Depositphotos 10720089 s 2019 1

Beginnend met vermageren, natuurlijk, alleen wanneer we het echt nodig hebben, en de overmaat aan verzamelde kilo’s maakt ons meer en meer ongemakkelijk, we meestal bereiken voor typische farmacologische middelen. Helaas blijken ze niet altijd zo effectief te zijn als wij zouden willen en hebben ze vaak onvoorspelbare neveneffecten, vooral wanneer we ze kopen van onbewezen bronnen zoals verdachte online veilingen. Soms is het dus de moeite waard om na te denken over de zin van zo’n behandeling, die meestal eindigt met het jojo-effect nadat we de genomen voorbereidingen hebben opgegeven en snel terugkeren naar het oude gewicht. Het is beter om te vertrouwen op wat de natuur ons in deze zaak geeft en kruiden te gebruiken om gewicht te verliezen, zodat u op een gecontroleerde en bijna volledig veilige manier gewicht te verliezen.

Kruidengeneeskunde en fytotherapie – voor- en nadelen

Depositphotos 221753392 s 2019

Na een periode van bewondering voor afslankpreparaten die uitsluitend uit kunstmatige ingrediënten bestaan, kunnen we de laatste jaren een terugkeer naar de natuurgeneeskunde waarnemen, niet alleen in ons land, dat gebaseerd is op het gebruik van kruiden. Laten we eerlijk zijn tegen onszelf dat dit natuurlijke geneesmiddelen zijn, planten die vaak in de tuin of op een weiland onder een nabijgelegen bos worden geteeld en die al eeuwenlang bekend en gewaardeerd worden om hun gezondheidseigenschappen. In de loop der tijd heeft deze verscheidenheid aan natuurgeneeskunde zelfs een aparte naam gekregen voor de fytotherapie, d.w.z. de behandeling van ziekten, voornamelijk chronische ziekten, met het gebruik van stoffen die ervan zijn afgeleid. Een van de belangrijkste afdelingen is de kruidengeneeskunde, en verschillende infusies, zalven, tincturen en tincturen worden bereid uit verschillende kruiden, die meestal beschikbaar zijn in het publieke domein. Natuurlijk, het omgaan met kruidengeneeskunde vereist specialistische kennis, omdat de verscheidenheid aan soorten kruiden maakt het noodzakelijk om al hun eigenschappen te kennen, waardoor u het gebruik van degenen die schadelijk kunnen zijn te vermijden, niet helpen. Als u besluit om kruiden te gebruiken, niet alleen voor gewichtsverlies, is het de moeite waard om alle voordelen van deze methode te leren, en de meest benadrukte door specialisten is:

 • De beschikbaarheid van kruiden groeit immers bijna overal;
 • gemakkelijke en duurzame opslag, meestal in de vorm van praktisch gebruik van gedroogd fruit;
 • bijna geen bijwerkingen, een groot aantal gidsen, inclusief online gidsen, stellen ons in staat om kruidensoorten correct te herkennen en deze giftige kruiden te vermijden, en vanwege de universele toegang tot het internet, kunnen we het direct met een smartphone doen terwijl we ze verzamelen;
 • snelheid van handelen, afhankelijk van de wijze van toepassing, mogelijkheid van intern en extern gebruik, doeltreffendheid die soms vergelijkbaar is met die van sommige geneesmiddelen;
 • een lage prijs, meestal een fractie van de kosten van de aankoop van een vergelijkbaar werkend geneesmiddel.

De voordelen zijn duidelijk, maar laten we niet te enthousiast worden in een keer, want kruidengeneeskunde en fytotherapie hebben, net als elke andere methode, hun nadelen, gelukkig klein, zoals:

 • moeilijkheid bij het gebruik, arbeidsintensiteit van de voorbereiding van geschikte medicinale preparaten of in ons geval afslankpreparaten;
 • de geringe doeltreffendheid bij de behandeling van de ernstigste ziekten, zoals kanker, ondanks het feit dat er af en toe meldingen zijn dat dit daadwerkelijk mogelijk is.

