Testosterone bestuur

Een goed gekozen dieet is een zeer belangrijk aspect van ieders leven. Hierdoor kunnen we gezonder en langer leven en ons beter voelen. Het tekort aan gratis testosteron kan ook worden gereguleerd door goed te eten. Alles wat je nodig hebt is je geduld en consistentie in het nastreven van je doel. Hoe kan ik testosteron verhogen? Wat te eten om zijn niveau te verhogen? Wij nodigen u uit voor het artikel, waar u meer te weten komt over dit onderwerp. 

Wat is testosteron?

Testosterone

Testosteron is een organische chemische verbinding, die een basisch steroïde mannelijk geslachtshormoon is dat behoort tot androgenen. Het wordt geproduceerd in de kernen en in kleine hoeveelheden ook door de bijnierschors. Gratis testosteron in kleine hoeveelheden is ook aanwezig in het bloed. Testosteron vormt het geslacht, stimuleert de eiwitsynthese, die bijdraagt aan de opbouw van spiermassa, verhoogt het libido, beïnvloedt de ontwikkeling van de prostaat en verhoogt het volume. Daarnaast stimuleert het hormoon het cardiovasculaire systeem, helpt het om een goed cholesterolgehalte te garanderen, voorkomt het de vorming van stolsels en beïnvloedt het ook de juiste conditie van het skelet. De productie van testosteron begint in de hersenen. Hier wordt gonadoliberine, een hormoon dat hormonale reacties in de hypofyse op gang brengt, gesynthetiseerd. Op dit punt wordt de afscheiding van het luteïniserend hormoon, dat in de testikels terechtkomt, gestimuleerd. De synthese van testosteron uit cholesterolsubstraten wordt gestimuleerd in de testikels.

Een te laag niveau van testosteron vertraagt de stofwisseling, waardoor het moeilijk is om van onnodig vetweefsel af te komen. Gedurende het hele leven van de mens blijft vrij testosteron niet op hetzelfde niveau. Zijn achteruitgang begint al na zijn 35e jaar op te vallen. Natuurlijk hebben een aangepast dieet en een actieve levensstijl een aanzienlijke invloed op het behoud van dit hormoon op een hoog niveau gedurende vele jaren. De consumptie van grote hoeveelheden verwerkte producten, evenals van eenvoudige suikers, is bevorderlijk voor de achteruitgang ervan, zelfs op zeer jonge leeftijd. Het recept voor een gezond leven en geen plotselinge testosteronovererving is daarom een geschikt dieet.

Testosteron deficiëntiesyndroom

Deze term wordt door artsen gebruikt om een situatie te beschrijven waarin een afname van het vrije testosteron in het bloed gepaard gaat met vervelende klinische verschijnselen. De ernstigste symptomen van dit hormoontekort bij mannen zijn libidoverlaging en erectiestoornissen. Andere symptomen kunnen gynaecomastie zijn, d.w.z. uitbreiding en pijn in de borstklieren, afname van het volume van de testikels en gewichtsverlies, en tegelijkertijd afname van spierkracht, opvliegers, koud zweet of het verschijnen van overtollig lichaamsvet in de buik. Naast de bovengenoemde aandoeningen zijn er ook symptomen die verband houden met de psyche, zoals terughoudendheid om te handelen, verlies van zelfvertrouwen, slapeloosheid, prikkelbaarheid en zelfs gebrek aan energie om te leven.

Testosteron – hoe kan ik het niveau ervan verhogen met behulp van een dieet?

Een dieet dat uw vrije testosteronspiegels verhoogt, moet in de eerste plaats de juiste hoeveelheid calorieën hebben. Ze zijn uiterst belangrijk, want met hun tekort begint het lichaam op natuurlijke wijze onnodige functies te verminderen, die onnodige energiekosten veroorzaken. Dus testosteronniveau gaat naar de eerste brand. Het is heel vaak het geval dat mensen die intensief gewicht verliezen hun aanvankelijke testosteronspiegels voor de komende maanden opnieuw moeten opbouwen. Een dieet dat het niveau van dit hormoon verhoogt, moet daarom normale calorieën zijn. Zelfs een klein teveel aan calorieën is niet schadelijk voor uw lichaam, want uit een aantal studies is gebleken dat het bijdraagt aan de toename van het vrije testosteron.

Als je een tekort aan testosteron wilt bestrijden, moet je ook voldoende eiwitten consumeren.

melkproducten

Dit moet echter niet worden overdreven, want een te hoog of te laag niveau van testosteron kan leiden tot druppels vrij testosteron. De juiste hoeveelheid eiwit in een dagelijkse voeding mag niet meer dan 2 gram per kg lichaamsgewicht bedragen. Als je veganist of vegetariër bent, hebben we een slecht nieuws voor je: zo’n dieet is helaas gunstig voor de vererving van dit belangrijke mannelijke hormoon. Aangenomen wordt dat ten minste de helft van het eiwit in de voeding van dierlijke oorsprong moet zijn, bijvoorbeeld in eieren, zuivelproducten, vlees en vis.

