Ik weet niet hoe je dat doet, maar ik hou van die lange winteravonden dat ik geniet van een kopje van mijn favoriete groene thee. Niet alleen verwarmt het lichaam, maar ook de ziel, waardoor ik een groot deel van mijn energie krijg, zelfs na de zwaarste dag vol activiteiten. Tot voor kort behandelde ik het alleen als een drankje, niet wetende dat het veel gezondheidseigenschappen heeft en wat voor ons het belangrijkst is, ook afslanken. Het is daarom de moeite waard om andere soorten thee te vervangen, zwart of earl grey, even lekker maar schadelijk als we grotere hoeveelheden drinken.

Groene thee – samenstelling en gezondheidseigenschappen

Deze theesoort komt uit het verre Azië, namelijk China en Japan, waar het al eeuwenlang bekend is, en wordt in deze regio van de wereld ook veel gebruikt in de natuurgeneeskunde. Natuurlijk werd het eerst gewaardeerd om zijn uitzonderlijke smaak, die me ook betoverde, hoewel ze zo specifiek zijn dat niet iedereen ze zal bevallen. Na verloop van tijd, bleek dat naast hen heeft veel waardevolle gezondheid eigenschappen, die wordt beïnvloed door de chemische samenstelling van groene thee, vol vitaminen: A, B, C, D en E, mineralen zoals zink, calcium, kalium, fluor, mangaan en koper. Elke kopje infusie, gemaakt van geselecteerde, met de hand geplukte bladeren, bevat ook extreem sterke antioxidanten, catechines en polyfenolen.

groene thee

De term groene thee verwijst niet naar slechts één theesoort, en de kenmerken ervan zijn onder andere afhankelijk van de regio waarin hij wordt geteeld en zelfs van de manier waarop hij wordt geoogst. In tegenstelling tot andere soorten worden de bladeren niet gefermenteerd, zodat ze lang hun volledige voedingswaarde behouden. Over gezondheidseigenschappen kan urenlang gepraat worden, en de belangrijkste zijn het vermelden waard:

 • Het is een onschatbare hulp bij de behandeling van spijsverteringsstoornissen, diarree, winderigheid en maagstoornissen. Het verbetert ook de stofwisseling, vermindert de hoeveelheid LDL-cholesterol in het bloed en reguleert het suikergehalte, daarom wordt het aanbevolen voor diabetici;
 • versterking van de natuurlijke immuniteit van het lichaam, de immuunbarrière, die bescherming biedt tegen infecties, die vooral in de winter onvermijdelijk zijn, wanneer we worden blootgesteld aan griep of andere even problematische ziekten. Dit komt door het gehalte aan polyfenolen, tannines en aminozuren;
 • vermindering van het risico op hart- en vaatziekten, waaronder hypertensie, atherosclerose, myocardinfarct en beroerte;
 • hoge effectiviteit in kankerpreventie, waardoor antioxidanten de ontwikkeling van vele soorten kanker kunnen voorkomen;
 • het verhogen en behouden van volledige mentale fitheid, concentratie en goed geheugen voor een lange tijd, het tegengaan van de ontwikkeling van de ziekte Alzheimer, Parkinson en seniele dementie, evenals het verbeteren van de stemming en het algemene mentale welzijn;
 • het leveren van de energie die nodig is voor de dagelijkse werkzaamheden;
 • vertragen alle natuurlijke verouderingsprocessen van het lichaam, vooral de huid, die altijd stevig en elastisch zal zijn.

Groene thee – afslankende eigenschappen

groene rhee

Als ik probeer je kennis te laten maken met de beste en meest effectieve manieren van gewichtsverlies en de stoffen die het makkelijker maken, moet ik ook groene thee toevoegen. Ik drink het al jaren, maar ik heb er nooit aan gedacht dat het te danken was aan het feit dat ik mijn droom, een laag gewicht, kon bereiken. Ik ben hier alleen door een bekende apotheker van op de hoogte gesteld, zij geven een lezing over de heilzame invloed van polyfenolen en catechines, die de kans op een positieve afloop van elke gewichtsverliesbehandeling vergroten. Groene thee heeft ook geen energiewaarde en door het drinken ervan zullen we zeker niet aankomen, maar in ruil daarvoor krijgen we een veel betere assimilatie van alle voedingsstoffen die we leveren met voedsel. Zo kunt u uw lichaamsgewicht volledig stabiliseren en snel overtollig lichaamsvet verminderen.

Dit is te wijten aan de intensivering van thermogenese processen, waarbij de lichaamstemperatuur veilig wordt verhoogd en alle onnodige calorieën op deze manier worden verbrand. Onze stofwisseling wordt ook steeds efficiënter, onze interne organen, in de voorhoede van de lever gaan beter om met de vertering van zelfs de zwaarste gerechten, en groene thee toont de volheid van zijn gezondheidskracht, gedronken ongeveer een half uur na het einde van een maaltijd. De beste resultaten zullen worden bereikt door deze smakelijke en gezonde drank te combineren met een evenwichtige, lichte voeding en lichaamsbeweging, zonder welke we zeker niet in staat zullen zijn om gewicht te verliezen.

Groene thee – mogelijke bijwerkingen en aanbevolen gebruik

Ondanks al deze onmiskenbare voordelen moet groene thee met mate gedronken worden, omdat het, net als alles wat in excessieve hoeveelheden wordt geconsumeerd, een aantal bijwerkingen kan hebben. Gelukkig zijn ze niet te belastend, maar na het overschrijden van 6-8 kopjes per dag moeten we er rekening mee houden:

 • misselijkheid en braken waardoor ernstige zwakte ontstaat;
 • Niet direct voor het slapen gaan drinken;
 • mogelijkheid van bloedarmoede als gevolg van remming van de ijzeropname door het lichaam;
 • Hartslagaandoeningen en hypertensie;
 • osteoporose, geassocieerd met calciumuitloging.

Dit type thee moet echter permanent in uw dieet worden geïntroduceerd, waarbij u zich tegelijkertijd moet herinneren dat het een heel andere manier van brouwen vereist. Het kan niet worden overspoeld met kokend water, maar met heet water bij een maximumtemperatuur van 70 – 80 graden Celsius, waardoor al zijn waardevolle voedingseigenschappen behouden blijven. Dit zou ook niet te lang moeten duren, want het resultaat is een taartinfusie, praktisch ongeschikt voor consumptie, zelfs na het verzoeten of het toevoegen van een schijfje citroen.

Silvets afslanksupplement

Het brouwen van thee zelf is zo lastig dat het beter is om het gebruik van voedingssupplementen te overwegen die het in samenstelling hebben. Ik heb niet altijd de tijd om een kopje drank te bereiden, dus neem ik al enige tijd regelmatig Silvets. Dankzij dit product slaag ik erin om het juiste lichaamsgewicht te controleren en te behouden, en in elke tablet zitten naast groene thee extracten ook andere 100% natuurlijke plantaardige ingrediënten, zoals acai bessen, cayennepeper, piperine en guarana. Allemaal hebben ze niet alleen een gunstige invloed op onze gezondheid, maar hebben ze ook bewezen afslankende eigenschappen.

U kunt ook lezen over Silvets andere vermageringsdieetpillen in mijn rangschikking.