Kruiden om af te slanken – waarom het de moeite waard is om ze te gebruiken

De effectiviteit van de kruidengeneeskunde bij de behandeling van vele, maar helaas nog niet alle ziekten, is bevestigd door herhaalde tests. Echter, als het gaat om het gebruik van kruiden in vermageringsdieetbehandelingen, kunnen we er al het volste vertrouwen in hebben. Natuurlijk zullen ze er niet voor zorgen dat het gewicht exponentieel daalt, ze zullen alleen effectief zijn wanneer ze een van de elementen van het afslankproces worden, naast een groot deel van de fysieke activiteit en een goed samengesteld dieet. Goed geselecteerde kruiden ondersteunen het hele proces en versnellen in de eerste plaats de stofwisseling gericht op een snellere verbranding van vetweefsel. Dit is een van de meest voorkomende oorzaken van overgewicht, dat, als het niet wordt behandeld, kan leiden tot pathologische obesitas, die niet alleen de gezondheid maar ook het leven kan bedreigen. Naast het ondersteunen van onze stofwisseling, hebben veel kruiden ook laxerende eigenschappen, die helpen om giftige stoffen of darmdepots uit het lichaam te verwijderen.

Diuretische planten zijn even effectief in het afslanken, maar in beide gevallen moeten ze met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt om de gevaarlijke gevolgen van uitdroging of spijsverteringsstoornissen, die soms voorkomen bij een te lang gebruik, te vermijden. Het is ook de moeite waard om ons te interesseren voor kruiden die het hongergevoel afremmen, zwelling na consumptie in de maag, waardoor we de tweede veel voorkomende oorzaak van overgewicht, ongecontroleerd eten, zullen vermijden. Vergeet echter niet dat kruiden, net als al het andere, die gebruikt worden bij het dragen, gewoon schadelijk kunnen zijn, dus het is de moeite waard om de nodige terughoudendheid te betrachten en in geval van twijfel een arts of in ieder geval een apotheker te raadplegen.

Rangschikking van de beste afslankpillen

Kruiden om af te slanken – die de moeite waard zijn om te introduceren in onze voeding

We weten al op welke kruiden we kunnen rekenen, dus het is tijd om te weten wat de meest effectieve manier is om niet alleen alle extra kilo’s, maar ook overtollig lichaamsvet dat in verschillende delen van het lichaam ligt te verwijderen. De kruidenpreparaten of supplementen die in ons land op de markt verkrijgbaar zijn en die deze planten in hun samenstelling hebben, kunnen worden onderverdeeld in verschillende belangrijke groepen, afhankelijk van hoe ze een specifiek effect hebben op ons lichaam.

Kruiden om af te slanken – versnellen van de stofwisseling en vetverbranding.

yerba mate

Het versnellen van de vetverbranding en het verbeteren van de stofwisseling is een absolute prioriteit bij gewichtsverlies, en elke stoornis op dit gebied veroorzaakt een onmiddellijke toename van het gewicht. Daarom moet ons medicijnkastje voor thuisgebruik voorbereidingen bevatten die gemaakt zijn van kruiden zoals…:

