Ons haar valt elke dag uit ons hoofd. Bij een gezond persoon is het ongeveer 100 haren per dag. Soms zien we echter een bal van onze borstelharen op de kam, en waar we niet terugkijken, zijn er individuele haarstrengen. Overmatig haarverlies is een ernstig probleem, en niet alleen van esthetische aard.

vrouw die haar haar kamt

Oorzaken van haaruitval kan variëren van slechte zorg tot ernstige zorg… ziekte. Dus het is de moeite waard om te weten waarom haar uitvalt en… beginnen te werken aan het elimineren van het probleem. Welke ziekten kan bijdragen aan haaruitval? Wat zijn de anderen? de oorzaak van het verlies van de darmvlokken? Hoe ga je ermee om?

Haaruitval – oorzaken


Het haar kan uit verschillende haartypes vallen de oorzaken. Dat is wat duidelijk maakt waarom een kam op een kam verschijnt…. zullen meer en meer van hen ons in staat stellen om de juiste manieren te gebruiken, om overmatig haarverlies te verminderen.

Een van de meest voorkomende oorzaken haaruitval, we vallen op:

 • onvoldoende zorg (frequente chemische behandelingen, slechte keuze aan cosmetica);
 • Regelmatig vastbinden van het haar in een paardenstaart en chignon, waardoor de hoofdhuid strakker wordt, wat schade aan de haarfollikels en haaruitval veroorzaakt;
 • dieet met een laag gehalte aan vitaminen en sporenelementen (vitamine A, B-vitaminen, collageen, co-enzym Q10);
 • stress;
 • hormonale stoornissen (schildklierproblemen, oestrogeentekort, alopecia androgene alopecia, postnatale alopecia);
 • hoofdhuidaandoeningen;
 • het nemen van bepaalde medicijnen (haar kan overmatig uitvallen tijdens het gebruik van anticonceptie of antistollingsmiddelen, alsook tijdens de chemotherapie);
 • sommige infecties en ziekten;
 • sigaretten roken.

Het enige wat ik hierboven heb gepresenteerd is het volgende de meest voorkomende oorzaken van haaruitval. Als de reden hiervoor is onjuiste verzorging of slechte voeding, je kunt er heel snel mee aan de slag. om het probleem aan te pakken. In gevallen waar haaruitval wordt veroorzaakt door ziekte, kan de behandeling veel meer zijn ingewikkeld. Het is de moeite waard om te weten welke ziekten haaruitval veroorzaken…. …haar.

Waarom haar uitvalt – ziekten, die de oorzaak zijn van deze

Haar kan uitvallen door sommige ziekten. In zulke gevallen zal het veranderen van de shampoo en het gebruik van de juiste voedingsstoffen niet veel helpen als we de hoofdoorzaak van het probleem niet aanpakken.

een vrouw met rollen op haar hoofd

Haaruitval, en schildklierziekten

Overmatig haarverlies komt vaak voor bij hyperthyreoïdie. Als de klier te veel hormonen produceert, heeft dit invloed op de stofwisseling van het hele lichaam en leidt dit ertoe dat het haar sneller in een groeitoestand komt naarmate het ouder wordt. Als gevolg daarvan worden ze dunner en beginnen ze uit te vallen. Schildklierhyperthyreoïdie wordt vaak geassocieerd met een vlekkerige en algemene alopecia.

Zie ook: Thyrolin – zorg voor de gezondheid van uw schildklier

Haaruitval en lupus

Wolfszweer is een ziekte die wordt veroorzaakt door auto-immuun, gemanifesteerd door erytheem in de vorm van vlinder, die op het gezicht verschijnt en overgevoeligheid voor licht. Een van de symptomen is ook een overmatige verzakking. …haar. Wolfszweer is een tamelijk ernstige ziekte die het volgende vereist gespecialiseerde behandeling.

Haaruitval met syndroom van polycystische eierstokken

Alopecia androgene alopecia is één van de volgende van polycystisch eierstoksyndroom. Het bestaat uit het verdunnen van het haar aan de bovenkant van zijn hoofd. Bovendien, bij ziekte…. aandoeningen zoals onregelmatigheden zijn ook aanwezig. menstruatie, aanhoudende acne, overmatig haar, ongerechtvaardigde gewichtstoename.

Haaruitval met bloedarmoede

Bloedarmoede als gevolg van ijzertekort of vitamine B12 veroorzaakt aanzienlijke zwakte van het lichaam, en daarom de aantasting van het immuunsysteem en andere immuunsystemen van de systemen in het lichaam. Naast de droge en ruwe huid is één van de volgende zaken van belang De symptomen van bloedarmoede zijn overmatige droogte en haaruitval.

