Sinds ik iBright gebruik, denk ik niet meer aan het bleken van tanden bij de tandarts. Ik heb het gewoon niet nodig. Als ik niet tevreden ben met hun kleur, ga ik gewoon naar een tandsteenfoto en gebruik ik iBright weer. En het zal vroeg of laat gebeuren – ook al rook ik niet meer. Helaas is geen enkele behandeling – of die nu thuis met beschikbare supplementen of op kantoor door een tandarts wordt uitgevoerd – voor eens en voor altijd.

En wat meer is! Het uiteindelijke resultaat van zo’n witten hangt van veel dingen af – of we het nu thuis of bij een professional doen. Een daarvan is de eerste, “natuurlijke” kleur van onze tanden. Ongeacht de verkleuring kan het bot een aangeboren geelachtige kleur hebben. Bovendien hangt veel af van de leeftijd – hoe ouder de persoon is, hoe meer moeite het bleken kan (maar hoeft natuurlijk niet) te kosten. Nou, we hebben geen invloed op de aangeboren kwaliteiten en het verstrijken van de tijd. Er zijn echter dingen die alleen van ons afhankelijk zijn en die een enorme invloed hebben op de conditie van onze tanden – zowel hun conditie als hun kleur. Dankzij hen kunnen bleekbehandelingen minder vaak of minder intensief nodig zijn. Wat is dat? Wat is dat? Wat is dat? Natuurlijk, onze levensstijl – eetgewoonten, verslavingen, zorgstandaarden.

Sigaretten roken is een verslaving die schadelijk is voor veel aspecten van onze gezondheid – waaronder onze tanden. Ik heb dit heel goed geleerd en ik ga er niet meer naar grijpen. Maar wat we eten en drinken is ook belangrijk. Thee, koffie, rode wijn – dit is de eerste oorzaak van verkleuring. Citrusvruchten daarentegen veroorzaken glazuur-erosie en verhogen de doorschijnendheid van de tanden (dit betekent dat het gele tandbeen er gewoon zichtbaar doorheen is). Als we hier nog eens aan toevoegen dat we niet erg voorzichtig te werk gaan – je tanden snel en eenvoudig poetsen en geen tandzijde gebruiken – krijgen we een mengsel dat een bedreiging vormt voor de witheid van onze tanden.

Het is geweldig dat we middenvelders als iBright hebben, maar het is nog steeds goed om te weten hoe we het kunnen helpen.