 • paardenbloem, grondig gedroogde wortels en bladeren van deze populaire plant, veel gebruikt in de natuurgeneeskunde. We kunnen er een heleboel waardevolle voedingsstoffen in vinden, die ook het proces van gewichtsverlies zelf ondersteunen, namelijk vitaminen: B, C en PP, flavonoïden, polyfenolische zuren, carotenoïden of plantaardige kleurstoffen, die het mogelijk maken om bijzonder gevaarlijke vrije radicalen uit het lichaam te verwijderen, die de oorzaak van kanker en mineralen kunnen zijn: kalium, ijzer, natrium, fosfor en magnesium. Het is aan hen te danken dat de paardenbloem wordt gekenmerkt door een gunstige invloed op het spijsverteringsstelsel, die in de eerste plaats een cholagogische werking heeft en de goede werking van de lever ondersteunt. Hierdoor zijn we in staat om vetten snel te verteren en bovendien worden andere aspecten van de vertering gereguleerd, wat onder andere tot gevolg heeft dat er geen problemen zijn met het regelmatig legen van de vetten;
 • trichromatisch violet, en extracten en infusies bereid uit de bekende broer, zijn niet alleen effectief bij de behandeling van acneletsels. Het werkt ook goed in geval van gewichtsverlies, en zijn diuretische eigenschappen kunt u zich te ontdoen van alle gevaarlijke toxines en residuen van stofwisselingsprocessen. Het regelmatig drinken van het brouwsel versnelt ook onze stofwisseling, waardoor we sneller en effectiever vet en overtollige calorieën kunnen verbranden;
 • yerba mate, dit parapente-extract, dat de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen en een ware schat aan ingrediënten is die het afslankproces op het hoogste niveau van effectiviteit introduceert, verslaat zelfs de tot nu toe gebruikte groene thee. De plant bevat een aantal waardevolle stoffen die nodig zijn voor het behoud van een volledige gezondheid, waaronder de volgende: B-vitaminen (B1, B2, B3, B5, B6), vitamine C, E en H, mineralen: zink, kalium, calcium, fosfor, natrium, ijzer en cafeïne, een bron van energie die onder andere nodig is voor lichamelijke activiteit. De afslankende werking van yerba mate komt neer op het ontgiften van het lichaam en het beperken van de activiteit van pancreaslipase, waardoor we kleinere hoeveelheden geconsumeerde vetten opnemen. Bovendien ondersteunt de hulst uit Paraguay andere spijsverteringsprocessen en verlaagt het de bloedsuikerspiegel.

Rangschikking van de meest effectieve vetverbranders

Kruiden om af te slanken – het onderdrukken van overmatige eetlust

amla

Overgewicht en obesitas, een frequent gevolg van obesitas, zijn soms het gevolg van een overmatige, zelfs oncontroleerbare, eetlust. Deze uiterst lastige aandoening resulteert in het zogenaamde dwangmatig eten, met name bij momenten van nervositeit of sterke stress. Helaas is het niet te verbergen dat een persoon die steeds meer overgewicht heeft, praktisch in constante stress leeft, dus het natuurlijke gevolg hiervan is een ongecontroleerde toename van het lichaamsgewicht. Hoewel dit kan worden beperkt door het gebruik van geneesmiddelen, stopt het positieve effect meestal na de terugtrekking en is de bijwerking meestal een jojo-effect. Het is dus beter, zoals in het geval van vetverbranding, te vertrouwen op de kracht van kruiden en de hoogste effectiviteit die ze hebben:

 • witte moerbei, de meest gebruikte en aanbevolen door professionele voedingsdeskundigen. Deze plant wordt meestal geassocieerd met zijderupsen, waarvan de afscheidingen een luxueus materiaal vormen en waarvan we ons niet eens bewust zijn van de waardevolle gezondheids- en afslankende eigenschappen. Het effect van witte moerbei is in de eerste plaats het reguleren van de hoeveelheid glucose in het bloed, waardoor het op een veilig niveau wordt gebracht dat de gezondheid niet in gevaar brengt. Als gevolg daarvan voelen we vrijwel onmiddellijk geen behoefte aan bijzonder dikmakend snoepgoed en alles wat grote hoeveelheden schadelijke suiker bevat, niet zonder reden de witte dood genoemd;
 • We zijn ons niet bewust van hun gezondheidskracht, wat ons zelfs helpt om gewicht te verliezen. Hoewel het in eerste instantie moeilijk zal zijn om ons te overtuigen van hun consumptie, zullen de voordelen ervan zeker de moeite waard zijn, en het gehalte aan waardevolle voedingsstoffen zal ervoor zorgen dat we nog lang van onze volle vitaliteit zullen kunnen genieten. De eetlust die door lijnzaad wordt onderdrukt, is gebaseerd op het feit dat de zaden in de maag opzwellen, deze precies vullen en zo het gevoel van volledige verzadiging geven. Ze hebben ook een diuretische werking, waardoor ze het lichaam reinigen van giftige stoffen, waardoor een betere en effectievere opname van voedingsstoffen uit andere producten mogelijk is, zodat we er automatisch kleinere hoeveelheden van eten.
 • amla, steeds meer en meer gebruikt in de fytotherapie en kruidengeneeskunde, in ons land beter bekend als Indiase kruisbes. Zijn actie op verscheidene niveaus betreffende processen die tot snel gewichtsverlies leiden is herhaaldelijk bevestigd en kookt neer aan de verordening van spijsvertering en metabolisme, zodat kan het met succes in de eerste, hierboven beschreven groep kruiden worden omvat die helpen om lichaamsvet te verminderen. Het is ook vermeldenswaard dat de bloedsuikerspiegel op een niveau wordt gehouden dat volledige controle over de eetlust mogelijk maakt, net als in het geval van witte moerbei.

