Fenegriek staat bekend om haar vele gezondheidseigenschappen, waardoor het van toepassing is geworden in de geneeskunde, keuken en cosmetica. Het is de perfecte manier om Versterking van het haar en het voorkomen van haaruitval. Deze zijn echter niet de enige voordelen van een fenegriek. Deze plant heeft veel actieve biologisch actieve stoffen die bijdragen aan onze gezondheid en schoonheid. Wat is fenegriek, hoe het ons lichaam beïnvloedt en waarom het de moeite waard is gebruiken?

Fenegriek – wat is het?

Fenegriek is een plant afkomstig uit Azië en Oost-Europa. Het staat ook bekend als ‘Gods gras’. “Grieks hooi” en “Griekse ledematen”. De eigenschappen van fenegriek werden eeuwen geleden al gewaardeerd, waardoor het een van de geneeskrachtige bestanddelen van de Aziatische geneeskunde was. Zaden zijn het belangrijkste deel van de plant dat gebruikt wordt voor gezondheidsdoeleinden. Ze worden gekenmerkt door de vorm van een tetraëder of ruit en kunnen tot 5 mm lang en 3 mm breed zijn.

Fenegrie

Fenegriek is een plant die laat zien dat is nuttig bij de behandeling van veel ziekten. Het staat bekend om zijn eigenschappen die het haar versterkt, maar ook gebruikt wordt om het haar te verbeteren. of om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Het is een…. Het is een… een van de meest waardevolle planten ter wereld, in Polen, wordt gekweekt… als een voederfabriek.

Wat zit er in de fenegriek? Samenstelling

De samenstelling van de fenegriek is zeer Interessant, veel van de stoffen die het bevat hebben een specifieke het belang van onze gezondheid. Onder de voedingsstoffen, die zich in deze fabriek bevinden, is het vermeldenswaard:

  • slijmoplossende verbindingen – beschermen de slijmvliezen;
  • steroïde saponinen – worden gekenmerkt door spijsverteringsbevorderende eigenschappen. en de reinigende eigenschappen van het lichaam; ze hebben hun eigen ook gebruikt in supplementatie voor sporters;
  • flavonoïden – natuurlijk antioxidanten;
  • Trigoneline – werkt stimulerend;
  • vitaminen: C, A, B6, thiamine, thiamine, zuur folie, riboflavine;
  • mineralen – calcium, ijzer, zink, fosfor, magnesium.

Fenegriek – gezondheidseigenschappen

Vanwege zijn rijke samenstelling, fenegriek heeft veel gezondheidsvoordelen. Hieronder presenteren we de belangrijkste daarvan.

Vermindering van de bloedsuikerspiegels

Slijmstoffen die in de fenegriek aanwezig zijn de snelle groei van glucose in het bloed na een maaltijd te voorkomen. Een korrel van fenegriekzaden wordt aanbevolen in het dieet van mensen met diabetes. Bovendien remmen dezelfde zaden de afbraak van koolhydraten, en dus het niveau van glucose in de urine te verminderen. In de samenstelling van de fenegriek kunnen we ook 4-hydroxyisoleucine vinden, die de afscheiding van 4-hydroxyisoleucine, die de afscheiding van de insuline van de cellen van de Langerhans-eilanden. Ingebed in Gods wiet polyfenolen worden gekenmerkt door toenemende eigenschappen Gevoeligheid van weefsels voor insuline.

Verlaging van het cholesterolgehalte

Een andere gezondheidsactie fenegriek, wat nuttig is voor mensen die lijden aan een te hoge hoogte… cholesterolgehalte. Fenegriek helpt om dit niveau te verlagen, dankzij steroïde saponinen in het, die de stofwisseling intensiveren cholesterol en versnelt de stofwisseling in de lever tot zuren …van gal. Dit is echter niet het einde van hun activiteiten. Steroïde sopaninen verbeteren ook de processen van uitscheiding van deze voedingsstoffen. Zuren en absorptie van vetverbindingen. Dat is wat maakt dat het cholesterolgehalte daalt. Zo werkt de fenegriek. Het voorkomt ook atherosclerose en hartaandoeningen. W De niacine in de plant helpt bij de profylaxe.

Behandeling van aambeien

Fenegriek is een bron van flavonoïden, die de bloedvaten verzegelen. Dankzij deze eigenschappen Deze plant blijkt nuttig te zijn bij de behandeling van anale spataderen.

