De zorg voor je gezondheid is een plicht voor iedereen die zijn of haar kracht en vitaliteit tot op hoge leeftijd wil behouden. Helaas gebeurt het in de praktijk anders, ofwel veronachtzamen we onszelf volledig, ofwel gebruiken we ongeschikte behandelings- en profylaxemethoden die andere resultaten opleveren dan de bedoeling was. Het resultaat is meestal toch maar één, de ontwikkeling van vele ziekten die vervelende en moeilijk te beheersen kwalen veroorzaken. Meestal zijn ze het gevolg van het gebruik van medicinale preparaten met een verkeerd gekozen samenstelling, vol met kunstmatige stoffen die veel bijwerkingen veroorzaken.

Zowel artsen als specialisten in de natuurgeneeskunde raden aan om alleen remedies te gebruiken die zijn samengesteld uit natuurlijke ingrediënten, extracten van planten met eigenschappen die bekend zijn en bevestigd zijn door vele professionele studies. Dit is zeker het geval met guaranatabletten of -poeder, die een uitgebreid effect hebben op het menselijk lichaam en ons lichaam en geest verzorgen.

Guarana – oorsprong van de plant en chemische samenstelling

Guarana Paullinia cupana, ook wel bekend als doornenvrucht, kwam naar Europa vanuit de tropische wouden van Zuid-Amerika, vanuit het Amazonewoud, waar de lokale stammen het al enkele honderden jaren gebruiken. De naam is ook afgeleid van de naam van een indianenstam die deze hete en onherbergzame regio van de wereld al eeuwenlang bewoont. Alle medicinale preparaten worden voornamelijk gemaakt van guarana zaden, wat te danken is aan hun gehalte aan talrijke voedingsstoffen en grote hoeveelheden stimulerende cafeïne. Volgens verschillende bronnen varieert het van 4 tot 7%, d.w.z. in dezelfde hoeveelheid zaden is het half zo veel als in koffie. Natuurlijk is dit niet het enige actieve ingrediënt in guarana, het bevat ook:

Vitamine C

Dat is ascorbinezuur, dat vooral gewaardeerd wordt om zijn antioxiderende eigenschappen, die het lichaam helpen om zich te ontdoen van vrije radicalen, die overmatig veel ziekten veroorzaken, waaronder kanker. Vitamine C heeft een gunstig effect op onze algemene gezondheid en helpt bij de behandeling van kwalen zoals:

 • kou en griep, dankzij de versterking van de verzwakte immuniteit;
 • osteoporose die de kwetsbaarheid en breekbaarheid van de botten vergroot;
 • degeneratieve gewrichtspijn;
 • huidziekten, dankzij de intensivering van de collageensyntheseprocessen;
 • hart- en vaatziekten, atherosclerose, hypertensie, die wordt beïnvloed door de verlaging van het slechte cholesterolgehalte in het bloed;
 • anemie, omdat het de absorptiegraad van ijzer verbetert, een element dat nodig is om deze ziekte te bestrijden.

B-vitaminen

Net zo noodzakelijk, met een uitzonderlijk breed pro-gezondheidseffect, verantwoordelijk voor het goed functioneren van de hersenen en het hele zenuwstelsel. Hierdoor verbeteren ze effectief ons geestelijk welzijn, waardoor de negatieve effecten van stress worden weggenomen, en de belangrijkste, die ook de moeite waard zijn om te geven in de vorm van supplementen met guarana, zijn:

 • vitamine B1 (thiamine), die zorgt voor de conditie van de botten en gewrichten;
 • Vitamine B2 (riboflavine), die de immuniteit versterkt, zorgt voor de huid en helpt bij de behandeling van acne;
 • Vitamine B3 (niacine), die het cholesterolgehalte LDL verlaagt, neemt deel aan het proces van de vorming van rode bloedcellen, voorkomt aandoeningen van het spijsverteringsstelsel;
 • vitamine B9 (foliumzuur), essentieel, vooral voor zwangere vrouwen, omdat het mogelijke foetale misvormingen voorkomt;
 • vitamine B12 (cobalamine), die bloedarmoede en bloedarmoede voorkomt en de symptomen van oogziekten verlicht.

Onverzadigde vetzuren

Dit wordt om een specifieke reden “gezonde vetten” genoemd en moet onmiddellijk in uw dieet worden opgenomen. Ons lichaam is niet in staat om ze zelf te produceren, dus moeten ze worden voorzien van voedsel of voedingssupplementen die ze bevatten. Ze zijn niet alleen te vinden in guarana, maar ook in kokosnootolie, zoals vooral Omega – 3 of Omega – 6, en dankzij hen hebben guaranatabletten en -poeder, die door specialisten worden aanbevolen, een gunstig effect op:

 • het minimaliseren van het risico op hartaandoeningen, waaronder atherosclerose en hartaanvallen;
 • Regel het niveau van “slechte” cholesterol en triglyceriden in het bloed;
 • Normalisatie van de verhoogde bloeddruk;
 • gezondheid van de gewrichten, afwezigheid van artritische pijnen;
 • versterking van de immuniteit;
 • verlichting van de symptomen van indigestie, constipatie, inflammatoire darmziekten;
 • versneld metabolisme en snellere vermindering van overtollige vetcellen.