Kruiden om af te slanken – laxeermiddel en diureticum

pokrzywa

Specialisten in afslanken hebben er in verschillende artikelen en tijdschriften herhaaldelijk op gewezen dat een van de basisprincipes van een goed uitgevoerde behandeling een grondige reiniging van het lichaam van giftige stoffen is. Daarom is het noodzakelijk om kruiden met laxerende en diuretische effecten te gebruiken, waardoor ziekten die het moeilijk verteerbaar maken, zoals constipatie, worden geëlimineerd en vooral de moeite waard om het aan te bevelen:

 • Senes, de absolute nummer één op het gebied van natuurlijke laxeermiddelen, een onderdeel van veel populaire voedingssupplementen, maakt het makkelijker, hoewel het omstreden is. De actieve factor is een extract van de bladeren van een plant genaamd Struisvogel Pączyńca met antranoïde glycosiden, die de darmperistaltiek verhogen. Hierdoor kan het verteerde voedsel zich sneller verplaatsen en daardoor regelmatig en zonder problemen worden geleegd. Volgens sommige studies kunnen senes echter verslavingen veroorzaken, bestaande spijsverteringsstoornissen zoals diarree of verstopping vergroten, wat overigens zou moeten genezen, buikpijn zou moeten veroorzaken en niet wordt aanbevolen voor kinderen en zwangere vrouwen;
 • munt, en in het bijzonder de pepermuntvariëteit, waarvan de bladeren een smakelijke en gezonde infusie worden bereid, die een zeer gunstige invloed heeft op de werking van vrijwel het hele spijsverteringsstelsel. Het verbetert de darmperistaltiek, heeft een ontspannende werking, geneest en voorkomt leveraandoeningen, vergemakkelijkt de spijsvertering door het verhogen van de afscheiding van spijsverteringssappen en dankzij de inhoud van etherische olie, menthol, met name de noodzakelijke gal, waardoor vervelende en vaak pijnlijke kwalen, zoals verstopping, winderigheid of gassen die zich ophopen in de darmen worden verwijderd;
 • brandnetel, zoals een onkruid, maar ook het meest gebruikte kruid in veel gebieden van de natuurgeneeskunde, niet alleen met diuretische eigenschappen, die ook deel uitmaken van anti-acne preparaten of die effectief voorkomen van alopecia. Regelmatig gebruik van brandnetelsap, bijvoorbeeld een onderdeel van veel afslankingssupplementen, reguleert de urinewegen en verbetert de nierfunctie. Het verhoogt de uitscheiding van schadelijk ureum, overtollig water en andere schadelijke toxines die zich ophopen in het lichaam, daarom adviseren specialisten brandnetel voor nierziekten, vooral moeilijk te behandelen nierstenen. U moet echter voorzichtig zijn met de consumptie ervan, omdat het tegelijkertijd de vitaminen en mineralen die we nodig hebben kan uitspoelen.