Omgaan met overmatig haarverlies is uiterst moeilijk en vereist een verscheidenheid aan behandelingen. Op de markt in ons land zijn er veel middelen beschikbaar, waaronder farmacologische, waardoor het mogelijk is om versnelde alopecia te stoppen. Gedurende vele jaren van mijn strijd tegen dit probleem heb ik veel van hen geprobeerd, en ze verschilden niet alleen in hun effectiviteit, maar ook in hun samenstelling, met name de actieve factor, en twee van hen wil ik graag in meer detail uitleggen.

Minoxidil – een geneesmiddel voor hypertensie die de haargroei ondersteunt.

alopecia

Minoxidil-gebaseerde producten werden oorspronkelijk gebruikt om hypertensie te behandelen totdat iemand merkte dat een van de bijwerkingen van minoxidil een versnelde haargroei was. De oplossing van minoxidil heeft een gunstig effect op de bloedtoevoer naar de hoofdhuid en stimuleert de haarzakjes om intensiever te werken en ze zijn ook beter van zuurstof voorzien en gevoed, waardoor een ideale omgeving voor de groei van nieuw haar wordt gecreëerd. Het veroorzaakt ook niet te veel onaangename bijwerkingen, en sommige mensen die het innemen klagen alleen over lichte jeuk, irritatie of roodheid van de huid op de plaats van gebruik. Echter, vanwege het feit dat minoxidil een medicijn is dat wordt gebruikt bij hartziekten, is het raadzaam om een arts te raadplegen alvorens het te gebruiken. De effecten zijn al na een paar maanden te zien en nieuw haar wordt sterker, dikker en heeft een natuurlijke tint. Het komt in de vorm van tabletten, shampoos en conditioners voor de dagelijkse haarverzorging.

Finasteride – effectief voor androgene alopecia.

Een ander geneesmiddel dat vaak wordt gebruikt voor de behandeling van alopecia, met name androgene alopecia, is finasteride. Het blokkeert de omzetting van testosteron in DHT, de belangrijkste oorzaak van haarfollikelbeschadiging en dood. Het is vooral bedoeld voor jonge mannen die net begonnen zijn met het proces van kaalheid, omdat het niet de groei van nieuw haar veroorzaakt, maar alleen effectief voorkomt dat het uitvallen. In tegenstelling tot minoxidil heeft het meer ernstige bijwerkingen, naast de typische irritatie of roodheid van de huid, kan het een afname van het libido veroorzaken, en bij inname in grote hoeveelheden leidt het vaak tot depressie. Het is niet mogelijk om de gestarte behandeling te onderbreken, het stopzetten van de finasteride trekt alle verkregen resultaten terug.

Profolan – een effectief supplement op basis van natuurlijke ingrediënten.

Profolan pillen voor alopecia

De bovenstaande voorbeelden tonen aan dat het gebruik van typische farmacologische middelen bij de behandeling van alopecia kan ernstige nadelige effecten in het lichaam veroorzaken. Het is daarom beter om de behandeling te baseren op preparaten op basis van natuurlijke, plantaardige ingrediënten en voedingssupplementen zoals Profolan werken het beste. De meningen die op het internet te vinden zijn, hebben mij overtuigd om het te kopen en gezien de effecten van het gebruik ervan, weet ik dat het een goede beslissing was. De samenstelling van Profolan is gekozen om mijn lichaam te voorzien van alles wat het nodig heeft voor de groei van nieuw sterk en gezond haar. Het bevat een stof genaamd Grow 3, de enige die een bevestigde remming van de secretie van het hormoon DHT heeft, de meest voorkomende oorzaak van alopecia. Het bevat extracten van brandnetel- en akkerpaardenstaart, vol vitaminen en mineralen in ideaal geselecteerde doses en een aantal aminozuren, die de vitaliteit van het haar positief beïnvloeden. Profolan kan rechtstreeks bij de fabrikant worden gekocht, tegen een prijs van 49 € met verpakking. Het bevat 60 tabletten, die bij een dosis van twee tabletten per dag een volledige maandelijkse behandeling geven. Deze hoeveelheid geeft al het gewenste resultaat, en snelgroeiend haar is daar het beste bewijs van.