Haaruitval in geval van infectie

Vooral bij hoge koorts die kan leiden tot oververhitting en uitdroging van de hoofdhuid, met haaruitval tot gevolg. Om dergelijke aandoeningen te voorkomen, is het de moeite waard om na te denken over het versterken van de immuniteit, door een goed dieet met veel vitamine C te gebruiken. Van tijd tot tijd is het ook de moeite waard om je lichaam te reinigen, wat door Detox Dream Shake zal worden geholpen.

Haar kan ook uitvallen tijdens uitdroging, dus bij ziekten met hoge koorts, bij voedselvergiftiging en tijdens hitte moet u er rekening mee houden dat u waardevolle elektrolyten moet aanvullen.

Haaruitval – kaalheid taarten

Het is een auto-immuunziekte, waardoor gladde vlekken van alopecia op de hoofdhuid en ook in de hoofdhuid ontstaan. rond de wenkbrauwen en wimpers. In sommige gevallen is het ook zo dat verlies van schaamhaar.

Haaruitval en huidinfecties

Seborrheic dermatitis, psoriasis, mycosis – dit zijn ziekten die kunnen leiden tot Overmatige haaruitval en kaalheid. Dit is gerelateerd aan intense peeling van de epidermis.

Manieren om haaruitval te krijgen

Het bepalen van de oorzaak van haaruitval is erg belangrijk, want alleen dan kunnen we het probleem effectief en permanent elimineren. Maar voordat dit gebeurt, of wanneer de oorzaak een slechte verzorging of slechte voeding is, kunnen we ervoor zorgen dat ons haar wordt versterkt en gevoed door het te voorzien van de juiste hoeveelheid vitaminen, bekend om zijn celregenererende eigenschappen.

lang haar in een vrouw

Vitamine H

Zogenaamde biotine. Haar tekort wordt geassocieerd met haaruitval en vroegtijdige haaruitval, vooral bij mannen. Vitamine H is betrokken bij het creëren van keratine, eiwit, betrokken bij de bouw van haarvezel. We vinden biotine in de lever, eieren, wortelen of spinazie. W apotheken en medische winkels zullen ook biotine supplementen kopen. in capsules.

Vitamine A

Het bedrijf neemt deel aan de productie van talg en is verantwoordelijk voor het metabolisme van haarcellen. Als er niet genoeg van haar is…, Het haar kan meer uitvallen, het wordt droog, en broos. De bron is melk, kaas, boter, boter, tomaten, eieren, spinazie, wortel.

Vitaminen uit groep B

Zij zijn verantwoordelijk voor veel belangrijke een functie in het lichaam. Zij nemen ook deel aan het onderhoud van onze haar in goede staat. Ze beïnvloeden de pigmentatie, beperken Roosvorming en zorgen voor haardikte. Hun bron is: bonen, eieren, lever.

Vitamine C

Het neemt actief deel aan de productie van collageen, wat betekent dat het de verouderingsprocessen van haarcellen remt.

Vitamine E

Het is belangrijk voor de bescherming van de huid en de …haar. We vinden het in plantaardige oliën en noten.

Co-enzym Q10

Een ingrediënt waarvan een van de belangrijkste ingrediënten, waarvan een van de belangrijkste de taak is om de werking van vrije radicalen te remmen, wat betekent dat kan de structuur van het haar verbeteren en het remmen van het haar ….ruzie. Het is de moeite waard om shampoos en conditioners met het co-enzym Q10 te gebruiken.

Effectieve hulp bij haaruitval er zijn ook natuurlijke oliën, zoals…:

 • lijnolie;
 • negerolie;
 • olie uit druivenpitten;
 • kokosolie;
 • olijfolie;
 • rozemarijnolie;
 • olie uit de klis.

Brandnetel en veldpaardenstaart zijn ook zeer effectief in het versterken en voeden van het haar. Een bewezen manier om haaruitval te bereiken is het gebruik van fenegriekzaden als wrijfmiddel. Eigeel staat ook bekend om zijn verzachtende, versterkende en verhelderende eigenschappen.

Haaruitval en styling thermaal

Haar vernietigt zichzelf, matteert en is meer kans om uit te vallen als we ze vaak behandelen, geassocieerd met de effecten van hoge temperaturen. Gewoon drogen. haar heeft een negatief effect op de conditie van het haar. Het rechtzetten of Schudden is ook een procedure die passende maatregelen vereist. preventief.

Ze mogen niet volledig in de steek gelaten worden, maar we moeten ze niet elke dag doen. Als u uw haar thermisch wilt stylen, moet u ervoor zorgen dat uw haar goed thermisch beschermd en gevoed is. Maak gebruik van de hierboven beschreven natuurlijke manieren of kies voor natuurlijke haarverzorgingsproducten die bewezen voedingsstoffen zoals Locerin bevatten.