Deze bessen zijn vooral bekend als het geheim van de jeugd van de Chinese volkeren. Wat is het nut van gojibessen?

Goji bessen – oorsprong en geschiedenis

Deze bessen komen uit de subtropische zone, China, Mongolië en Tibet. Tegenwoordig worden ze in veel landen over de hele wereld, maar ook in Europa, verbeterd.

Honderden jaren geleden werden de helende eigenschappen van bessen ontdekt door Chinese onderzoekers en werd het hele land beroemd. Goji zijn erkend als de ideale medicatie voor vele kwalen en het geheim van de jeugd, die veroudering zal voorkomen. Hun gebruik in het dieet betekende dat een van de plaatselijke wijzen tot 230 jaar leefde! Recent onderzoek naar deze westerse vruchten bevestigt dat ze een ongelooflijke voedingswaarde hebben. Hun specifieke samenstelling bestaat uit talrijke aminozuren, een rijkdom aan vitaminen en mineralen. Ze komen in de natuur voor als bron van carotenoïden, vitaminen B, C en E, ijzer, selenium, koper, germanium, fosfor, zink, calcium, polysacchariden, vetzuren, luteïne, aminozuren, zeaxanthine en voedingsvezels.

Gojibessen – toepassing en invloed op ons lichaam

Gojibessen

Deze bessen zijn ongelooflijk populair geworden, voornamelijk door hun talrijke verjongende eigenschappen, waarvoor één ingrediënt, vitamine E, verantwoordelijk is. Dit is het belangrijkste voordeel, maar er is nog steeds een hele reeks van hen. Dit is te wijten aan actieve ingrediënten zoals:

 • Antioxidanten – deze antioxidanten hebben een anti-aging effect en bestrijden vrije radicalen, die de belangrijkste oorzaak zijn van kanker en tumoren.
 • Carotenoïden zijn rijk aan bètacarotenoïden.
 • IJzer – beschermt de structuur van onze spieren, maar ook het hart en de ziekten waaraan het wordt blootgesteld. Daarom moet er vooral door actieve mensen voor de vraag worden gezorgd.
 • Zink – heeft een antibacteriële werking, daarom is het perfect voor mensen met een acne teint die een behandeling van binnenuit nodig hebben.
 • Duits – het wordt gekenmerkt door zijn anti-kanker actie.
 • Vitamine C en polysacchariden – Ondersteunt het immuunsysteem, waardoor het lichaam infecties beter bestrijdt.
 • Calcium is een bekend bouwmateriaal voor onze botten en tanden. Het versterkt hun structuur en beschermt hen tegen schade.
 • Aminozuren en vetzuren zijn ontworpen om het gezichtsvermogen te ondersteunen, dus worden ze vooral aanbevolen voor ouderen, die worden blootgesteld aan de problemen die ermee gepaard gaan. Hun enige bron zijn planten, want ons lichaam is niet in staat om deze stoffen te produceren en we moeten voortdurend voor de aanvoer ervan zorgen.
 • Dieetvezel – neemt deel aan het proces van verbetering van de spijsvertering van voedsel, en versnelt zo de stofwisseling. Het is een integraal onderdeel van het gewichtsverlies omdat het een langdurig gevoel van verzadiging geeft en voorkomt het eten tussen de maaltijden door. Om deze reden verhongeren we niet en houden we ons niet aan het dieet, wat een positief effect heeft op de vermindering van overmatige kilo’s.

Gojibessen en de werking van het lichaam

 • Ze worden gebruikt bij de preventie en behandeling van longaandoeningen en ter ondersteuning van de ademhalingswegen, alsook bij hart- en reumatische aandoeningen.
 • Het heeft een positief effect op spieren, botten en gewrichten en voorkomt osteoporose.
 • Ze stabiliseren de bloedglucose- en hypertensiewaarden.
 • Ze staan bekend als natuurlijke antidepressiva omdat ze een stressverlagend en goedbevorderend effect hebben en daardoor depressies voorkomen.
 • Ze maken het in slaap vallen veel gemakkelijker, evenals het denkproces: makkelijker focussen, concentreren en onthouden.
 • Ze hebben een pijnstillende werking en daarom wordt het gebruikt bij ernstige migraine.
 • Zij beïnvloeden het voortplantingssysteem van vrouwen en mannen. Lift libido, potentie, reguleren van de menstruatiecyclus, wat een positief effect heeft op hun vruchtbaarheid en een interessant feit is voor koppels die een aanvraag indienen voor nakomelingen.
 • Ze hebben een antioxiderende werking, d.w.z. ze zuiveren ons lichaam van verschillende toxines en schadelijke stoffen.
 • De bovengenoemde eigenschappen van gojibessen kunnen een geweldig alternatief zijn voor fysiek actieve mensen. Door ze als voedingssupplement in te voeren wordt de periode van gewichtsverlies versneld en vergemakkelijkt. Het is echter zeer belangrijk dat ze de algemene gezondheid verbeteren.

Lees ook: Hoe gewicht te verliezen van de maag?

Goji bessen – toepassingen

Goji bessen

Gojibessen zijn verkrijgbaar in de vorm van gedroogd fruit, tabletten, capsules en zelfs puree. Ze worden ook gebruikt als vervanging voor veenbessen, omdat ze vergelijkbare eigenschappen hebben, hoewel ze veel minder zoet en iets duurder zijn dan veenbessen. Ze passen perfect als aanvulling op taarten, desserts, cocktails en yoghurts. Ze kunnen ook worden opgenomen in uw dieet in de vorm van infusies en vruchtenthee. Het wordt aanbevolen dat hun dagelijkse inname niet meer dan 15-20 g bedraagt.