goji bessen

Het aantal preparaten dat elk jaar op de markt komt, ontworpen door de fabrikant om gewichtsverlies te ondersteunen, kan hoofdpijn veroorzaken. Er zijn er zoveel dat het kiezen van de juiste en vooral de meest effectieve keuze een uiterst moeilijke taak kan zijn. Om het makkelijker voor jezelf te maken, op zoek naar de perfecte aanvulling om je te helpen snel gewicht te verliezen, laten we aandacht besteden aan de samenstelling, die uitsluitend gebaseerd moet zijn op natuurlijke ingrediënten zoals goji bessen.

goji bessen – oorsprong en samenstelling

goji bessen hebben de markt voor gewichtsverlies door storm genomen, steeds een van de meest populaire ingrediënten van vele voedingssupplementen. Deze vruchten, die ook bekend staan als ‘kolkozhye’, komen uit Azië, China, Mongolië en Tibet, waar ze al meer dan 2000 jaar op grote schaal worden gebruikt in de natuurgeneeskunde. Ze groeien in een kristalheldere omgeving en worden beschouwd als de gezondste vruchten, vrij van schadelijke chemische verbindingen als gevolg van luchtvervuiling. Ze zijn rood van kleur, ongeveer 1 cm lang en langwerpig van vorm en worden meestal gebruikt in droge vorm, wat ook het transport over lange afstanden vergemakkelijkt.

Deze kleine onopvallende vruchten zijn in de eerste plaats een echte schatkamer van waardevolle voedingsstoffen, zelfs essentieel voor de gezondheid van ons lichaam, hoewel ze niet te weinig calorieën bevatten en 100 gram goji maar liefst 375 kcal is. Dit lichte nadeel wordt echter volledig geëlimineerd door tal van voordelen, en we kunnen stoffen vinden zoals…:

 • flavonoïden en carotenoïden;
 • Het LBP-polysacharidecomplex, dat de immuniteit verhoogt en een anti-kankereffect heeft;
 • antioxidanten, die vrije radicalen neutraliseren en het verouderingsproces remmen;
 • aminozuren en vetzuren, met inbegrip van de aminozuren en vetzuren die niet van nature door ons lichaam worden geproduceerd;
 • vitaminen uit de groepen B, C (meer dan 50 keer meer dan in dezelfde hoeveelheid sinaasappels) en E;
 • mineralen: ijzer, zink, zink, selenium, calcium, koper, germanium en fosfor.

goji bessen – gezondheidseigenschappen

goji bessen genezen in een kom

Een dergelijke samenstelling moet vrijwel automatisch veel voordelen voor onze gezondheid betekenen, ervan uitgaande dat we natuurlijk onmiddellijk goji-bessen in ons dagelijks dieet opnemen. Hun regelmatige consumptie helpt niet alleen bij de behandeling, maar ook bij het voorkomen van veel ziekten, en ze worden gewaardeerd om hun gezondheidseigenschappen zoals:

 • remming van de ontwikkeling van kanker;
 • regulering van de juiste bloedsuikerspiegel en zelfs behandeling van type I en II diabetes;
 • ondersteuning van de hersenen en het zenuwstelsel, hebben een positief effect op de concentratie en verbeteren het geheugen;
 • verbetering van de seksuele fitheid, hulp bij de behandeling van onvruchtbaarheid;
 • het verlagen van het niveau van “slechte” LDL-cholesterol en het verhogen van het niveau van “goede” HDL;
 • versterking van de algemene immuniteit van het organisme tegen diverse infecties;
 • het tegengaan van verouderingsprocessen, het versterken van haar en nagels en het verbeteren van het uiterlijk van de huid;
 • ontstekingsremmende werking;
 • preventie van hart- en vaatziekten, regulering van de bloeddruk, zijn ook effectief tegen hypertensie;
 • giftige stoffen uit het lichaam verwijderen, de lever beschermen tegen schade veroorzaakt door een vetrijk dieet;
 • effectieve afslankende werking, waardoor het aanzienlijk gemakkelijker wordt om overgewicht in relatief korte tijd te verwijderen.

goji bessen – effectief afslanken

Het proces van gewichtsverlies is meestal lang en meestal ontbreekt het ons aan de zelfverloochening die nodig is om ons dieet te handhaven of om onszelf te dwingen lichamelijk actiever te zijn. Ook stofwisselingsstoornissen zijn een ernstig probleem, dus we kunnen niet snel zoveel calorieën verbranden als we zouden willen. Op dit punt hebben we een ondersteuning nodig, een stof die alle spijsverteringsprocessen zal reguleren, zoals goji bessen, aanbevolen door professionele voedingsdeskundigen.

een maaltijd met yoghurt geneest

Een hoog gehalte aan gemakkelijk opneembare voedingsvezels heeft een gunstig effect op de afslanking, waarvan de belangrijkste taak, naast het reguleren van de spijsverteringsprocessen, is om het hongergevoel te remmen en de overmatige eetlust te verminderen. Natuurlijk, vanwege de hoge calorische waarde van bessen, eet niet te veel, maar een kleine hoeveelheid zal het gemakkelijker maken om uw droom slank figuur te krijgen. Ze kunnen op veel verschillende manieren worden gegeten, alleen of als aanvulling op veel gerechten, bijvoorbeeld als ontbijtgranen. Cocktails, sappen of theeën met deze vruchten zijn net zo populair als vleesgerechten, salades en gebak. Er staan veel recepten voor gerechten met goji-bessen op de afslankpagina’s, maar het minste gedoe is gewoon het dagelijkse gebruik van de supplementen die ze bevatten, die meestal verkrijgbaar zijn als gemakkelijk te slikken tabletten.

goji bessen – Meningen

Zoals u kunt zien, zijn de gezondheidsvoordelen van het regelmatig eten van goji onbetwistbaar, maar zoals vele andere stoffen van dit type die het gemakkelijker maken om gewicht te verliezen, kunnen ze alleen worden behandeld als een waardevolle aanvulling op een gezond, goed samengesteld dieet. Op hun eigen ze zal niet maken u zich te ontdoen van het vet, maar ze zal zeker helpen u verbranden het sneller, vooral wanneer u het combineert met een solide dosis van fysieke activiteit. Dit wordt ook bevestigd door de meningen die kunnen worden gevonden in de discussieforums, en consumenten prijzen hen alleen maar als een element van een echt effectieve en snelwerkende behandeling tegen gewichtsverlies, en niet te vergeten hun andere positieve kwaliteiten. Het is echter het beste om hun gezondheidsbevorderende eigenschappen zelf te controleren, goji bessen in verschillende vormen, de meest genoemde gedroogde vruchten, kunnen gemakkelijk worden verkregen in gezonde voedingswinkels en hun prijs is gelukkig niet te hoog.