Anti-bacteriële en antimicrobiële effecten schimmelwerend

Fenegriekse extract heeft een effect vergelijkbaar met antibiotica. Het is effectief tegen e-coli-bacteriën, Staphylococcus aureus, longontsteking, salmonella, of gonorroe duo. De waterige oplossingen die uit de fabriek zijn voortgekomen, tonen de volgende oplossingen aan schimmelwerende activiteit.

Helpen om blauwe plekken te bestrijden

Fenegriek wordt gebruikt in behandeling van ontstekingsaandoeningen van de huid. Plantwikkels werken kalmerend, verzachtend en verzachtend en het verminderen van de zwelling.

Werking fenegriek voor het maagdarmkanaal van de mens

Fenegriekzaden helpen om ons spijsverteringssysteem gezond te houden. Vanwege de brede eigenschappen, helpen om met verschillende kwalen om te gaan, afkomstig uit dit deel van ons lichaam.

Maagzweren


Polysachariden in de fenegriek bedek het maagslijmvlies met een beschermende laag die voorkomt dat ziekteverwekkers het binnendringen. Hierdoor wordt de zwelling van het slijmvlies verminderd en worden de kwalen verminderd. wordt de pijn minder vervelend.

Regeling van de darmwerking

Dankzij de eigenschappen die de spijsverteringsprocessen ondersteunen, wordt fenegriek gebruikt bij de behandeling van bovengenoemde ziekten zoals dyspepsie, leverziekten en zweren. Plantaardige zaden verhogen de maag- en alvleesklierestitutie en stimuleren de speekselproductie. Het hoge vezelgehalte van de zaden versnelt de spijsvertering en reguleert de darmwerking. Fenegriek wordt ook gebruikt om de eetlust bij kinderen en volwassenen te verbeteren.

Lees ook: Jonge groene gerst – een natuurlijke manier om gewicht te verliezen

Behandeling van systeemparasieten spijsverteringskanaal

Fenegriek is te vinden in vele voorbereidingen om gastro-intestinale parasieten te bestrijden. Een belangrijke rol in de strijd met parasieten zijn de zaden van de plant.

Bescherming van de lever

De fenegriek kan worden gebruikt profylactisch. De werking van de kiemcellen wordt vergeleken met de werking van Silmarine, dat een goed effect heeft op de leverfunctie. Fenegriek reinigt, voorkomt giftige stoffen en remt processen. cellulaire fibrose.

Fenegriek bij de behandeling van darmkanker dik

Een van de minder bekende ingrediënten fenegriek is een diosgenine dat de dood van HT-29-cellen stimuleert. Ze zijn zijn de cellen die verantwoordelijk zijn voor colorectale kanker.


Gebruik van fenegriek in cosmetica

fenegriek

Dat heb ik al eerder gezegd… fenegriek staat bekend om zijn haarversterkende eigenschappen. Dat is wat haar een van de meest populaire de ingrediënten die gebruikt worden in shampoos en haarconditioners. Dit is echter niet haar enige voordeel in het verbeteren van haar schoonheid. Fenegriek komt ook voor in huidverzorgingsproducten. Haar de doeltreffendheid is bewezen bij het verbeteren van de huidconditie acne en atopisch.

Fenegriek in supplementen voor sportbeoefenaars

Fenegriek komt vaak voor als onderdeel van het verminderen van supplementen of massasupplementen. Het ondersteunt vetverbrandingsprocessen en neemt deel aan de productie van testosteron. In combinatie met andere ingrediënten die een gunstige invloed hebben op de spieropbouw en regeneratie, heeft het zijn plaats gevonden in de voeding van sporters.

Fenegriek – voor gebruik in de keuken

In Azië zijn fenegriekzaden in poedervorm een van de meest waardevolle kruiden die in de keuken worden gebruikt. Hun smaak wordt gekenmerkt door een lichte, specifieke bitterheid, die niet iedereen kan waarderen, dus het is de moeite waard om te weten dat na het roosteren de bittere smaak verdwijnt. Verse fenegriekbladeren kunnen worden gebruikt als ingrediënt in salades, sauzen of gerechten met rijst of gries.

Fenegriek

Fenegriek – samen met anderen gebruiken geneesmiddelen

Het is de moeite waard om te weten dat fenegriek, evenals vele andere kruiden (salie, Sint-Janskruid kamille, papaja-extract, ginseng, ginkgo biloba, zuiveringen) de werking van antistollingsmiddelen kunnen verstoren, dus mensen die ze gebruiken moeten het vermijden.