Maca-wortel

De behandeling van mannelijke aandoeningen, met name erectiestoornissen en potentie, is een lang en gecompliceerd proces, dat het gebruik van passende middelen vereist. Hun grotere of kleinere doeltreffendheid wordt in de eerste plaats bepaald door hun samenstelling, die bij voorkeur bestaat uit stoffen van natuurlijke oorsprong en tegelijkertijd volkomen veilig in het gebruik is. Zelfs het probleem met het bereiken en behouden van een erectie is voldoende reden voor stress, dus het is de moeite waard om extra problemen met de bijwerkingen van de genomen voorbereiding te besparen. De plantenextracten in de potentietabletten zijn hier grotendeels vrij van en een van de meest gebruikte planten is de Maca-wortel, ook wel bekend als pepergras of ginseng – de Peruaanse szenia.

Maca wortel – gebruikt in de natuurgeneeskunde

In de natuur komt de Maca-wortel voor in de hoogste delen van de Peruaanse Andes, op een hoogte van meer dan 4000 m. De Maca-wortel wordt beschouwd als een koolplant van het zogenaamde pepergeslacht, vandaar de naam van het pepergras. Het is een wortelgewas met een licht radijs- of raapachtig uiterlijk, met een karakteristieke tint variërend van wit tot donkerpaars en een smaak die lijkt op mierikswortel. Het wordt al bijna 2000 jaar in dit deel van de wereld verbouwd, waarbij gebruik wordt gemaakt van de goede aanpassing aan moeilijke omstandigheden, en wordt veel gebruikt in de natuurgeneeskunde, zowel voor mannen als vrouwen. Het werd voornamelijk gebruikt om de productiviteit van het lichaam van mensen die op grote hoogte leefden te verhogen, en in de Inca-cultuur werd er ook van uitgegaan dat het de kracht gaf om de vijand te bestrijden.

Wortel Maca – samenstelling

Maca

Dergelijke unieke eigenschappen en de daaruit voortvloeiende universele, brede toepassing zijn afhankelijk van de samenstelling van de plant, het gehalte aan stoffen die gunstig zijn voor de gezondheid, en in dit opzicht heeft Maca-wortel echt iets om over op te scheppen. In deze plant vinden we een echte rijkdom aan voedingsstoffen, die ons lichaam nodig heeft, en ze zijn allemaal in exact op elkaar afgestemde doses en verhoudingen met elkaar. Recent onderzoek in vele centra over de hele wereld heeft ook aangetoond dat de wortel meer dan 60% koolhydraten, 10% eiwitten, 8% voedingsvezels en slechts ongeveer 3% vet bevat. Alles wordt ook zeer gemakkelijk geabsorbeerd door ons spijsverteringsstelsel, en andere waardevolle ingrediënten zijn dat ook:

 • B-vitamines: B1 – thiamine, B2 – riboflavine, B3 – niacine en grote hoeveelheden vitamine C, A en E;
 • Mineralen: zink, mangaan, selenium, ijzer, koper en boor;
 • aminozuren, fytosterolen en essentiële vetzuren, zowel verzadigde als onverzadigde, met inbegrip van de meest waardevolle Omega – 6, die vooral het goede verloop van spijsverterings- en stofwisselingsprocessen beïnvloeden;
 • glucosinolaten, die de weerstand tegen kanker verhogen.

Wortel Maca – Gezonde eigenschappen

Het belangrijkste voordeel van de niet te onderschatten Maca-wortel is dat deze behoort tot de zogenaamde adaptogenen, waarvan de werking bestaat uit een nauwkeurige aanpassing aan de huidige ziekte. Alle adaptogenen, inclusief overblijvend gras, hebben de grootste mogelijkheden tot actie en hebben een positieve invloed op onder andere:

 • regulering van de werking van de bloedsomloop, preventie van atherosclerose en verlaging van de bloeddruk;
 • om de hele hormonale balans van het lichaam te regelen;
 • stressreductie, niet alleen mentaal, maar ook fysiek en biologisch;
 • versterking van het immuunsysteem dat ons beschermt tegen ziekten, infecties en ontstekingen;
 • Verhoogde kracht en weerstand tegen hoge fysieke inspanning;
 • het zuurstofgehalte in het bloed te verhogen, betere zuurstofvoorziening van het lichaam, inclusief de genitale organen;
 • reiniging van giftige stoffen en vooral van bijzonder gevaarlijke vrije radicalen;
 • het verbeteren van concentratie, geheugen en cognitieve functies;
 • verhoogde botdichtheid om bescherming te bieden tegen osteoporose;
 • snellere regeneratie van het lichaam, zelfs na ernstige ziekten. Helpt bij de behandeling van bijvoorbeeld bloedarmoede en het chronisch vermoeidheidssyndroom door het verbeteren van roodachtige bof.

