Ik begon op de een of andere manier te roken op de universiteit – eerst voor gezelschap op feestjes, dan om stress te doden voor de examens. En zo is het gebleven – voor de komende jaren. Een pakje per dag, een dag die begint met koffie en een sigaret en zo verder….
Nu ik er eindelijk in geslaagd ben om de verslaving met succes aan te pakken, begin ik de effecten ervan te bestrijden – ik zie dat mijn rimpels dieper zijn dan die van mijn collega’s, mijn huid een ongezonde kleur heeft, en deze plaquette op mijn tanden….
Ik denk dat ik het hele internet heb doorzocht op zoek naar effectieve remedies, behandelingen, supplementen…. Een manier om witte tanden te laten bleken is natuurlijk bij de tandarts – erg duur. Tegelijkertijd kwam ik echter ook verhalen tegen van mensen die te maken hebben met verkleuring na het roken met producten die in de apotheek of op het internet zijn gekocht. Soms werkte het, soms niet – je weet wel, je hoeft alleen maar een aanvulling van goede kwaliteit te vinden.
Toch ben ik begonnen met naar de tandarts te gaan. Ik heb een afspraak om een foto van de tandsteen te krijgen. Het kostte me 50 € en ik wil niet zeggen, ik zie het effect. Maar in feite is dit slechts de eerste stap naar echt witte tanden. Als we een ernstig probleem hebben met verkleuring, zullen andere acties, niet voorafgegaan door een foto van de steen, ons niets opleveren.
Wat is het volgende? Ik begon op verschillende manieren “thuis” te lezen. Misschien kan er iets verbeterd worden zonder duur bleken op kantoor of het gebruik van preparaten?
Internetgebruikers beschrijven het bleken….. met zout! Ja, zout! Ik las er echter maar op één pagina over, en tien anderen waarschuwden me ervoor – dat je je tandvlees pijn kunt doen.
Nog meer details uit de keukenkast? Gebleekte soda – hoewel het een blekende werking heeft en af en toe aan tandpasta kan worden toegevoegd, maar helaas heeft de hoge concentratie soda ook een negatief effect op ons glazuur. Als we overdrijven, verzwakken we ze en maken we ze nog gevoeliger voor verkleuring.
Volgende methode: bleken met citroensap. Twijfelachtig effect en nog ergere bijwerkingen: beschadiging van het glazuur en demineralisatie, wat leidt tot gevoelige tanden.
Zoals u kunt zien, is het internet een voedingsbodem voor ideeën, maar ook bijna unaniem verwerpt het alle ideeën. Het blijkt dat je iets in een apotheek of drogisterij moet zoeken? Ik heb al een paar types van internetfora, maar misschien beveelt u iets aan?