De laatste tijd is het erg luid geweest in termen van een goede en slechte stofwisseling. Wat is de stofwisseling en kan deze worden ingeschakeld? Hoe kan dit fenomeen worden beïnvloed? Bij het lezen van dit artikel leer je hoe je de stofwisseling tot je bondgenoot kunt maken in de periode van het streven naar een slank figuur.

Wat is metabolisme?

Metabolisme is de transformatie van materie. Dit is de som van biochemische interacties en energietransformaties die ermee gepaard gaan, in alle levende organismen. Deze processen maken het mogelijk om te reageren op verschillende stimuli, voortplanting en groei. Dit concept is zeer populair geworden, vooral op het gebied van calorieënopname en vetverbranding. Recente studies hebben aangetoond dat een zeer intensieve stofwisseling een snelle verbranding van calorieën betekent, waardoor de vetmassa wordt verminderd en de ophoping ervan in de toekomst wordt voorkomen.

De snelheid van calorieënverbranding is bij elke persoon verschillend en kan afhangen van verschillende factoren zoals leeftijd, geslacht, gezondheid, lichaamsgewicht. Het wordt ook beïnvloed door genetische omstandigheden, wat niet betekent dat het niet mogelijk is om de stofwisseling te verbeteren door het veranderen van de eetstijl of het verzorgen van fysieke activiteit.

Een ontoereikende levensstijl kan de stofwisseling vertragen en gewichtstoename veroorzaken. Er is echter een manier om het te versnellen en het zal regelmatig gewichtsverlies veroorzaken.

Hoe de stofwisseling te versnellen?

Hoe het metabolisme van de voeding te verbeteren?

versnelde stofwisseling

De reeds genoemde voorwaarden, waar wij naar verluidt geen invloed op zouden hebben, kunnen worden gereguleerd door veranderingen op de lange termijn door te voeren. Als je de stofwisseling wilt versnellen en verbeteren moet je beginnen met ons menu. U moet uw dieet en de manier waarop u eet veranderen in een licht verteerbaar en licht verlaagd caloriegehalte dan voorheen. Onze maaltijden moeten worden gedomineerd door mager vlees, zuivelproducten, vis en fruit, maar ook complexe koolhydraten in de vorm van volkorenproducten, zemelen, graanvlokken, zaden, zaden, gezonde vetten zoals plantaardige olie en olijfolie. We moeten ook de suikers verminderen, en de beste manier om dit te doen is om alle soorten snoepjes uit het dieet te verwijderen. Suiker veroorzaakt honger, een aanzienlijke toename van het gewicht en een sterke daling van de bloedsuikerspiegel. Het resultaat is een gevoel van vermoeidheid gedurende de dag, wat de kans op opslag van vet verhoogt. Om onze stofwisseling te versnellen kunnen we kruiden zoals cayennepeper, kaneel, gember, gember en cacao aan gerechten toevoegen, wat de vertering vergemakkelijkt en de stofwisseling bevordert. Een goede werking van het lichaam gaat niet alleen over wat, hoeveel en hoe we eten, maar ook hoe we maaltijden eten. Daarom moet het principe van kleinere en frequentere maaltijden worden toegepast. Het is het beste om 4 of 5 keer per dag met een tussenpoos van drie uur te eten en niet te eten, maar ook om genoeg te eten om geen lege maag te voelen.

Lees ook: Hoe verliest u 5 kg?

Het ergste effect van het vertragen van de stofwisseling is het onregelmatig eten. Het lichaam verdedigt zich en activeert zijn defensieve functies tegen de hongerdood in de vorm van een zeer trage stofwisseling. Hij weet niet wanneer hij de volgende portie voedsel moet verwachten en begint daarom reserves op te bouwen “voor het zwarte uur”. Daarom kunnen we onszelf niet verhongeren, want het kan ons grote schade berokkenen en de gevolgen van een dergelijke actie kunnen onomkeerbaar zijn. Een hongerstaking is niet bevorderlijk voor het verlies van kilo’s, integendeel. Onvoldoende hoeveelheid en kwaliteit van de voedingsstoffen, die we aan ons lichaam leveren, maakt ons in de energiebesparende modus, waardoor het moeilijk of zelfs onmogelijk wordt om gewicht te verliezen.

Ontbijt is essentieel. Het is belangrijk om te onthouden dat een hoogcalorisch ontbijt voorkomt dat u ‘s avonds eet. Het is daarom de belangrijkste maaltijd van de dag en moet alle noodzakelijke voedingsstoffen bevatten om de rest van de dag goed te kunnen functioneren. Als we het niet eten tot 2 uur na het ontwaken, zullen we onze stofwisseling vertragen en ‘s avonds honger lijden.
Voor het ontbijt moeten we producten eten die rijk zijn aan complexe koolhydraten, fruit en groenten. De aanwezigheid van voedingsvezels in hen zal ons een gevoel van verzadiging geven en ons in staat stellen om voedsel efficiënt te verteren.

Het heeft ook een aanzienlijke hoeveelheid vloeistoffen gedronken. Water speelt hierbij een zeer belangrijke rol, dus drink minimaal 1,5 liter mineraalwater per dag. Een glas schoon water, gedronken voor de eerste maaltijd, verwijdert giftige stoffen uit het spijsverteringskanaal en verbetert de spijsvertering. Drink citroenwater, groentesappen, geen toegevoegde suiker en groene thee.

Methoden van metabole versnelling – fysieke activiteit

Hoe meer beweging, hoe beter de stofwisseling en een sierlijker lichaam. We kunnen elke vorm van beweging doen, maar het belangrijkste is dat we er voldoening uit halen. Dit hoeven geen marathons en vermoeiende trainingen in de sportschool te zijn, maar actieve vrijetijdsactiviteiten zoals wandelen, fietsen en zwemmen.

Dus als je veel vet wilt verliezen, laten we een beetje harder trainen introduceren. Iedereen moet de oefeningen aanpassen aan zijn capaciteiten en bereidheid. Een goede manier om de stofwisseling te versnellen zijn ochtendoefeningen, maar bovenal is lichaamsbeweging belangrijk.

Een goede suppletie is ook een belangrijke factor die de stofwisseling versnelt. Het moet volledig en meerlagig handelen en de aanleg om een sport te beoefenen vergroten. Het gebruik van preparaten die hoge concentraties plantenextracten bevatten, draagt bij aan de verbetering van de stofwisselingsprocessen, wat bijdraagt aan het versterken van onze inspanningen en het behalen van successen. De Poolse markt is een heleboel supplementen die gewichtsverlies ondersteunen. Naar mijn mening zijn er echter een paar die het waard zijn om te worden onderscheiden:

  • Green Barley Plus – heeft het hoogste gehalte aan groene jonge gerstenextracten, waardoor het een zeer afslankend middel is en het lichaam van gifstoffen reinigt. Ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn een groot pluspunt van dit preparaat, en bovenal veroorzaakt het geen bijwerkingen.
  • Piperinox – dankzij het gehalte aan zwarte peper extract, d.w.z. piperine, heeft het een 3-in-1 effect: het elimineert vetweefsel, verbetert de stofwisseling en voorkomt de ophoping ervan in de toekomst.
  • African Mango Slim – afslanken met wild mango-extract maakt het een aangename periode. Met deze voorbereiding voelde ik een grote energiesprong, omdat het de stofwisseling verbetert en beter gebruik maakt van energie. Daarom is het aan te bevelen voor degenen die fysiek actief zijn, maar ook voor degenen die minder nodig hebben en volwaardige voedingsstoffen nodig hebben.