Intensieve lichaamsbeweging omvat met zuren, die pijn zijn in de spieren die in het lichaam voorkomen… meestal op de komende 24 uur na de training. Vaak zijn de kwalen zo sterk dat ze ons dagelijks leven verstoren, en… verdere systematische opleiding te voorkomen. Beschikbaarheid van zuren wordt gehandhaafd meestal van 1 tot 3 dagen, hoewel de pijn soms langer voelbaar is. Kan verzuring worden vermeden? En als ze opduiken, wat is er dan… om ze sneller kwijt te raken?

Verzuring – wat zijn het?

Lange tijd werden starters geassocieerd met de ophoping van melkzuur in de spieren. In feite is dit zuur slechts een bijwerking van de stofwisseling en het is waar dat het zich ophoopt in de spieren, maar het is niet de oorzaak van de verzuring.

de vrouw masseert de man zijn pijnlijke rug...

Zuurheid is een pijn in de spieren die treedt op tussen 24 en 72 uur na het sporten. Veroorzaakt door is de microschade aan de spieren veroorzaakt door de training. Verzuring is een normaal symptoom na de training waarbij De spieren regenereren en versterken zichzelf.

Systematisch oefenen en geven met Het is moeilijk om verzuring te voorkomen, maar er zijn een aantal technieken die hun kracht kunnen verminderen…. en het tijdstip van optreden.

Wat moet ik doen om verzuring te voorkomen?

Hoe voorkom ik verzuring? Het is moeilijk. is om ze volledig te vermijden, maar door te voldoen aan het volgende We zullen zeker in staat zijn om hun intensiteit te verminderen.

De juiste warming-up

Sterke voorgerechten zijn vaak het resultaat van intensieve training zonder voorafgaande opwarming. Dat is wat tijdens het proces verwarmen we de spieren en verhogen we de elasticiteit… gewrichten. Dankzij dit, is het hele lichaam beter voorbereid op en minder blootgesteld aan verwondingen en verwondingen. En wat meer is…, De opwarming verhoogt ook de bloedcirculatie en helpt zo de zuurstofvoorziening te verbeteren. cellen en verhoogt de lichaamstemperatuur, wat ons beschermt tegen oververhitting als we op de juiste training zijn.

Een goed georganiseerde warming-up moet bestaan uit dynamische oefeningen, d.w.z. cardio. Dit kunnen clowns, knieheffende draf, of training op een fiets of loopband zijn. Dan is het de moeite waard om naar het statische gedeelte te gaan, d.w.z. stretching.

een stel mensen met gewichten

Opwarming is een zeer belangrijk onderdeel van het hele trainingsproces, maar wordt helaas vaak achterwege gelaten, vooral bij beginners. Of je nu traint met een halter of cardio – een warming-up zal je helpen om zware verzuring te voorkomen en je spieren gezond te ontwikkelen.


Graduatie van de inspanning

Beginnen met een opleiding met de grootste last is geen goed idee, ook al hebben we het volgende gedaan Opwarmen. Onze spieren moeten wennen aan het presteren van voordat ze worden belast met barbels of handlijnen. Daarom is het een goed idee om met een of meer voorlopige series te beginnen… en geleidelijk aan beginnen te oefenen op maximaal gewicht.

Dit is zeer belangrijk, vooral in het geval van beginners of degenen die, om een of andere reden, hebben gehad een langere onderbreking van de training. Geleidelijke toename van de inspanningen kunnen we bijdragen aan het feit dat de starters op de tweede dag de volgende zijn kleiner.

Wanneer en waar voorgerechten optreden meestal?

Meestal hebben we te maken met verzuring na een verhoogde inspanning. Ze komen vaak voor na een krachttraining in de sportschool, maar kunnen ook na crossfit of cardio intensieve trainingen zoals HIIT of Tabata voorkomen.

Met betrekking tot de plaats van het voorval verzuring, dit zijn altijd spieren waarin er altijd al de grootste microschade, die vooral de schade is die het meest gestimuleerd tijdens de training.

Manieren om zuurdesem voorgerechten te maken

Wat doe je als je al begonnen bent met verzuren? zullen ze dan komen opdagen? Je kunt ze afwachten, uiteindelijk zullen ze toegeven, dat is zeker. Soms is de pijn echter zo groot dat het dagelijks leven erdoor bemoeilijkt wordt. functioneren. Trouwens, hoe eerder we van de voorgerechten af zijn, hoe eerder we van de voorgerechten af zijn, hoe beter we weer kunnen trainen. Wat zijn de beste manier om een starter te maken?

