flexin 500

De laatste maanden heb ik een serieuze wending genomen omdat ik mijn leven heb veranderd. Ik ben afgevallen, ik zie er beter uit en ik voel me beter. Mijn gewrichten ademden een zucht van verlichting – geen klein deel daarvan is te wijten aan Flexin500! Maar daarbuiten probeer ik een gezond leven te leiden en voor mijn gewrichten te zorgen. Er zijn een paar belangrijke aspecten voor het behoud van gezonde gewrichten.

Ten eerste, beweeg! Elke activiteit, alleen met het hoofd. Dat wil zeggen: altijd opwarmen en jezelf niet overbelasten. Of je nu traint om af te vallen, voor je gezondheid of gewoon omdat je het leuk vindt, kijk uit voor blessures. Maak je klaar om goed te trainen – verwarm je spieren, maar strek je ook daarna uit.

Ten tweede, wat ik in mijn geval gefaald heb, is het juiste gewicht. Het is waarschijnlijk logisch dat ons locomotiefapparaat – inclusief de gewrichten – te zwaar belast wordt door een te groot lichaamsgewicht.

Ten derde, de manier van leven. Deze algemene categorie omvat alle slechte gewoonten die een slecht effect hebben op uw gewrichten op dagelijkse basis. Dit omvat een zittende levensstijl, een slechte houding – zowel tijdens het lopen als zitten, maar ook het dragen van bijvoorbeeld te zware tassen, rugzakken voor één schouder, enz.

Ten vierde, het dieet! De belangrijkste zijn producten die omega-3-zuren (vette vis, noten), eiwitten (vis, zuivelproducten, eieren, peulvruchten) en vitaminen bevatten: D en C. Vitamine D wordt voornamelijk geleverd door de zon, maar in ons klimaat is het noodzakelijk om deze te ondersteunen door het eten van vis (makreel, haring) en eieren (eidooier).

En ten vijfde, en niet in de laatste plaats, stress. Helaas schaadt een overmatige nerveuze spanning ons op vele manieren, en ook onze gewrichten zijn niet onverschillig. Stress veroorzaakt langdurige spierspanning, wat op zijn beurt leidt tot verstijving van de fascie en pezen. Als gevolg daarvan ervaren we overbelasting van gewrichten en pijnlijke kwalen. Natuurlijk is het in de wereld van vandaag moeilijk om eenvoudigweg te zeggen – laten we er geen nadruk op leggen 😉 Echter, we kunnen nerveuze spanningen aanpakken door middel van lichamelijke activiteit en ontspanning.

En u, welke maatregelen neemt u om uw gewrichten te beschermen?