Ben je het beu om een slaaf van sigaretten te zijn? Vraag je je af hoe je kunt stoppen met roken? Zelfgemaakte manieren zullen je helpen om je nicotineverslaving te bestrijden. Controleer de meest effectieve!

Enkele belangrijke tips

Er moet onmiddellijk worden opgemerkt dat stoppen met roken moeilijk is, maar toch mogelijk. In veel gevallen, vooral na een langdurige verslaving aan nicotine, is er het zogenaamde abstinentiesyndroom, dat zich niet alleen uit in een overweldigend verlangen om naar een sigaret te reiken, maar ook in symptomen als irritatie, angst, concentratieproblemen, hoofdpijn, hoesten of zelfs problemen met de spijsvertering en het legen. Rokers die al lange tijd roken moeten hun verslaving zowel mentaal als fysiologisch bestrijden.

Een absoluut essentiële factor bij het stoppen met roken is een voldoende sterke motivatie. Wil je de gewoonte effectief doorbreken? Je moet een individuele, krachtige en overtuigende reden vinden – longkanker, stinkende adem en kleren, grijze, aardse huid of een andere dergelijke factor. Vervolgens moet u alle situaties en plaatsen definiëren die u met een sigaret associeert (koffie en alcohol drinken, voor de TV zitten, socialiseren) en een manier bedenken om de ontstane sigarettenleegte op te vullen. Dit kan bijvoorbeeld nicotinevervangende therapie zijn in de vorm van kauwgom, tabletten of andere trucjes die je hebt uitgevonden.

Het is de moeite waard om te weten dat het beoefenen van sport, zelfs in de vorm van een langere dagelijkse wandeling, veel helpt in de strijd tegen verslaving. Het is ook goed om een nieuwe, interessante hobby te vinden, omdat het ons dagelijks leven zal reorganiseren en ons in staat zal stellen om ons sneller van de verslaving te bevrijden. Als je eenmaal een beslissing hebt genomen, stel jezelf dan een specifieke dag in om te stoppen met roken en gooi dan al je sigaretten, asbakken en aanstekers weg en ruim je appartement op om van de geur van sigarettenrook af te komen. En vergeet niet, probeer het te laten gebeuren! Zelfs als je de eerste keer faalt, doe dan nog een poging!

Zelfgemaakte manieren om te stoppen met roken

Er zijn veel natuurlijke producten die we zelf kunnen helpen door nicotineverslaving te bestrijden. Hieronder zijn de volgende zaken het vermelden waard:

1. haver in verschillende vormen, haverproducten of infusies van groene haver verminderen niet alleen de nicotineverslaving, maar hebben ook een verzachtend effect op de longen

2. een valeriaaninfusie zal het zenuwstelsel kalmeren, dat geïrriteerd is door het ontbreken van een sigaret, en als het ‘s avonds gedronken wordt, zal het zorgen voor een rustige slaap.

3. het druivenpitextract zal de door het roken veroorzaakte longschade regenereren

4. gember reinigt het lichaam van gifstoffen en vermindert ontwenningsverschijnselen zoals misselijkheid en braken.

5. anjers en peper cayenne houden de nicotinehonger in bedwang.

(6) Alle kruiden, met inbegrip van de bovengenoemde cayenne peper, bevatten capsaïcine, een stof die giftige stoffen neutraliseert en hun kruidige smaak ontmoedigt de ontsteking van sigaretten.

7. Sint-janskruid heeft natuurlijke eigenschappen die de productie van dopamine en serotonine verhogen en zo helpen bij de psychologische bestrijding van de verslaving.

8. vitaminen, met name C, A en E, zijn vooral nodig in deze periode, omdat ze giftige stoffen uit het lichaam verwijderen en door rook en nicotine beschadigde cellen regenereren.

9. de paspoorten in de vorm van infusies of capsules helpen effectief bij het bestrijden van ontwenningsverschijnselen

10. het co-enzym Q10, dat van nature voorkomt in vis, oliën, slachtafval of zwarte bessen, beschermt de longen en het hart

11. lobelia, die alkaloïden bevat die lijken op die van nicotine, vermindert het gevoel van nicotinehonger aanzienlijk.

Bij het gebruik van verschillende zelfgemaakte manieren om te stoppen met roken is het ook de moeite waard om je dieet te veranderen, je groente- en fruitinname te verhogen, vezelrijke producten te eten, monosachariden te vermijden, groene thee en water met citroen te drinken en meer te bewegen dan voorheen! Een goede kwaliteit van het stoppen met roken supplement kan ook een grote hulp zijn.