vitaminen die tot vrijwel alle groepen behoren, zoals: vitamine A, die het immuunsysteem versterkt en zorgt voor een goed gezichtsvermogen, B-vitaminen, waaronder waardevol foliumzuur, vitamine C, een sterke antioxidant die vrije radicalen uit het lichaam verwijdert;
 • mineralen: ijzer, koper, kalium, fosfor, zink, natrium en silicium.

De meeste groenten en fruit zijn ook caloriearmen hebben een lage glycemische index. Ze kunnen daarom worden opgenomen in het dieet in de meeste gevallen zonder het risico van overgewicht, eventueel met aandacht voor de hoeveelheid suiker die ze bevatten, en citrusvruchten, voornamelijk grapefruits, helpen om zich te ontdoen van het overtollige gewicht.

Graanproducten met hele korrels

Dit zijn degenen die het witbrood van tarwe, waarvan we de schadelijkheid al hebben gepresenteerd, moeten vervangen. Het dieet van een man moet ongetwijfeld donker volkorenbrood bevatten, waarvan de regelmatige consumptie het lichaam voorziet van de vezels die nodig zijn voor een goede spijsvertering. Het zit ook in volkorenpasta, havermout, zemelen of grutten die andere ingrediënten bevatten die gunstig zijn voor onze gezondheid:

 • fytosterolen en polyfenolen;
 • mineralen, voornamelijk fosfor, ijzer, zink en grote hoeveelheden magnesium;
 • B-vitamines, die deelnemen aan het proces van het creëren van rode bloedcellen, zorgen voor de huid en stellen het zenuwstelsel in staat om goed te functioneren.

Onverzadigde vetzuren

Het is moeilijk voor te stellen dat een dieet voor een man zonder vet, laten we eerlijk zijn, dat zulke gerechten niet erg smakelijk zouden zijn. Gelukkig staat niets het eten van producten met de onverzadigde vetzuren Omega – 3 en Omega – 6 in de weg. Deze zijn onder andere te vinden in kokosnootolie, die onze keukens heeft bestormd, of in de zeer geliefde extra vergine olijfolie. Laten we er ook voor zorgen dat het menu zeevruchten en schaal- en schelpdieren bevat, hoewel niet iedereen het lekker kan vinden.

Kruiden, inclusief die welke het mannen libido verhogen…

Gebrek aan kruiden kan elk lievelingsgerecht bederven, en bij gebruik in de keuken is het niet de moeite waard om je te beperken tot slechts twee basisgerechten, zout en peper. De consumptie van zout moet, zoals we al weten, worden beperkt en peper is een bron van piperine, een stof die de efficiëntie van het verbranden van overtollig vet verhoogt. Even gunstig voor de gezondheid zijn de kruiden:

 • Peper, zoet en vooral pittig, met capsaïcine die werkt als piperine;
 • oregano, basilicum, wat de smaak van elk, zelfs het meest banale gerecht verhoogt;
 • Gember, ook nuttig voor de behandeling van verkoudheden en het versterken van de verzwakte immuniteit;
 • ashwagandha, ground mace en root Maca, waardoor het mannelijk libido naar een heel nieuw niveau wordt getild en de seksuele prestaties snel weer volledig worden hersteld. Ze worden het best geleverd in de vorm van voedingssupplementen, met hun nauwkeurig afgemeten, aanbevolen doses.

Vlees, maar bij voorkeur vis en gevogelte

In een gezond dieet voor een man dicteert niemand om het eten van vlees helemaal op te geven, hoewel een vegetarisch of veganistisch dieet ook zijn duidelijke voordelen heeft. Het verschil is dat ongezond, vet en onverteerbaar varkensvlees moet worden vervangen door mager pluimveevlees en vis. Ze zijn zelfs essentieel als bron van waardevolle eiwitten, het bouwmateriaal van ons spierweefsel, dat tegelijkertijd van invloed is op de versnelling van de stofwisseling. Zo is het mogelijk om te voldoen aan de eeuwige mannelijke behoefte om vlees te eten zonder de bijwerkingen die gepaard gaan met de consumptie van sommige van zijn soorten.

Dieet voor een man – principes van voeding die de volgende waarde hebben

fruit, halters en stethoscoop

Als je weet welke producten elke man moet eten, hoe oud hij ook is, moet je al in staat zijn om je eigen dagmenu te maken. De juiste keuze van producten is echter niet alles waar je rekening mee moet houden in je nieuwe, gezonde manier van eten. Even belangrijk is de frequentie van de maaltijden, niet één avond na terugkeer van het werk, maar meerdere kleinere met regelmatige tussenpozen.

Vergeet ook niet om grote hoeveelheden vloeistoffen te drinken , maar niet afgewerkte sappen vol met fructose, niet-koolzuurhoudend mineraalwater is een betere oplossing. Als we echt om onze gezondheid geven, is het de moeite waard om van de stoel af te gaan, het huis te verlaten en na korte tijd alle positieve effecten te voelen van de toegenomen lichaamsbeweging, die binnenkort in een van de volgende inzendingen zal worden gepresenteerd.