Rugpijn is een zeer vervelende kwaal, waar veel mensen mee te maken hebben… …ons. Het wijst op ruggengraatproblemen, die vaak zijn het gevolg van een ongepaste levenswijze, zonder een goede hoeveelheid fysieke activiteit. Er wordt geschat dat voor rugpijn…. meer dan de helft van de Polen lijdt eronder. Het goede nieuws is dat in de is het meestal geen ernstige aandoening en kunnen we jezelf te helpen door middel van spierversterkende oefeningen verantwoordelijk voor het handhaven van de juiste houding, zal dit ons beschermen… ook van het gevuld worden met pijnstillers.

Rugpijn is vaak het gevolg van een of meer van de vele problemen, zoals een gebrek aan beweging met als gevolg stijfheid en zwakte van de ligamenten en de rugspieren, of spanning veroorzaakt door langdurige stress. Alvorens met de oefeningen te beginnen, is het de moeite waard om een fysiotherapeut te bezoeken die ons zal helpen het juiste trainingsplan te kiezen op basis van individuele behoeften.

ruggengraatproblemen

Hoe is het gebouwd de ruggengraat?

De wervelkolom is de as van het menselijk lichaam. Het geeft ons lichaam flexibiliteit en stelt ons in staat om een rechte houding te behouden. Het beschermt ook het ruggenmerg. Het bestaat uit 33 wervels, verdeeld in 5 delen, waaronder twee beenderen die gevormd worden door de samengevoegde wervels: het heiligbeen en het knoopbeen. De wervels verbinden zich door de gewrichtsoppervlakken, die extra versterkt worden door ligamenten. Tussen de wervels bevinden zich tussenwervelschijven van vezelig kraakbeen. Schijven worden gewoonlijk schijven genoemd. Ze werken als schokdempers, dempen schokken, rekken of krimpen, afhankelijk van de belasting. De wervelkolom heeft 4 natuurlijke rondingen: hals-, thorax-, lenden- en sacrale wervelkolom. De verdieping van deze krommen kan gebeuren als WADA aangeboren of verworven. Overmatige zijdelingse kromming van de wervelkolom (scoliose) in de thoracale en lumbale secties, komt vaak voor bij adolescente meisjes. De bult, d.w.z. overmatige kyfose van de thoracale wervelkolom, is meestal het gevolg van osteoporose of het langdurig in een verkeerde houding houden, bijvoorbeeld door een zittende job te doen. Overmatige lordose van de lumbale wervelkolom wordt meestal veroorzaakt door verzwakte rompspieren of obesitas, en komt ook vaak voor bij zwangere vrouwen in een gevorderde zwangerschap.

ruggengraatproblemen

Kijk hier eens naar: Zwangerschapsoefening – zijn ze veilig?

Waarom doen ze ons pijn? terug?

Vaak worden rugklachten veroorzaakt door slechte kindergewoontes zoals slungelig zitten, een ongemakkelijke houding op een schoolbank of het dragen van een rugzak met schoolboeken en schriften op slechts één schouder, met als gevolg een overmatige belasting van de ruggegraat als gevolg. Ongelijke gewichtsverdeling veroorzaakt een verzwakking van spieren en banden en hun overmatige spanning. Langdurige handhaving van een verkeerde houding in combinatie met een gebrek aan beweging kan fatale gevolgen hebben voor de gezondheid van onze wervelkolom. Artrose in de wervelkolom wordt ook veroorzaakt door stress bij sportactiviteiten zoals gewichtheffen. Rugpijn kan ook worden veroorzaakt door ziekten die veel voorkomen bij ouderen. Osteoporose en de daardoor veroorzaakte wervelfracturen, reumatoïde artritis, degeneratieve veranderingen van de tussenwervelschijven als gevolg van de veroudering van het lichaam. Een veel voorkomende aandoening is een hernia van de kern van de verpletterende tussenwervelschijf, ook wel schijfverzakking genoemd, die druk op de rugwortels veroorzaakt die zich manifesteert in ernstige pijn, zintuiglijke stoornissen en bewegingsstoornissen. Lumbale pijn en ongemak in de lumbale regio van de wervelkolom treft vaak mensen die trainen in de sportschool. Alle krachttrainingen hebben een axiale werking op de wervelkolom en belasten de tussenwervelschijven, waardoor lichte compressie ontstaat, d.w.z. compressie met als gevolg een kortere afstand tussen de wervels. Onder druk beginnen de wervellichamen de atherosclerotische kernen samen te drukken, wat zich uit in pijn. Een soortgelijk probleem kan zich voordoen wanneer we zware boodschappentassen of een te zware rugzak dragen.

Als u rugpijn en andere spier- en gewrichtspijnen ervaart, kunnen wij u behandelen met voedingssupplementen zoals Aliviolan.

Hoe zorg je voor onze terug?

Volgens het principe “voorkomen is beter dan genezen” is preventie van groot belang om onze ruggengraat gezond te houden en ons van jongs af aan gezonde gewoontes bij te brengen. Het is bekend dat regelmatige lichaamsbeweging onze gezondheid ten goede komt. Ze verbeteren niet alleen onze conditie, versterken het cardiovasculaire systeem, maar helpen mensen met overgewicht ook om zich te ontdoen van overgewicht, wat helpt om de druk op de wervelkolom te verlichten.

