groene thee

Niets geeft je een beter of warmer gevoel op lange herfst- of winteravonden dan een kopje aromatische thee. Meestal drinken we de zwarte variëteiten of de grauwe schimmel met het aroma van bergamot, maar het grootste voordeel voor ons lichaam zal zijn als we groene thee drinken, die veel waardevolle pro-gezondheids- en zelfs afslankende eigenschappen heeft. Het is dus de moeite waard om het onmiddellijk in je dagelijkse voeding te stoppen, ook al kan niet iedereen meteen van de smaak genieten.

Groene thee – samenstelling en gezondheidseigenschappen

groene thee in een glas

Deze drank is aangekomen op ons continent uit Azië, komt uit het oude China, waar het al bijna 4500 jaar bekend is. Hier is het idee ontstaan om kokend water over groene bladeren te gieten en er een smakelijke infusie van te maken, die gebruikt werd om de symptomen van vele kwalen te verlichten. Groene thee wordt meestal niet aangeduid als één soort thee, maar als een verscheidenheid aan soorten die niet alleen verschillen in smaak, maar ook in cafeïne en andere voedingsstoffen. Er zijn er veel in deze fabriek, en we zullen hier onder andere veel van hen vinden:

  • veel vitaminen, A, B, C, D en E;
  • sporenelementen zoals calcium, zink, koper, koper, kalium, fluor en mangaan;
  • sterke antioxidanten, polyfenolen en catechinen.

Deze samenstelling is direct van invloed op de gezondheidseigenschappen van groene thee, wat ook wordt bevestigd door artsen van verschillende specialismen, die aangeven dat het een positief effect heeft tegen kanker, of het voorkomen van hart- en vaatziekten zoals atherosclerose, beroerte en myocardinfarct. Het kan met succes worden gebruikt voor de behandeling van maagaandoeningen, heeft een positief effect op de spijsvertering en stofwisseling, remt de overmatige absorptie van slechte cholesterol of verhoogt de bloedsuikerspiegel. Het moet zelfs gewaardeerd worden om zijn vertragend effect op huidverouderingsprocessen, daarom is het opgenomen in tal van crèmes, gels of zelfs tonicums en zepen voor het wassen van het gezicht.

Talrijke specialisten wijzen ook op de eigenschappen die de immuniteit versterken, die wordt beïnvloed door de aanwezigheid van polyfenolen en catechines, die ons, versterkt door de werking van vitaminen, kunnen beschermen tegen de meeste infecties, met name gevaarlijk in de herfst en winter. Bij het drinken van groene thee kunt u rekenen op een aanzienlijke toename van de mentale conditie, concentratie en geheugen, en een hoog serotoninegehalte kan uw humeur snel verbeteren. Tot op zekere hoogte voorkomt het ook de ontwikkeling van Alzheimer ziekte en vertraagt het de ontwikkeling van seniele dementie in de hersenen.

Groene thee – afslankende eigenschappen en mogelijke bijwerkingen

groene thee

Voor alle liefhebbers van een gezonde levensstijl is groene thee een onlosmakelijk onderdeel van een dagelijks dieet geworden, en tegelijkertijd een belangrijk element van een effectieve behandeling tegen gewichtsverlies, omdat het geen energiewaarde heeft en het lichaam dus geen onnodige calorieën bevat. Afslankende eigenschappen zijn voornamelijk het gevolg van de aanwezigheid van polyfenolen en catechines, die belangrijk zijn voor een goede opname van voedingsstoffen. Deze stoffen verminderen ook snel het vetweefsel, waardoor de stofwisselingsprocessen in de lever worden gereguleerd en de intensiteit van de thermogenese wordt beïnvloed, d.w.z. dat de lichaamstemperatuur wordt verhoogd om overtollige calorieën te helpen verbranden. Al deze eigenschappen zijn bevestigd door onderzoek, maar men mag niet vergeten dat de beste resultaten worden verkregen door het drinken van thee voor de nacht en het drinken van thee van het zogenaamde tweede brouwsel. De eerste zal vooral een stimulerend effect hebben, dus we kunnen ernstige problemen hebben met het in slaap vallen.

Natuurlijk zal groene thee, ook al wordt het in grote hoeveelheden gedronken, er niet toe leiden dat het gewicht direct daalt, en dit zal alleen gebeuren als we het combineren met een licht verteerbaar dieet, waaruit we alles verwijderen wat vetgemest en ongezond is. Als we de hoeveelheid van deze drank overdrijven, moeten we ook rekening houden met enkele belastende neveneffecten:

  • bloedarmoede, omdat groene thee de absorptie van ijzer in voedsel remt;
  • negatieve invloed op de ontwikkeling van de foetus, daarom moeten zwangere vrouwen het niet drinken;
  • duizeligheid en misselijkheid, vooral bij de interactie met medicatie voor ziekten van het zenuwstelsel;
  • verhoogde bloeddruk en hartritmestoornissen;
  • calcium uitloging verhoogt het risico op osteoporose.

Groene thee – gebrouwen of op pillen?

Er zijn vele manieren om groene thee te consumeren, we kunnen gerust zeggen dat elke cultuur, niet alleen de oosterse, zijn eigen cultuur heeft. In Azië, vooral in Japan, is dit de hele ceremonie, die aan strenge regels is onderworpen, maar het is zo ingewikkeld dat het beter is om gewoon een afgemeten hoeveelheid bladeren warm te gieten, maar niet kokend water en drinken met smaak. Niets staat in de weg om het nog beter te maken door het toevoegen van heerlijke en gezonde additieven, een schijfje citroen, muntblaadjes of fijn geraspte gemberwortel.

silvets verpakking

Ondanks dergelijke verbeteringen, kunnen veel mensen nog steeds niet houden van de smaak van de plant, maar als ze nog steeds willen genieten van de voordelen van de plant, moeten ze gebruik maken van voedingssupplementen opgenomen in de samenstelling. Dit is des te voordeliger omdat groene thee slechts één van de stoffen is die ze bevatten, en we kunnen er ook andere stoffen in vinden die bevorderlijk zijn voor onze gezondheid of snel gewichtsverlies. Een daarvan, die we met een gerust hart kunnen aanbevelen, is Silvets, tabletten met een herhaaldelijk bewezen effectiviteit, niet alleen voor gewichtsverlies. Hun werking wordt versterkt door bekende ingrediënten zoals Acai bessen, guarana of piperine, zwarte peper extract, een van de beste thermogenics. Silvets het is de moeite waard om elke dag in het aantal van twee capsules te nemen, de volgorde van de twee capsules kan worden geplaatst op producentenwebsite en geniet niet alleen van een slank silhouet, maar ook van volledige gezondheid.