De neiging tot gewichtsverlies is nauw verbonden met een trage stofwisseling. Het lichaam verbruikt minder energie dan het van voedsel krijgt en vetten en koolhydraten uit voedsel veranderen sneller in gehaat lichaamsvet. Gelukkig zijn er methoden waarmee je de “luie” stofwisseling kunt verbeteren. Hier zijn tips over hoe u uw stofwisseling effectief kunt versnellen om sneller dan voorheen vet te gaan verbranden.

Doe een korte sessie van oefeningen in het ochtendschema!

Voor veel mensen is de ochtend een erg luie of drukke tijd van de dag, dus oefeningen zijn de laatste activiteit waar ze dan over nadenken. Als u een probleem heeft met een trage stofwisseling, wilt u misschien een lichte belasting. Bespaar uzelf elke dag minstens 15 minuten lichamelijke activiteit. Het hoeft geen halsbreker te zijn, maar een simpele gymnastiek, een korte sessie op een loopband of stepper, een paar handlijnoefeningen, of springen op een springheuvel. Ochtendtraining is een uitstekende methode om de stofwisseling gedurende de dag te stimuleren, wat resulteert in een toename van de vetverbranding.

Speciaal samengesteld ontbijt om uw stofwisseling te versnellen!

Net als bij een ochtendtraining heeft een ochtendmaaltijd ook invloed op de snelheid van de stofwisselingsprocessen gedurende de dag. Zorg ervoor dat uw ontbijt bestaat uit eiwitproducten en complexe koolhydraten. Deze set moet vergezeld gaan van een portie verse groenten of fruit, die ook de stofwisseling stimuleren. Voorbeelden van kits zijn:

  • volkoren broodjes met harde eieren en tomaten;
  • Grahamka, boerenkaas, een groot handvol aardbeien;
  • magere natuurlijke yoghurt met zonnebloempitten, havervlokken en gedroogde pruimen;
  • cottage cheese met bieslook, volkoren brood, komkommer, radijs;
  • Een volkoren broodje met witte kaas, een glas karnemelk en een fruitcocktail.

Profiteer van de traditionele aerobic- en intervaltraining!

Als uw doel is om snel lichaamsvet te verliezen, moet u meerdere keren per week sporten. De verweving van intervaltraining (met variabele intensiteit) en klassieke aerobics (met gemiddelde intensiteit) geeft geweldige resultaten. Vergeet echter niet om geen al te uitputtend oefenplan op te leggen.

4. voer een metabolisme-vriendelijk voedingsplan uit!

Als u te weinig eet, te weinig calorieën eet, te weinig eet, onregelmatig eet, een slecht uitgebalanceerd menu eet – dit alles kan leiden tot stofwisselingsstoornissen. Als u wilt dat uw stofwisseling constant op een hoog niveau is, moet u de frequentie en inhoud van de maaltijden goed nivelleren.

Gebruik een licht, caloriearm dieet, maar zonder overdrijving (1000 of 1200 kcal per dag is niet genoeg!). Eet regelmatig om de 2-3 uur, sla geen maaltijden over. Probeer ervoor te zorgen dat het dieet gedomineerd wordt door: magere zuivelproducten, mager vlees en vis, groenten, fruit. De maaltijden moeten ook complexe koolhydraten (volkorenproducten, zemelen, graanvlokken, zaden en zaden) en een deel gezonde vetten (noten, olie, plantaardige oliën) bevatten. Drink veel water, ga naar het groene theemenu. Vergeet niet dat specerijen de stofwisseling versnellen (bijv. chili, gember).

5. gebruik voedingssupplementen om de stofwisseling te verbeteren!

Aanvulling met preparaten met geconcentreerde extracten van planten die de stofwisseling versnellen is een uitstekende aanvulling op de bovenstaande tips. Als u erin slaagt om ze allemaal in de praktijk te brengen, zult u zeker in een bevredigend tempo gewicht verliezen. Welke tabletten om de stofwisseling te versnellen om te kiezen? Van mijn kant raad ik vooral voedingssupplementen aan die ingrediënten bevatten zoals groene thee, acai bessen, garcinia cambogia, cayenne, guarana, groene koffie, groene gerst, piperine.