Lees: Een goede manier om gewicht te verliezen – fietsen!

Veel studies hebben aangetoond dat matige De activiteit helpt blessures en degeneratieve veranderingen op de volgende gebieden te voorkomen van de wervelkolom en stelt u in staat om uzelf te bevrijden van hardnekkige pijn terug.

Hoe zich te ontdoen van rugpijn – oefeningen voor een gezonde wervelkolom

Regelmatige bezoeken aan het zwembad zijn een uitstekende manier om de gespannen rugspieren te ontspannen. Zwemmen wordt vooral aanbevolen voor mensen die een zittend leven leiden en die vaak worden blootgesteld aan stress. Het ontspant en verlicht de gewrichten en banden na een dag werk. Het is ook de moeite waard om oefeningen ter versterking van de rug- en rompspieren op te nemen in uw dagelijkse activiteiten.

Voorbeelden van oefeningen voor elk van de volgende onderwerpen wervelkolom secties die nuttig kunnen zijn voor preventie en Verbetering van de spierfunctie.

Opwarming

Voordat u begint De juiste training moet worden gedaan met een reeks oefeningen. het flexibeler maken van het systeem en het verminderen van de stijfheid op het gebied van de ruggengraat.

Oefening 1

Startpositie: zitten ondersteund, ruggengraat in neutrale positie, buik trok zich terug.

Beweging:

 • Adem in, maar je hoofd tegelijkertijd oprichten.
 • Door Adem je hoofd uit en duw je ruggegraat omhoog bij de “katten”. …de achterkant.”
 • Terug naar de uitgangspositie.
 • Herhaal. vijf keer oefenen.

Oefening 2

Startpositie: Ga plat op je buik liggen, leg je handen aan beide kanten. van de romp op borsthoogte.

Beweging:

 • rechtzetten ellebogen en achteroverleunen.
 • Hou het zo. positie voor een paar seconden en ga terug naar je startpositie.
 • Herhaal. vijf keer oefenen.

Baarmoederhalsgedeelte van de wervelkolom – een reeks oefeningen

 • Ga zitten. comfortabel op de stoel in een rechtopstaande positie, leg uw handen op de stoel. Knieën, voeten, liggen plat op de grond. Zachtjes uitglijden naar voren zonder het voorover te buigen. Voer 3-5 herhalingen uit.
 • Ga zitten op een stoel die rechtop staat met de handen gevlochten op de kooi borst, voeten die plat tegen de vloer rusten. Kantel je hoofd opzij, Let erop dat u de tegenoverliggende schouder niet optilt. Houd je baard gedurende de hele beweging uit de weg en naar beneden getrokken. …til haar op.

Thoracale doorsnede van de wervelkolom – ontspanning en versterking van de oefening

 • Kniel neer. voor een stoel of een trainingsbank, vlecht je handen achter je hoofd, en zet je ellebogen op de stoel voor je. Duw de heupen heen en weer. Laat je borst naar de vloer zakken, je zal het gevoel krijgen dat je strekken de rugspieren zich uit. Dan, vanuit deze positie, verlaagt u de hoofd en duw je je ruggegraat naar boven, en doe je “kattenrug”. Keer terug naar de beginpositie en herhaal de oefening meerdere malen.

Lendenwervelgedeelte van de wervelkolom – mobiliserende en versterkende oefeningen

 • Ga liggen. op je rug, buig je benen in je knieën en beweeg je hielen naar je billen. De armen zijn aan beide zijden van het lichaam neutraal gerangschikt. Door Adem in, til de lendenstreek van de wervelkolom omhoog, trek de lendenwervels aan. sterke bilspieren. Houd deze positie een paar seconden vast. Keer tijdens het uitademen soepel en langzaam terug naar de startpositie met terwijl je tegelijkertijd het staartbot omhoog duwt.
 • Ga liggen. op de rug met gebogen benen in de knieën en platliggende voeten. op de vloer. Kruis je handen op je borst. Een vloeiende beweging Scheur je hoofd en schouders van de grond en probeer je baard aan te raken. het bovenste deel van de kooi. Probeer tijdens de oefening te proberen om druk op de grond met de lendestreek van de ruggegraat en met je hielen.

Bij de dagelijkse gezondheidsprofylaxe van de wervelkolom moet aandacht worden besteed aan de manier waarop we onze dagelijkse activiteiten uitvoeren.

rugklachten
 1. Het opheffen zwaar voorwerp, buig je knieën voor een kraakpand. Niet naar beneden leunen!
 2. Bewaar het recht naar achteren, zittend en lopend.
 3. Gebruik trappen in plaats van liften – het is een geweldige training voor spieren en voor van het cardiovasculaire systeem.
 4. Probeer gewoon te vermijd lange tijd één enkele lichaamshouding.
 5. Het uitvoeren van de volgende taken zittend werk, probeer zo vaak mogelijk op te staan, en rek.
 6. Zorg voor ergonomie van uw werkplek. Onthoud de juiste hoogte een bureau, een comfortabele stoel en de juiste positie van het beeldscherm.
 7. Vermijd zwaar lichamelijk werk en wervelkolomoefeningen.
 8. Draagtassen met winkelen, zorg ervoor dat het gewicht wordt verdeeld. gelijkmatig aan beide zijden van het lichaam.

Zie ook: Hoe blijf je fit tijdens het werk op kantoor?