kokosolie

Een gezonde levensstijl, die ook een goed samengesteld dieet omvat, moet niet alleen worden beschouwd als een tijdelijke mode, maar moet zeker een permanente gewoonte worden, vooral wanneer we de zorg over snel en, het belangrijkste, permanent gewichtsverlies. Daarom is het de moeite waard om geschikte producten in uw keuken te gebruiken om het gemakkelijker te maken, en een van hen, aanbevolen door diëtisten, is zeker kokosolie.

Afslankende olie – weet u zeker dat het werkt?

Als we horen dat we tijdens een vermageringsdieet olie moeten eten, krijgen we onmiddellijk een waarschuwingslampje in ons hoofd, zoals olie, die vet is, dus hoe kunnen we gewicht verliezen tijdens het eten? Alles hangt echter af van het type olie dat u in de keuken gebruikt, en kokosolie kan bij matig gebruik het hele proces van het wegwerken van het overtollige gewicht effectief ondersteunen en versnellen. Het is belangrijk om alleen de gezondste soort te kopen, en er zijn er meestal twee op de markt:

 • geraffineerde olie, verkregen bij het raffineren bij hoge temperatuur, waarbij het helaas het grootste deel van zijn waardevolle voedingsstoffen en dus zijn gezondheidseigenschappen verliest;
 • ongeraffineerde, koudgeperste olie die al haar waardevolle eigenschappen behoudt, een rijke bron van vitaminen en mineralen is en tegelijkertijd een volle, diepe smaak heeft.

Zoals u kunt zien, is het beter om te kiezen voor ongeraffineerde olie, en niet alleen voor kokosolie, die eigenlijk gemakkelijker op te nemen is door het lichaam, perfect geschikt voor zowel rauwe consumptie als voor het bakken of bakken. Dit type olie, onder leiding van kokosolie, wordt veel gebruikt in de geneeskunde, ook voor uitwendig gebruik, en verzacht alle ontstekingen en huidirritaties.

Kokosolie – samenstelling en gezondheidseigenschappen

kokosnoten in de boom

Kokosolie wordt koud geperst met behulp van kopra, een harde notenpulp die tot 70 procent vet bevat. De ongeraffineerde variëteit heeft een unieke samenstelling, waarin we bijna alles kunnen vinden wat het lichaam nodig heeft om op lange termijn gezond te blijven. Dit zijn voornamelijk de vitaminen B, E en K, mineralen, kalium, zink, magnesium, calcium, ijzer en capillair zuur, nog steeds een beetje onderschat, maar steeds vaker gebruikt voor de behandeling van veel ernstige ziekten. Het is zeer effectief tegen verschillende soorten mycosis, verlicht prikkelbare darm syndroom, remt diarree, verlaagt het niveau van slechte cholesterol in het bloed en voorkomt ook type II diabetes. Bij diabetici verbetert het de insulineafscheiding en maakt het de cellen gevoeliger voor insuline.

Kokosolie bevat ook een reeks van vetzuren, enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren, evenals antioxidanten, die helpen om gevaarlijke vrije radicalen uit het lichaam te verwijderen. Het heeft een gunstig en bewezen effect op de preventie van de ziekte van Alzheimer en Parkinson, ondersteunt de goede werking van de hersenen, vermindert tot op zekere hoogte ook het risico van een hartaanval, beroerte en voorkomt andere ziekten van het hart- en vaatstelsel.

Kokosolie – helpt om gewicht te verliezen

We zijn echter het meest geïnteresseerd in de invloed van kokosolie op het gewichtsverlies, dat wordt vergemakkelijkt door zijn specifieke chemische structuur, omdat het bestaat uit vetzuren met een gemiddelde keten, MCFA genaamd, die niet in kleinere delen zijn verdeeld. Dankzij dit, door het krijgen van rechtstreeks in de cellen, zijn ze volledig verbrand en niet accumuleren in de vorm van vet, en de andere meest genoemde effect van deze olie op gewichtsverlies is:

 • heilzame stimulatie en versnelling van de stofwisseling, wordt kokosolie snel verteerd en bijna honderd procent geassimileerd;
 • de stofwisselingssnelheid te verhogen, wat tegelijkertijd de reiniging van giftige stoffen vergemakkelijkt;
 • elke cel van het lichaam te voorzien van alle noodzakelijke voedingswaarden, wat het belangrijkste is voor het afslanken om tot bevredigende resultaten te komen;
 • de eetlust te stoppen door een gevoel van verzadiging te creëren en zo het eten tussen de maaltijden door te beperken;
 • een echte vermindering van de calorische waarde van gerechten bereid met kokosolie;
 • het lichaam te voorzien van een stevige dosis energie en het verhogen van zijn weerstand tegen grote fysieke en mentale inspanning;
 • minder calorieën en vetten dan andere oliën of vetten van dierlijke oorsprong.

Kokosolie – voor gebruik in de keuken

kokosnootolie

Zoals u kunt zien, is het de moeite waard om andere vetten te vervangen door kokosolie die elke dag worden gebruikt om uw favoriete gerechten te bereiden. Het is perfect om te bakken of te bakken, met een veel hogere rooktemperatuur, zodat we verbranding vermijden, en zelfs het meest banale voedsel zal een exotische nasmaak geven. Het is ook smakelijk in zijn ruwe vorm, als toevoeging aan licht verteerbare, caloriearme salades, maar bij het gebruik ervan moeten we ons aan een paar bewezen regels houden, die dat zeggen:

 • Koudgeperste, verse olie met de langste houdbaarheid is het beste;
 • moet ten minste 50 procent van alle vetten die tijdens de vermageringskuur worden geconsumeerd vertegenwoordigen en het hele dieet moet evenwichtig zijn en rijk aan andere voedingsstoffen, vezels en koolhydraten van volkorenbrood, -groenten en -fruit;
 • voor de duur van het dieet is het de moeite waard om volledig af te treden van andere vetten, met name die van dierlijke oorsprong, en deze te vervangen door kokosolie.

We kunnen duizenden recepten voor gerechten met deze olie vinden op het internet en elke dag komen er meer en meer van deze recepten bij. Het belangrijkste is om eindelijk te besluiten om het te kopen, het in te voeren in het dagmenu, en de positieve effecten van actie zal beginnen te voelen zeer snel.