Andere even waardevolle gezondheidsbevorderende ingrediënten

In extracten van guaranazaden kunnen we ook andere stoffen vinden die even waardevol zijn als de hierboven beschreven stoffen. Ook zij hebben een belangrijke invloed op de genezende eigenschappen van deze plant, en dat zijn ze:

 • proteïnen;
 • polyfenolen;
 • saponinen;
 • tannines;
 • polysacchariden;
 • adenine;
 • choline;
 • procyanidinen;
 • etherische oliën.

Guarana – geneeskrachtige eigenschappen en gebruik van de zaden

Granen en gemalen guarana

Zoals bij elke plant vertaalt de samenstelling zich direct in medicinale eigenschappen, en in dit opzicht heeft guarana zeker iets om over op te scheppen. De effecten zijn inderdaad multilevel en uitgebreid, en met behulp van preparaten die zorgvuldig geselecteerde doses guarana bevatten, zult u snel de positieve effecten voelen. Guarana Paullinia cupana, geïmporteerd uit Zuid-Amerika, is op de Poolse markt niet alleen verkrijgbaar als voedingssupplement, maar ook als een fijngemalen poeder met een karakteristieke lichtbruine kleur, dat goed oplost in water.

Het moet echter niet zo worden gebruikt, een betere oplossing is om het te gebruiken als een waardevolle aanvulling op andere gerechten of dranken, bijvoorbeeld fruit- of groente-afslankcocktails. Door ze regelmatig te drinken, bij voorkeur volgens de aanbevelingen van een voedingsdeskundige, kun je echt spectaculaire resultaten krijgen, guarana werkt op bijna alle aspecten van de gezondheid en is op zijn minst het vermelden waard:

Het helpen verbranden van overtollig lichaamsvet

Het grootste probleem van mensen die klagen over groeiend overgewicht en obesitas, is de inefficiënte verbranding van vetweefsel dat op het lichaam wordt afgezet. Het ziet er niet alleen lelijk uit, maar is ook de oorzaak van veel gevaarlijke ziekten, en abdominale obesitas is een directe weg naar levensbedreigende diabetes.

Een voedingssupplement met guarana ondersteunt effectief het vetverbrandingsproces dankzij de aanwezigheid van cafeïne, wat een natuurlijk en sterk thermogenetisch proces is. Het versnelt de stofwisseling, verhoogt veilig de lichaamstemperatuur en intensiveert zo de thermogenese, waardoor de vetcellen worden afgebroken en worden gebruikt als energiebron voor lichaamsbeweging. Het maakt het ook gemakkelijker om uw eetlust en snack te controleren op hoogcalorisch voedsel. Het verbetert de werking van de darmen en dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen beschermt het de slijmvliezen tegen mogelijke infecties en ontstekingen.

Stimulerend effect beter dan koffie

De meesten van ons moeten, om de hele dag normaal te kunnen functioneren, ‘s ochtends een kopje sterke zwarte koffie drinken, of meerdere blikjes energiedrank. Zolang we ze in beperkte hoeveelheden drinken, mogen we geen bijwerkingen ondervinden, vooral wat betreft het hart en het cardiovasculaire systeem. Het is beter om te kiezen voor gezondere yerba mate of drankjes waarvan het belangrijkste ingrediënt guarana is, beoordelingen van patiënten die ze drinken bevestigen volledig hun effectiviteit.

Dankzij het hogere cafeïnegehalte duurt het stimulerende effect langer, de toegevoerde energie is voldoende voor de hele dag, we voelen ook geen fysieke en mentale vermoeidheid, zelfs niet na de grootste inspanning. Het lichaam regenereert sneller, de efficiëntie ervan is merkbaar verhoogd, de bloeddruk zal altijd correct zijn, we voelen de plotselinge verhoging ervan niet, wat vaak gebeurt als we overdrijven met koffie.

Verbeterde concentratie, hersenwerk en mentale vaardigheden

Regelmatig gebruik van supplementen met guaranazaden heeft ook een positief effect op het functioneren van het zenuwstelsel, met name het belangrijkste element, de hersenen. Ook deze moet goed worden gestimuleerd om zonder onderbrekingen of verstoringen te kunnen werken.

Cafeïne uit guarana, ondersteund door twee andere componenten, namelijk theobromine en theofylline, verbetert de concentratie, waardoor u zich kunt concentreren op zelfs de meest complexe mentale taken. Het verbetert ook het geheugen, en de effecten ervan kunnen worden vergeleken met die van nootropics, omdat het de afscheiding van de hormonen die verantwoordelijk zijn voor dat, dopamine, adrenaline en serotonine verhoogt. Ze garanderen het geestelijk welzijn en we worden niet langer bedreigd door stress en andere negatieve staten van nerveuze spanning, waaronder depressie.

