Jonge groene gerst staat vooral bekend om zijn rijke vitaminen en mineralen. Het wordt gekenmerkt door een groot aantal gezondheidsbevorderende eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Daarom kan het vaak worden gebruikt om verschillende ernstige ziekten te genezen.

Jonge groene gerst – schatkist van mineralen

jonge groene

Deze gerst bevat veel vitaminen B, C, E en bètacaroteen, maar ook foliumzuur, pantotheenzuur, biotine, choline. Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van talrijke mineralen zoals selenium, fosfor, silicium, koper, magnesium, mangaan, calcium, zink, ijzer. Een ander deel van deze plant, namelijk de stengels, zijn uiterst waardevolle plantenenzymen, chlorofyl, hormonen en aminozuren. Antioxidanten, d.w.z. antioxidanten, die bedoeld zijn om vrije radicalen te bestrijden en een anti-aging effect hebben, mogen ook hier niet ontbreken.

Jonge gerst en andere granen

Ter vergelijking, jonge groene gerst bevat evenveel als:

 • 5 keer meer ijzer, zodat het bloedarmoede perfect geneest.
 • Meer dan twee keer zoveel magnesium, wat het gevoel van vermoeidheid elimineert en levensenergie toevoegt.
 • 25 keer meer kalium, wat geweldig is voor frequente spierspasmen.
 • 37 keer meer calcium, waardoor het botten aanzienlijk versterkt.

Groene gerst en de effecten ervan op het lichaam

 • Jonge groene gerst is rijk aan voedingsvezels. Door de combinatie met water maakt het de probleemloze eliminatie van schadelijke toxines en onnodige stofwisselingsproducten mogelijk. Daarom heeft het een zuiverende werking. Dankzij deze actie kunnen we frequente zwellingen en kwalen in verband met de spijsvertering van voedsel, en zelfs hypertensie vermijden.
 • Dieetvezel minimaliseert ook het risico op colorectale kanker en hartziekten, diabetes, slapeloosheid, obesitas en overgewicht, hypercholesterolemie. Hij heeft ook het vermogen om het lichaam te ontzuren. Om deze reden is het probleemloos verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam.
 • Het kan worden gebruikt in kankerpreventie omdat het ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen heeft. Om deze reden wordt het vaak gebruikt in de strijd tegen acne, zweren, maagpijn en artritis.
 • Het is vooral bekend geworden bij de consument vanwege het gehalte aan zeer waardevolle, zeer goed oplosbare vezels, die stofwisselingsprocessen ondersteunen en leiden tot stabilisatie van het cholesterolgehalte in het bloed.

Jonge groene gerst als geneesmiddel en afslankende agent

 • Het wordt aangeboden in de vorm van capsules of tabletten met een gehalte aan planten- of gerstegraspoeder. Dit graspoeder wordt verkregen door het water met lage temperatuur onder druk te verdampen. Daarom verliest het veel voedingswaarden, die zeer gunstig zijn voor ons lichaam. Het wordt niet gevonden in de vorm van sandwiches en salades, maar het zal zeer goed werken als ingrediënt in cocktails, sappen, dips, yoghurts, soepen en mousses.
 • Het natuurlijke gebruik van jonge groene gerst als afslankmiddel is om het op te lossen in warm water en het 30 minuten voor de maaltijd te drinken, bij voorkeur twee keer per dag.
 • Gerst in poedervorm heeft een geweldige reinigende werking op de maag. Daarnaast geeft het een langdurig gevoel van verzadiging en kan het een interessant voedingssupplement zijn. De prijs van tabletten is ongeveer 3 € voor 60 tabletten. Het is belangrijk om de etiketten en verpakkingen te lezen, zodat we beter kunnen controleren hoeveel van het jonge groene gerstextract het product bevat. Een dergelijk supplement kan ook andere werkzame stoffen bevatten, zoals groene thee extract of chroom in zijn samenstelling. In dit geval wordt aanbevolen het preparaat te doseren in overeenstemming met de aanbevelingen van de fabrikant.
 • Het zorgt voor het werk van ons spijsverteringsstelsel, zodat we problemen met de vertering van voedsel, zoals winderigheid of constipatie, vermijden.
 • Het kan een interessante oplossing zijn voor vegetariërs met een aanzienlijk tekort aan vitamine B12, die grote hoeveelheden jonge groene gerst bevat.
 • Het wordt in toenemende mate gebruikt voor de productie van gerstemout in de brouwerijindustrie, voor diverse soorten whisky en voor grutten.
 • Het grootste kenmerk van jonge gerst is het feit dat het geen ongewenste acties veroorzaakt en dat het gebruik ervan vele malen is getest en gecontroleerd. Het wordt echter aanbevolen om een supplement met dit extract te gebruiken voor kinderen, moeders die borstvoeding geven en zwangere vrouwen onder toezicht van een specialist. Symptomen zoals winderigheid, reflux, misselijkheid en hoofdpijn kunnen aan het begin van de behandeling optreden. Niettemin, vanwege de rijkdom aan eigenschappen die een jonge groene gerst heeft, raad ik u aan om de supplementatie te testen.

Zeer goede concentratie van jong groen gerstextract toont Green Barley Plus. Het innovatieve supplement combineert ook andere extracten, die een complex effect hebben op de vermindering van vetweefsel en voorkomen dat het zich in de toekomst ophoopt.