Groene koffie

Nog niet zo lang geleden hadden we het genoegen om de pro-gezondheids- en afslankende eigenschappen van groene thee te beschrijven, maar vandaag de dag is het tijd om de tegenhanger met cafeïne, de groene koffie, te presenteren. Ook bekend onder een andere naam, is ruwe koffie een onderdeel geworden van veel populaire supplementen die een snel gewichtsverlies ondersteunen, hoewel het ook in een andere vorm kan worden geconsumeerd, een brouwsel met een karakteristieke, licht zure smaak.

Groene koffie – samenstelling en gezondheidseigenschappen

Groene koffie

Koffie is naast thee waarschijnlijk de meest populaire drank ter wereld en velen van ons kunnen zich de ochtend niet voorstellen zonder koffie. We gebruiken echter gemalen bonen die al eerder zijn geroosterd om een lekker kopje te maken dat een energieboost geeft aan de drank. Het bestaat uit het plaatsen van de groene koffiebonen in een speciale machine, waar ze worden verwarmd tot een temperatuur van 200 – 300 graden, geleidelijk aan het verkrijgen van een zwarte kleur, en het branden kunt u de volle smaak en het aroma van hen te krijgen op hetzelfde moment. Groene koffie wordt daarom begrepen als ongebrande bonen die al hun gezondheidseigenschappen behouden zonder de waardevolle voedingsstoffen te verliezen die we erin vinden. Het belangrijkste is zeker chlorogeenzuur, maar daarnaast bevat koffie ook chlorogeenzuur:

  • vitaminen: B1, B2, B12 en C;
  • mineralen: ijzer, fosfor, magnesium, magnesium, kalium, natrium, koper en zink;
  • een grote hoeveelheid cafeïne, die onder andere een stimulerend effect heeft;
  • chlorogeenzuur, een antioxidant die vrije radicalen remt;
  • Pantotheen en foliumzuur;
  • polyfenolen.

Een dergelijke uitgebreide samenstelling heeft een direct effect op de gezondheidseigenschappen van groene koffie en de positieve effecten van het gebruik ervan zullen door het hele lichaam worden gevoeld. Ongeacht de vorm waarin we het eten, kunnen we niet alleen rekenen op een verminderde eetlust, maar ook op antischimmel-, antibacteriële en antivirale effecten. Het verwijdert ook alle giftige stoffen uit het lichaam, vooral zware metalen en vrije radicalen. Het beschermt ook de lever dankzij zijn cholagogische eigenschappen en versterkt de immuniteit. Cafeïne zal op zijn beurt de fysieke en mentale prestaties verbeteren, het uithoudingsvermogen verhogen en de regeneratie versnellen, zelfs na veel inspanning. Mensen die klagen over problemen met het bloedsysteem moeten de verlaging van het cholesterolgehalte in het bloed op prijs stellen, een effectieve profylaxe die atherosclerose voorkomt.

Groene koffie – van onschatbare waarde bij gewichtsverlies

Groene koffiezak

De invloed van groene koffie op de gezondheid is zeker belangrijk, maar we zijn het meest geïnteresseerd in de afslankende eigenschappen en op dit gebied heeft zeker iets om over op te scheppen. De effectiviteit is bevestigd door wetenschappelijk onderzoek, en de belangrijkste in dit proces is chlorogeenzuur, waardoor een veilig gewichtsverlies van meer dan 0,5 kg per week mogelijk is. Het lijkt erop dat dit niet veel is, maar 2 kg per maand maakt een verschil, en een dergelijke snelheid van gewichtsverlies minimaliseert ook het risico van het jojo-effect. Niet-verbrande granen verminderen de opname van glucose uit voedsel, terwijl een constant glucosegehalte in het bloed behouden blijft. Minder glucose absorptie dwingt ook de absorptie van energie uit vetweefsel, wat de verbranding ervan versnelt. Chlorogeenzuur helpt om de eetlust, het eten, deze bane die vaak maakt het onmogelijk om zich te ontdoen van overgewicht, en de eliminatie van gevaarlijke toxines veroorzaakt geen problemen met de stofwisseling en een betere spijsvertering van elke maaltijd te controleren.

De beste resultaten worden ook bereikt door de werking van dit zuur te combineren met cafeïne, waardoor de stofwisseling wordt gestimuleerd en de eetlust wordt afgeremd. De combinatie lijkt perfect te zijn, maar zoals altijd zullen we niet nalaten te vermelden dat groene koffie, in welke vorm dan ook, slechts een van de elementen van de behandeling is en we kunnen niet vergeten over het juiste dieet en een grote dosis van dagelijkse beweging. Lichaamsbeweging zal de cafeïne vergemakkelijken, waardoor we niet alleen energie krijgen voor wandelingen, maar ook voor het beoefenen van bepaalde sporten, waarvan de voordelen niet onderschat kunnen worden.

Groene koffie voor praktisch gebruik in de keuken

Deze koffiesoort is gemakkelijk te vinden in gezonde voedingswinkels, zowel in de vorm van hele bonen als in de vorm van een praktischer gemalen poeder. Het bereiden van een aromatische infusie is kinderspel, maar vergeet niet dat groene koffie niet moet worden overspoeld met kokend water, dat al zijn voedingseigenschappen onherroepelijk vernietigt. Het is het beste om water bij een maximale temperatuur van 90 graden te gieten en het onder een deksel te brouwen voor ongeveer 10 minuten, en het ten slotte op smaak te brengen met suiker, wat we natuurlijk niet aanraden, of honing, kaneel, kardemom of vanille. Helaas is de smaak vrij specifiek, aanzienlijk anders dan de zwarte drank die we kennen en je moet er gewoon aan wennen. Er zijn ook bepaalde contra-indicaties met betrekking tot de consumptie van groene koffie en groene koffie die moeten worden vermeden door zwangere of borstvoedende vrouwen, kinderen jonger dan 16 jaar en mensen met verschillende hartziekten, waaronder hoge bloeddruk.

Groene koffie – Verkrijgbaar als tabletten

Green Coffee sk

Om deze reden zullen voedingssupplementen op basis van deze kleine, gezonde zaden, die veel minder belastend zijn om te gebruiken, een betere oplossing zijn. De hoeveelheid koffie die op de markt verkrijgbaar is, kan het moeilijk maken om een keuze te maken, en niet alle bevatten de juiste dosering koffie voor een snel en gewenst resultaat. Degene die we kunnen aanbevelen, met een zuiver geweten, is Green Coffee 5kmet de beste beoordelingen van veel tevreden consumenten. Een tablet bevat maar liefst 5000 mg actief koffie-extract, dus u kunt erop rekenen:

  • vermindering van de eetlust;
  • versnelling van de stofwisselingsprocessen, wat resulteert in een snellere vetverbranding;
  • de juiste bloedsuikerspiegel;
  • meer energie en een snellere regeneratie van het lichaam.

Green Coffee 5k kan rechtstreeks bij de fabrikant worden gekocht door het plaatsen van een bestelling op de website en het is de moeite waard om te profiteren van de aantrekkelijke prijsaanbiedingen.

Zie ook onze ranglijst van afslanktabletten