Mensen hebben verschillende manieren om te stoppen met roken. Ik heb gehoord over zulke gelukkige mensen, wat ze gewoon verbranden het pakket tot het einde, de volgende die ze niet kopen en nooit meer terug te keren naar de gewoonte. Ik ken dat soort mensen, maar toch… Het is een science fiction voor mij. Gelukkig zijn er bijzonderheden. Er zijn er nogal wat op de markt, en net zoals ik niet direct een effectieve vond, zo veel mensen voor me (en waarschijnlijk na mij).

Hoe we er ook uitkomen, de voordelen zijn enorm en vrijwel onmiddellijk! Ik heb voor u een korte samenvatting gemaakt van de latere effecten op uw lichaam – hoe het er in de loop van de tijd uitziet. Kijk eens aan:

Na 20 minuten: de bloeddruk keert terug naar normaal en de hartslag stabiliseert zich.

In 8 uur: de hoeveelheid koolmonoxide in het bloed neemt af en de zuurstoftoevoer neemt toe.

Na 24 uur: het risico op een hartinfarct is aanzienlijk verminderd.

In 28 uur: de reuk- en smaakzin worden weer normaal.

Na 2 weken tot 3 maanden: de fysieke conditie verbetert en het cardiovasculair systeem wordt continu versterkt.

1 tot 9 maanden: toename van de long- en ademhalingscapaciteit, hoesten, dyspneu en vermoeidheid stoppen.

Na een jaar: het risico op ischemische hartaandoeningen wordt gehalveerd.

Na 5 jaar: het risico op mond-, long-, larynx- en slokdarmkanker is gehalveerd, het risico op een beroerte is verminderd.

Na 10 jaar: het risico op ischemische hartaandoeningen zal precies hetzelfde zijn als wanneer u nooit gerookt zou hebben!

Na 15 jaar: het risico op het ontwikkelen van longkanker zal hetzelfde zijn als voor een persoon die niet heeft gerookt.

Hoewel ik nog ver verwijderd ben van deze 15 jaar, kan ik deze eerste voordelen al voelen en genieten. We hebben één ding en dat is zeker de belangrijkste gezondheid. Zo’n cliché, maar als dertigerjarige vrouw begin ik echt de betekenis van deze slogan te ontdekken 😉

Ik raad het artikel aan: Nicorix – meningen, samenstelling, prijs, effecten… Stoppen met roken in combinatie met een effectieve nicotinehongerstiller