De Maca-wortel is zeer effectief in de behandeling en preventie van deze aandoeningen, niet alleen bij mannen maar ook bij vrouwen. Natuurlijk heeft het een ander effect op hen en helpt het met name om de snelle symptomen tijdens de menopauze te verlichten, die gepaard gaan met snelle hormonale stoornissen, onregelmatige menstruatie, vaginale droogte of extreem belastende opvliegers.

Maca-wortel – voor vruchtbaarheid, potentie en lichamelijke activiteit

matzocapsules voor potentie

Voor ons mannen is het belangrijkste echter het positieve effect op de toename van de potentie en de vruchtbaarheid, die eeuwen geleden bij de Peruanen bekend was. Preparaten die Maca-wortel bevatten worden steeds populairder, waardoor het langdurig mogelijk is om volledige seksuele prestaties te behouden, terwijl het bereiken van een sterke en langdurige erectie wordt vergemakkelijkt door de genitale bloedtoevoer te verbeteren. De vruchtbaarheid neemt op zijn beurt toe dankzij het gehalte aan proteïnen dat het lichaam voorziet van de juiste doses waardevolle aminozuren, waaronder de belangrijkste daarvan, arginine. Het is goed voor maar liefst 80% van het eiwit in het rudimentaire vocht, verhoogt het aantal en de beweeglijkheid van het sperma, en dus heeft elk tekort onmiddellijk een negatieve invloed op het zaad.

De Maca root wordt ook aanbevolen voor alle mensen die lichamelijk actief zijn, die sporten beoefenen, inclusief krachtsporten. Het heeft een gunstige invloed op de snelle ontwikkeling van spierweefsel en de aanwezigheid van sterolen maakt het zelfs vergelijkbaar met anabole steroïden, zonder bijwerkingen natuurlijk.

Maca root – feedback van consumenten en aanbevolen gebruik

maca root

Deze actie van de Maca wortel bevestigt volledig de mening van veel tevreden consumenten die deze exotische plant steeds meer waarderen. De meeste commentaren die we op het web kunnen vinden, worden op een zeker positieve toon gehandhaafd, hoewel er natuurlijk ook negatieve commentaren zijn die de effectiviteit ondermijnen. We zijn er ook in geslaagd om dergelijke bijwerkingen te vinden, die mogelijke bijwerkingen laten zien, maar het resultaat, zo lijkt het ons, van een overdosis van deze stof. Helaas kunnen migraine, stemmingswisselingen of slapeloosheid optreden, dus u moet altijd strikt de aanbevolen doses volgen en niet meer dan 225 g per dag, toegediend in poeder of tabletten.

De voordelen zijn duidelijk, de mogelijke nadelen zijn bekend, dus het blijft alleen maar om deze wortels op te slaan en ze regelmatig te gaan gebruiken. Hier hebben we meestal te maken met een klein probleempje, welke vorm het gemakkelijkst wordt opgenomen door het lichaam, het poeder of de voedingssupplementen die ze bevatten. In het eerste geval zijn we gedoemd onze eigen cocktails te maken door Maca te mengen met water of sappen, maar de smaak van zo’n drankje laat veel te wensen over. Daarom is het beter om tabletten te kopen waarin u naast pepergras nog vele andere ingrediënten vindt die onze mannelijke prestaties verhogen, en wij raden u met name aan om er een te kopen:

 • Eron Plus – een uiterst effectief middel met een bewezen, veelzijdige werking. Daarin vinden we naast ginseng en Maca-wortel ook een gemalen foelie en fenegriek, planten die het niveau van testosteron, het belangrijkste mannelijke hormoon, verhogen. De fabrikant leverde ook een hoge dosis l-arginine, een aminozuur dat de efficiëntie van het lichaam verhoogt en de genitale bloedtoevoer verbetert, wat resulteert in een indrukwekkende erectie die gedurende een lange periode wordt behouden.
Eron plus capsules