Kaneel is een van de specerijen die in verband worden gebracht met favoriete gerechten, avondkletsen, winterse smaak en lange kerstverhalen. Het heeft een zoete, kruidige afdronk, waardoor alleen een snufje van deze specerij elk gerecht verbetert en een uniek aroma geeft. Om deze reden is het de moeite waard om de kracht van kaneel te gebruiken om het slanke figuur van uw dromen te bereiken. Is kaneel een effectieve methode om af te slanken?

Wat is kaneel?

Kaneel is een specerij verkregen uit de gedroogde schors van de kaneelboom. De plant is van Aziatische oorsprong, maar wordt tegenwoordig in het hele subtropische klimaat geteeld. Bovendien werd kaneel al in de oudheid gebruikt.

 • Kaneel wordt gekenmerkt door zijn roestige kleur en intens kruidig-zoete smaak en aroma.
 • Het kan worden gevonden in twee vormen: gemalen tot een fijn poeder of kleine, wikkelstokken, die ook een geweldige kerstversiering is.
 • De kruidige specerij kaneel wordt voornamelijk gebruikt in de gastronomie. Naast het gebruik in de keuken heeft het echter veel meer eigenschappen dan je zou denken.

Gezondheidsbevorderende eigenschappen van kaneel

Kaneel wordt gekenmerkt door een aantal gezondheidsbevorderende eigenschappen. Daarom moet ieder van ons daarvan op de hoogte zijn.

 • Duizenden jaren geleden werd het gebruikt als een effectieve methode voor spijsverteringsproblemen en bacteriële of virale infecties.
 • Kaneel is een unieke bron van ijzer, calcium en mangaan met een hoge biologische beschikbaarheid. De aanwezigheid van deze elementen verbetert ook de opname van vitaminen en mineralen uit de voeding.
 • Deze specerij gebruikt in het dieet zorgt ervoor dat een persoon een injectie van vitale energie en levenskracht krijgt.
 • Kaneel heeft een positief effect op de verbetering van het spijsverteringsproces, omdat het vol zit met vezels, wat ook problemen met ontlasting voorkomt.
 • Kaneel is ook een sterke werking die de bloedsuikerspiegel reguleert en slechte cholesterolniveaus normaliseert.
 • Het ondersteunt ook cognitieve functies zoals concentratie en geheugen. Daarom kan het bijdragen aan betere leerresultaten voor studenten en andere studenten.

Hoe helpt kaneel bij het afslanken?

Hij is een ideale bondgenoot in de strijd tegen overprogrammering van vetkilo’s. Dat is de reden waarom het mengsel van kaneel en honing voor gewichtsverlies aan populariteit won. Het gebruik van een dergelijke combinatie kan bijdragen tot grote visuele effecten in de vorm van een platte buik en tot 2 kilo per week.

Kaneelhoning recept voor afslanken
 • Kaneelpoeder
 • Hoge kwaliteit honing
 • Water

Voorbereiding:

Giet kaneel in een glas en giet er kokend water overheen. Wacht dan tot het gebrouwen, afgekoeld en honing is toegevoegd. Honing moet twee keer zo veel zijn als kaneel. Het is belangrijk dat de drank een beetje afkoelt, omdat hoge temperaturen de voedingsstoffen die honing bevat, kunnen elimineren. Het is aan te raden om zo’n drankje twee keer per dag te drinken, bij voorkeur de helft voor de eerste maaltijd en de rest ‘s avonds voor het avondeten.

Kaneel heeft, net als honing, veel waardevolle ingrediënten die ons lichaam voeden. Deze complexe combinatie is de ideale methode voor de bestrijding van ziekten in de herfst en winter.

Zijn honing en kaneel goed om af te slanken?

Kaneel

Mensen die op deze manier gebruiken, prijzen steeds vaker zo’n mengsel voor zijn hoge effectiviteit en eliminatie van verkoudheidsverschijnselen. Daarnaast is er in geval van slaapproblemen ook een bekende mix van warme melk, honing en kaneel, die garant staat voor een volledig slaperige nachtrust.

Zoals we weten, zullen al deze methoden niet zorgen voor een slank figuur als je niet zorgt voor een passend, uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Echter, het gebruik van een dergelijk mengsel in combinatie met deze elementen kan een manier zijn om succes te bereiken in gewichtsverlies.

Lees ook: Piperinox – piperine extract, d.w.z. zwarte peper

Hoe kaneel gebruiken om af te slanken?

 • Kaneel is een van de kruiden die de thermogenese van het lichaam beïnvloedt, d.w.z. het verhogen van de warmte, en een hoge temperatuur betekent een snellere verbranding van vetweefsel.
 • Het warmt het lichaam zeer goed op. Om deze reden is het de moeite waard om kaneel toe te voegen aan hete koffie of thee om het effect ervan te vergroten.
 • Kaneel en honing kunnen ook worden toegevoegd aan yoghurt, kefir en andere zuivelproducten. Zelfgemaakte cocktails, taarten en winterse desserts zijn perfect te combineren met een dergelijke mix.
 • Het is de moeite waard om nieuwe smaken te zoeken en kaneel toe te voegen aan nieuwe gerechten. Laten we op deze manier niet alleen een breed scala aan gezondheidsbevorderende eigenschappen gebruiken, maar ook een ongebruikelijke smaak en aroma.

Contra-indicaties voor het gebruik van kaneel

 • Kaneel is een zeer gezonde specerij, maar het werkt niet in elk dieet zoals andere producten van dit type.
 • Kaneelmisbruik wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, mensen met spijsverteringskanaalaandoeningen zoals zweren en iedereen die vatbaar is voor braken.
 • Kaneel kan allergieën veroorzaken. Om deze reden moeten sommige mensen die er een allergie voor hebben of die zelf een allergische reactie hebben opgemerkt, deze specerij liever vermijden.

Is het de moeite waard om kaneel te gebruiken om af te slanken?

Voordat we beginnen met het bestrijden van hardnekkige vetmassa is het het beste om extra hulp te gebruiken in de vorm van supplementen die een veilige gewichtsvermindering ondersteunen. Mengsel van honing en kaneel om af te slanken is een geweldig alternatief voor gewichtsverlies, dat ik aanraden om te gebruiken in uw dieet. Maar, net als op andere manieren, is het de moeite waard om de reacties van je lichaam te observeren. We mogen niet vergeten dat kaneel in gewichtsverlies alleen effectief zal zijn als we ervoor zorgen om onze eetgewoonten te veranderen en onze sedentaire levensstijl te veranderen in een iets actievere levensstijl. Alleen zo’n complexe combinatie biedt ons duurzame en spectaculaire visuele effecten.