Massage

rugmassage


Zachte massage van pijnlijke spieren zal hun weven ontspannen en zo hun oxidatie bevorderen…. en het versnellen van de regeneratie. Wil je de ontspannende werking van de het effect van de massage, kunnen we de etherische olie gebruiken, het is niet zo dat maar noodzakelijk. Een zeer goede manier om pijnlijke mensen te ontspannen… van de spieren is om te rollen met een massageroller. De kleine, een lichtgewicht instrument ziet er onopvallend uit, maar kan helpen om zich te ontdoen van …verzuren.

Adequate voeding

We weten allemaal hoe belangrijk goede voeding is voor sporters. Maar niet iedereen beseft dat een dieet ook kan helpen om sneller van de voorgerechten af te komen. Daarom moeten we ons bij spierpijn altijd richten op hogere hoeveelheden eiwitten en koolhydraten, waardoor de spieren zich sneller zullen herstellen. Het is de moeite waard om een supplement in de vorm van l-glutamine, BCAA-aminozuren of creatine te implementeren. Denk eraan uw lichaam te voorzien van vitaminen en mineralen, vitamine C, magnesium en kalium zijn bijzonder belangrijk in de strijd tegen verzuring.

Kersensap om mee te beginnen


Kersen zijn rijk aan anthocyanen en flavonoïden, die worden gekenmerkt door hun eigenschappen… anti-inflammatoire en antioxidant. Sommige mensen zeggen dat als we direct na de training kersensap drinken, kunnen we de hoeveelheid kersensap verminderen… de kracht van de starters die de volgende dag zullen optreden.

We mogen ook niet vergeten dat we elektrolytische aanvulling en systematische irrigatie moeten toepassen.

Sauna

de sauna

Het is een ontspannende behandeling die u in staat stelt uw lichaam en geest te ontspannen. De hoge temperatuur in de sauna helpt bij het ontspannen van gespannen spierplexus en helpt de pijn te verlichten. Bovendien verbetert een bezoek aan de sauna de doorbloeding en de zuurstofvoorziening van het lichaam. Het is een goede manier om stress te benadrukken en starters kwijt te raken, maar dit type behandeling wordt niet direct na de training aanbevolen. De beste manier om naar de sauna te gaan is ongeveer 24 uur na de training.

Spierstimulatie

Het gaat niet om een nieuwe intensieve training, maar om het zachtjes bewegen van je spieren om ze weer te laten wennen aan het bewegen, wat de pijn zal verminderen. Dynamische wandelingen of recreatief zwemmen worden aanbevolen voor de zuurdesem voorgerechten. En als u al naar het zwembad gaat, kunt u een ontspannend bad nemen in de jacuzzi.

Wil je oefenen met zuurdesem?

Intensieve verzuringstraining is geen goed idee, maar je kunt wel lichte oefeningen doen. Mobiliteitstraining wordt aanbevolen om u te helpen uw spieren te rekken en de mobiliteit van uw lichaam te vergroten. U kunt ook een lange wandeling maken of gebruik maken van het zwembad.

Wat zijn doms?

Doms, het vertraagde team. spierpijn, die vaak verward wordt met met zuur zuurdesem. Het wordt gekenmerkt door sterke spierpijn, die door sterke spierpijn, die verschijnt Het kan tot 8-48 uur na de training duren en kan tot 10 dagen duren. Zijn Het hoogtepunt valt binnen 24-72 uur na de training. DOMS zijn het resultaat van zijherstel van microschade aan spiervezels.


DOMS verschijnen het vaakst tijdens intensieve lichaamsbeweging en kan onafhankelijk van elkaar worden gevormd van wat voor soort training we doen.

De DOMS manieren zijn zeer vergelijkbaar met de DOMS manieren zijn zeer vergelijkbaar met …manieren om gewone zuurdesem voorgerechten te maken.

Zure voorraden – overzicht

Zuren zijn gerelateerd aan microschade aan spiervezels tijdens intensief gebruik. van fysieke inspanning. Iedere persoon die ooit heeft geoefend met ze heeft er zeker mee te maken gehad, want ze zijn moeilijk om mee om te gaan. om het te vermijden. Gelukkig zijn er een aantal technieken die het mogelijk maken om maken de voorgerechten lichter of helemaal niet. De juiste opwarming en gradatie van de inspanning zijn zeker om zal je helpen sneller te regenereren. Daarnaast is het de moeite waard om het volgende te gebruiken beproefde en geteste manieren om te verzuren als de pijn er al is.