In een dieet dat wordt verondersteld om testosteron niveaus te verhogen, is het ook zeer belangrijk om de juiste hoeveelheid vetten te consumeren. Deze moeten 25-30% van onze dagelijkse energiebehoefte dekken. Vet in de voeding is ook meervoudig onverzadigde vetzuren, d.w.z. omega 3 en 6. Deze moeten 10-15% van de dagelijkse energiebehoefte dekken. Alleen dan werken ze het beste. Waar te zoeken naar omega 3 en omega 6? Deze vetzuren komen voor in zeewatervissen zoals haring, makreel, zalm of tonijn. Daarnaast zijn ze afkomstig van walnoten en olijfolie, zonnebloemolie, lijnolie en koolzaadolie. Enkelvoudig onverzadigde vetzuren moeten bijdragen aan ons hoofddieet. U vindt ze:

 • in koolzaadolie,
 • in avocado,
 • in noten en zaden,
 • in olijfolie.

De resterende dagelijkse energiebehoefte voor vetten moet worden aangevuld met verzadigde vetten, die u vindt in: kokosolie, eigeel, boter en rood vlees. Vetten zijn zeer belangrijk in de voeding van elke persoon, omdat het is van hen dat veel hormonen worden gevormd. Hun tekortkomingen kunnen een grote invloed hebben op de afname van het vrije testosteron.

Een dieet om het testosterongehalte te verhogen moet ook gericht zijn op koolhydraten.

graanproducten

De sleutel is echter om de juiste verhoudingen te kiezen. Daarom moet de dagelijkse calorie-inname in een pro testosteron dieet 40-60% van de koolhydraten dekken. Het is echter niet de moeite waard om alleen op eenvoudige suikers te wedden. Deze mogen niet meer dan 10% van de dagelijkse calorische vraag dekken. Wij vermijden staven en andere producten van dit type met een brede boog. Fruit zal een gezonde bron van eenvoudige suikers zijn. De beste bron van koolhydraten zijn zetmeelproducten, waaronder grutten, rijst, graanproducten, aardappelen, melk en zuivelproducten. Dus als je worstelt met een te laag testosterongehalte, kun je ze niet opraken in je dieet.

Wanneer een dieet dat rijk is aan de bovengenoemde voedingsstoffen niet helpt, is het de moeite waard om na te denken over het verrijken met een passende aanvulling. Een van de voorbereidingen die kunnen helpen bij de overerving van vrij testosteron is Testolan.

Testolan – samenstelling en prestaties

Testolan tablets

Testolan is een voedingssupplement in capsules, waarvan het doel is om het niveau van vrij testosteron in het bloed te verhogen. De doeltreffendheid ervan wordt gegarandeerd door het gebruik van uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Onder hen vindt u:

 • fenegriek,
 • gemalen foelie,
 • de macawortel,
 • Koreaanse ginsengwortel,
 • een trage begroeting,
 • granaatappelzaad,
 • magnesium,
 • Vitamine E,
 • zwarte peper,
 • D-Asparaginezuur,
 • fosfatidylserine.

Elk van de bovengenoemde ingrediënten voegt meer energie toe, verhoogt het libido en voorkomt erectiestoornissen, en zorgt zelfs voor goed onderhoud en toename van de spiermassa.

Testolan – effecten en bijwerkingen

Testolan

Maar liefst 98% van de mensen die het supplement testen, bevestigen de effectiviteit ervan. Tevreden klanten zijn één ding. Het is ook zeer belangrijk dat Testolan geen bijwerkingen veroorzaakt. Het kan dus door elke man worden ingenomen, ongeacht leeftijd, ziekten uit het verleden of andere medicijnen.

Testolan – prijs

De maandelijkse kosten van Testolan behandeling kost ongeveer 49 euro.

Testolan – advies

Testolan tabletten

Onze redactie heeft enige tijd geleden besloten Testolan te testen. De eerste effecten van de behandeling met het preparaat werden geregistreerd na minder dan een maand gebruik. Mannen met een gebrek aan vrij testosteron in hun bloed hebben zeker een verbetering in zowel fysiek als mentaal welzijn opgemerkt. Na verloop van tijd, testers waargenomen een toename van het libido en de eliminatie van erectiestoornissen. Sommigen van hen, met regelmatig gebruik van Testolan, slaagden er ook in om vet in de buik te elimineren. Hoeveel testers zouden het product opnieuw kopen? Bijna 90% van de mannen wilde doorgaan met Testolan suppletie! De meesten van hen waardeerden het gebrek aan bijwerkingen en de snel zichtbare effecten van de behandeling.

Dus als je al enige tijd worstelt met een tekort aan gratis tesotosteron, vertrouw dan op een dieet dat rijk is aan de juiste voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Wanneer dit niet werkt, probeer Testolan. Het is een volledig veilige en 100% natuurlijke voorbereiding, die bijna 90% van de testers aanbeveelt. Wilt u zien hoe een andere populaire testosteron booster uitkwam? Klik hier!