Kurkuma is een van de beste specerijen in termen van gezondheidsbevorderend effect. Het is ook bekend als Indiase saffraan en oester lang. Kurkuma bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid antioxidanten zoals curcumine. Wat zijn de meest waardevolle eigenschappen van kurkuma, waar u op moet letten en die de moeite waard zijn om op te letten? Het antwoord op deze vraag en het gebruik van kurkuma in uw dieet vindt u in de volgende tekst. Voel je vrij om te lezen!

Kurkuma en zijn therapeutische eigenschappen

Het wordt verkregen uit een lange oesterwortel en wordt gekenmerkt door een zeer diepe amberkleur en een specifiek kruidig aroma en smaak. Kurkuma als specerij komt steeds vaker voor in de oostelijke keuken, maar het is uniek, zodat het voor vrijwel elk gerecht kan worden gebruikt. Kurkuma is niet alleen rijk aan smaak, maar ook aan geneeskrachtige eigenschappen. Het wordt ook gekenmerkt door zijn ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Daarom verwijdert het alle schimmels, bacteriën en mogelijke virussen die in ons lichaam leven, wat een positief effect heeft op de werking van het immuunsysteem.

  • Kurcuma staat ook bekend om zijn gunstige effecten op de lever en galwegen. Het toont ook cholepoëtische en cholepoëtische effecten, waardoor deze organen ontgiftigd kunnen worden. Het beschermt ook die cellen, wat noodzakelijk is in geval van ontsteking of leverschade.
  • Kurkuma ondersteunt ook de pancreasfunctie en reguleert de spijsverteringsprocessen van voedsel. Dit voorkomt onaangename gastro-intestinale problemen. Een hoge concentratie antioxidanten, d.w.z. antioxidanten, betekent dat vrije radicalen, die verantwoordelijk zijn voor celveroudering, celbeschadiging of mutaties, worden bestreden. Daarom heeft kurkuma ook een kankerpreventie-effect.
  • Het gebruik van kurkuma in uw dieet vermindert het risico op het optreden van de ziekte Alzheimera. Ondersteunt de regeling van het juiste cholesterolgehalte en heeft een gunstige invloed op de conditie van de gewrichten. Het heeft ook een groot effect op de huid. Regelmatig gebruik kan acne en verkleuringen genezen.
  • Water met kurkuma in de vorm van pasta versnelt de regeneratieprocessen en de wondgenezingstijd. Het zal ook problemen zoals frequente uitslag en psoriasis ondersteunen.

Kurkuma en zijn afslankende eigenschappen

Kurkuma is een van de meest effectieve manieren om de stofwisseling op natuurlijke wijze te stimuleren, wat bijdraagt aan het verlies van lichaamsvet. Als specerij verbetert het niet alleen de stofwisseling, maar heeft het ook een ontgiftende werking, d.w.z. het zuivert het lichaam. Het zal de voedselvertering stimuleren en vooral voorkomen dat onnodige vetmassa’s worden opgeslagen. Het zal ook helpen bij het verbranden van degene die al uitgesteld is. Een interessante eigenschap, vooral voor diabetici, kan het feit zijn dat het gebruik van kurkuma in uw menu zal bijdragen aan de regulering van de bloedsuikerspiegels en de snelle druppels en sprongen zal voorkomen. Dit gaat in grote mate in tegen aanvallen van ongebreidelde eetlust, wat een gezonde levensstijl belemmert en de verwezenlijking van de figuur van je dromen demotiveert.

Gebruik van kurkuma in de keuken

Hoe kan ik kurkuma gebruiken? Wanneer heeft het een afslankende en reinigende werking op het lichaam van schadelijke stoffen en onnodige stofwisselingsproducten? Het vasten van kurkuma, verdund met een glas warm water, zal uw stofwisseling perfect stimuleren. Gebruik minder dan een halve theelepel zodat de smaak van zo’n mengsel niet te intens is. Het is ook de moeite waard om citroen of een beetje gember, geraspt op een rasp of in poedervorm toe te voegen, wat het effect van de drank nog zal versterken. Kurcuma als specerij is ook goed te gebruiken in salades en groente- en fruitcocktails, die voorkomen in de voeding van Dąbrowska.

De meeste therapeutische eigenschappen van de kurkuma’s zullen aan ons lichaam worden toegediend door het toe te voegen aan verschillende maaltijden. Kurkuma in de vorm van een specerij is nogal smaakloos, wat een voordeel kan zijn. Curcuma is perfect voor elk gerecht. Persoonlijk gebruik ik kurkuma in groentegerechten, soepen, vullingen, pasta’s, vlees, grutten, rijst en volkoren pasta.