Betere seksuele prestaties

Dit is een ander voordeel van guarana, dat vooral door mannen wordt gewaardeerd. Het probleem van guarana is een verminderde seksuele prestatie, wat het in ieder geval moeilijk en vaak zelfs onmogelijk maakt voor hen om geslachtsgemeenschap te hebben. Het dagelijks innemen van voedingssupplementen met guarana vermindert het risico op erectiestoornissen met bijna 50% dankzij het positieve effect op de werking van de bloedsomloop. Een goede doorbloeding stelt u in staat om een erectie te bereiken en te behouden gedurende de gehele geslachtsgemeenschap, en de energie uit cafeïne zal u de kracht en het fysieke uithoudingsvermogen geven die u nodig heeft.

Perfect gladde huid en altijd mooi haar

Nu we het hebben over de uitgebreide effecten van guarana, kunnen we de invloed ervan op de gezondheid van de huid en het haar niet vergeten. Vitaminen en mineralen kunnen niet alleen irritaties of schaafwonden van de epidermis opvangen, maar ze bereiken ook de diepe lagen van de huid en voeden en versterken deze van binnenuit. U kunt dus rekenen op de perfecte gladheid, het ontbreken van acneletsels en cellulitis, die de dames zo weinig leuk vinden.

Dezelfde set voedingsstoffen zal ook het haar versterken, waardoor het niet meer breekt, afbrokkelt en uitvalt, zodat er geen risico is op vroegtijdige en versnelde kaalheid. Het kapsel wordt dik, sterk, glanzend en met een diepe natuurlijke kleur.

Guarana – adviezen over twee aanbevolen supplementen die het in hun samenstelling hebben

Dergelijke sensationele genezende eigenschappen bevelen automatisch guarana aan als een belangrijk onderdeel van voedingssupplementen die verantwoordelijk zijn voor vele aspecten van onze gezondheid. Dit omvat het bovengenoemde afslanken en verbranden van al het onnodige vetweefsel, en de strijd tegen het gewicht zal zeker veel eenvoudiger zijn, het gewichtsverlies zal permanent zijn en zonder een onaangenaam jojo-effect. Specialisten in afslankdieet en gezonde levensstijl bevelen met name twee adviezen aan:

Cappuccino MCT

Cappuccino MCT

Een heerlijke afslankende drank die robusta en arabica koffie combineert met MCT olie, die een gezonde vervanger kan zijn voor uw ochtendkoffie, waardoor u uw figuur snel kunt vormen. Cappuccino MCT bevat niet alleen MCT-olie, die wordt gebruikt in het ketogene dieet, de stofwisseling stimuleert, het verlangen onderdrukt, zorgt voor energie voor de spieren en de hersenen en verbetert de werking van het immuunsysteem. De samenstelling van deze innovatieve koffie is ook gebaseerd op de unieke, door de fabrikant gepatenteerde ID-ALG™-formule, die extracten van bruine algen en druivenpitten combineert.

Het zit vol met B-vitamines, vitamine C, vitamine D en E en met vezels en mineralen: kalium, calcium, jodium, ijzer, mangaan en koper. De samenstelling wordt aangevuld met inoline, een natuurlijk probioticum, een extra dosis zink en natuurlijk zorgvuldig afgemeten doses guarana, de tabletten bevatten ook andere voedingsstoffen van plantaardige oorsprong:

 • garcinia cambogia, vol met hydroxycitroenzuur (HCA), een eetlustremmer, die het cholesterolgehalte in het bloed veilig houdt en de bloeddruk reguleert;
 • groene koffie, een andere bron van stimulerende cafeïne na guarana, die de vetverbranding ontgift en versnelt.

Nutrigo Lab Burner

Nutrigo Lab Burner

Een moderne, multifunctionele vetverbrander, gebruikt en aanbevolen door professionele atleten, die onder andere krachtoefeningen doen. De basis van de effectiviteit van Nutrigo Lab Burner is niet één, maar meerdere gepatenteerde en unieke mengsels van werkzame stoffen:

 • Sinetrol® Xpur, dat de kracht van guarana en citrusvruchten zoals sinaasappels en grapefruit combineert, een andere thermogene stof die een echte “killer” is van alle onnodige vetcellen die op het lichaam worden afgezet;
 • Citrin®, een extract van garcinia cambogia vruchten, waarvan we de effecten hierboven beschreven hebben;
 • BioPerine®, zwarte peper-extract vol met piperine, een alkaloïde dat lijkt op cafeïne, verbrandt niet alleen vet, maar reguleert ook de spijsvertering, verhoogt de immuniteit, verhoogt de concentratie en werkt als een antioxidant;
 • frambozenfruitextracten en kurkuma. De eerste helpt bij het verminderen van te hoge bloedglucosewaarden, voorkomt bacteriële infecties van het spijsverteringsstelsel en vetophoping. De tweede is een andere antioxidant, die ook spijsverteringsstoornissen voorkomt en de stofwisseling versnelt;
 • chroom, een element dat essentieel is bij elke gewichtsverliesbehandeling, het verwijderen van overtollige vetzuren uit het lichaam, het zorgen voor de juiste hoeveelheid insuline en het deelnemen aan de productie van glycogeen dat nodig is voor de spieren voor lichaamsbeweging.