L-carnitine is te vinden in meercomponenten- en ééncomponent-gewichtverlieshulpmiddelen. Deze stof is niet zonder reden aan populariteit gewonnen. Dankzij zijn verdienste kan de afbraak van vetmassa intenser zijn, wat iedereen die gewicht verliest en motiveert om door te gaan met het verbranden van overprogramma’s van kilogram. Lees het artikel en je leert hoe je L-carnitine kunt aanvullen en hoe je het met de hoogste effectiviteit kunt laten werken. Wat is L-carnitine en wat zijn de natuurlijke bronnen? L-carnitine wordt ook wel vitamine BT genoemd, hoewel het niet tot de vitaminen behoort. Het is een vitamine afgeleide stof.

Waar kan ik L-carnitine vinden?

Het wordt op natuurlijke wijze door het menselijk lichaam geproduceerd door de synthese van aminozuren methionine en lysine. Cumulatie heerst in spierweefsel, maar is ook aanwezig in de nieren, hersenen, hart, lever en andere organen. L-carnitine wordt geproduceerd door ons lichaam, maar wordt ook geleverd met voedsel. De bron van L-carnitine is:

 • Vlees – schapenvlees, wild, rundvlees, varkensvlees en gevogelte
 • Vis
 • Melk
 • Schimmels
 • Groenten
 • Fruit
 • Kaas

L-carnitine is verantwoordelijk voor het transport van vetzuren naar mitochondriën. Daar kunnen ze later als energiebron worden gebruikt. Daarnaast speelt L-carnitine een zeer belangrijke rol in de stofwisseling van koolhydraten en aminozuren of hormonale processen. Het zal ook helpen om vrije radicalen te elimineren en te voorkomen.
verouderingsprocessen. De gunstige effecten op de hersenen en het hart zijn ook belangrijk.

Lees ook: De beste pillen om af te slanken

Wat is het effect van L-carnitine?

L-carnitine en zijn supplementatie zijn vooral geïnteresseerd in mensen die zich richten op het vormgeven van een mooi silhouet. Een dergelijke stof moet ook belangrijk zijn voor anderen. Het effect is veel breder dan het verbranden van vetweefsel en ondersteunende spieren.

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van L-carnitine:

 • Ondersteunt de werking van het spierhart.
 • Elimineert vermoeidheidsverschijnselen.
 • Verbetert de mentale vermogens.
 • Het heeft antioxiderende eigenschappen.
 • Ondersteunt de verwijdering van gifstoffen en schadelijke stoffen uit het lichaam.
 • Verbetert de vruchtbaarheid bij mannen.
 • Beïnvloedt de activiteit van schildklierhormonen, testosteron.
 • Ondersteunt het werk van de nieren en de lever.
 • Beïnvloedt de regulatie van het slechte cholesterolgehalte.

L-carnitine voor afslanken

Veel van de afslankende eigenschappen van L-carnitine zijn bekend, maar het is de moeite waard om aan te geven hoe het helpt om het lichaamsgewicht te verminderen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. In de eerste plaats helpt het om de overmatige eetlust af te remmen. Dit is erg belangrijk omdat het makkelijker is om aan de juiste porties voedsel vast te houden. Als L-carnitine in het supplement voorkomt in een samenstelling met andere ingrediënten met vergelijkbare eetlustremmers, worden de effecten versterkt. L-carnitine ondersteunt een goede ontgifting, d.w.z. zuivering van het lichaam van alle toxines. Het is mogelijk dankzij de mogelijkheid om zware metalen en andere schadelijke stoffen of vrije radicalen te binden en te deactiveren. Het is goed om te weten dat ontgiften een zeer belangrijk proces is voor iemand die gewicht wil verliezen. Gezuiverd lichaam heeft een efficiëntere stofwisseling en een snellere vertering van voedsel. Dit alles maakt het voor ons gemakkelijker om het opgebouwde vetweefsel te verbranden. Het derde aspect van de invloed van L-carnitine op het afslanken is de actieve ondersteuning van vetweefselafbraak, zodat het mogelijk is om in korte tijd van overgewicht af te komen en het lichaam te modelleren. Een andere pro-gezonde eigenschap van L-carnitine is een verhoogde stofwisseling en een verhoogd energieverbruik. Dit resulteert in een verhoogd gebruik van vetweefsel als reservemateriaal. Dit versterkt het lipolyseproces, zodat het gemakkelijker omgezet kan worden in vetzuren, die als een brandstof voor de spieren zijn tijdens intensieve fysieke activiteit. L-carnitine toont zijn ware effect op een moment dat ons lichaam langdurige lichamelijke inspanning ondergaat. Dan kan ons lichaam als alternatieve energiebron naar vetreserves grijpen. Dus als we willen dat L-carnitine met het hoogste afslankingspotentieel werkt, moeten we na gebruik een minimumtraining van één uur beginnen. In deze situatie is aerobic training de beste oplossing, in een gemiddeld tempo. Het kan gaan om joggen, trainen op een trainingsfiets, peeling, aerobics of andere oefeningen. Het is ook de moeite waard om te bereiken voor een beetje meer geavanceerde, maar zeer effectieve aërobe training in combinatie met krachttraining.

L-carnitine – adviezen

L-carnitine heeft vele eigenschappen die een bondgenoot zijn in de vermindering van vet. Wat is een groot voordeel. Er zijn echter veel tegenstrijdige meningen over de doeltreffendheid ervan. Sommige mensen zeggen dat het geen afslankende resultaten geeft en onverschillig staat tegenover het reductieproces. Anderen beweren dat het uitstekend werkt en dat het lichaamsvet sneller en efficiënter wordt geëlimineerd, wat zich uit in een slank lichaam en atletische spieren. Waarom zijn er zoveel uiteenlopende meningen over L-carnitine? De manier waarop het wordt aangevuld is veel belangrijker.

L-carnitine heeft hoge doses nodig voor de hoogste werkzaamheid. Dit is ongeveer 1000-3000 mg per dag. Tegelijkertijd is het echter noodzakelijk om te zorgen voor een hoge fysieke activiteit tijdens de suppletie. Dieet is ook belangrijk omdat het je dwingt om goed uitgebalanceerd te zijn. Ongunstige meningen over L-carnitine komen meestal van mensen die niet veel aandacht besteden aan lichaamsbeweging en gezonde voeding.

Wat is de beste L-carnitine?

silvets 1

In feite heeft elke L-carnitine een kans om een groot effect te hebben op gewichtsverlies. Maar alleen als we het goed doseren en streven naar fysieke training en een caloriearm dieet. Multi-ingrediënt vetverbranders zijn ook erg populair. Ze zijn naast L-carnitine een beetje sterker, omdat ze in hun formule ingrediënten die de stofwisseling versnellen, lipolyse te verhogen, evenals blokkeren overmatige eetlust en voorkomen dat eten tussen de maaltijden. Dergelijke preparaten hebben het beste effect tegen overgewicht.

Silvets is een afslankpreparaat, en in zijn samenstelling vindt u L-carnitine tartraat. Dit is een biologisch beschikbare vorm, en dit betekent dat het meer door ons lichaam kan worden gebruikt om de vetverbranding te stimuleren. De resultaten van gewichtsverlies met L-carnitine worden ook versterkt door een aantal andere stoffen, waarover ik hier schreef.