Versneld en overmatig haarverlies is een fenomeen dat elk jaar meer en meer van onze samenleving treft. In het geval van mannen handelt hij meestal met de leeftijd en klaagt erover bij een grote groep mannen in de veertig, maar dit is niet de regel en jongeren, vaak jonger dan dertig jaar, moeten ook rekening houden met kaalheid. Het kan worden veroorzaakt door verschillende oorzaken en het type behandeling is afhankelijk van de snelle en correcte detectie ervan. Een bezoek aan een dermatoloog of tricholoog, een haaraandoeningsspecialist, zal waarschijnlijk niet worden vermeden, waardoor het tempo van de destructieve veranderingen goed in kaart kan worden gebracht en de meest effectieve manier kan worden gevonden om ze tegen te gaan.

Als dit bijvoorbeeld te wijten is aan nalatigheid in de dagelijkse hygiëne, is de oplossing zeer eenvoudig en kan het helpen met het gebruik van geschikte cosmetica, medische shampoos of tonica- en haarconditioners. De meeste van hen zullen gemakkelijk beschikbaar zijn in winkels of apotheken zonder recept, en hun natuurlijke, meestal plantaardige samenstelling maakt ze veilig te gebruiken zonder ook maar het geringste risico van ongewenste bijwerkingen. Helaas heeft alopecia vaak een andere oorzaak, waardoor het zeer moeilijk te genezen is, vooral de androgene variant, genetisch geconditioneerd.

Androgene alopecia – oorzaken en symptomen.

alopecia

Dit is veruit een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij zowel mannen als vrouwen, die in bijna 95 procent van de gevallen voorkomt. Androgene alopecia, ook wel bekend als mannelijke kaalheid, is uiterst moeilijk te diagnosticeren en praktisch tot op de dag van vandaag kennen we niet alle oorzaken. Dit zijn niet alleen genetische factoren, maar ook omgevingsfactoren of coëxistentiefactoren, evenals niet-gedetecteerde ziekten zoals hypertensie, hartanemie of hoofdhuidpsoriasis. Het kan ook worden veroorzaakt door ernstige stress of verkeerd gekozen ingrediënten in haarverzorgingsproducten.

Definitie van dit type alopecia in de eenvoudigste en algemeen aanvaarde manier kan worden gezegd dat het het resultaat is van overgevoeligheid van het lichaam voor overtollige dihydrotestosteron, het hormoon DHT, een chemische verbinding afgeleid van testosteron. Bij mannen heeft een te groot deel ervan een destructief effect op het functioneren van de haarzakjes, wat zelfs leidt tot onomkeerbare schade aan de haarzakjes. Als gevolg hiervan wordt het hele proces van productie en groei van nieuw haar aanzienlijk vertraagd, en met de tijd wordt het volledig gestopt. De eerste symptomen verschijnen al op de leeftijd van 20 – 30 jaar, ze beginnen met het terugtrekken van de zogenaamde haarlijn, waardoor een karakteristieke curve wordt gevormd. Dit proces wordt geleidelijk aan verdiept, het haar denkt ook aan de bovenkant van het hoofd en na verloop van tijd blijft er alleen nog een smalle gordel over, aan de achterkant en zijkanten van het hoofd. Ook wordt het haar dunner, brooser en dit heeft ook een grote invloed op overmatig haarverlies. Tijd speelt dus een belangrijke rol in de behandeling, en als we een van de bovenstaande symptomen zien, moeten we onmiddellijk handelen.

Androgene alopecia – min of meer effectieve behandelmethoden.

Erkenning van mannelijke kaalheid is moeilijk en het eerste wat we moeten doen is de juiste hormonale tests uitvoeren, waaronder vrije testosteronniveaus, om onze angsten te bevestigen of uit te sluiten. Het is ook een goed idee om een tricholoog te bezoeken, die op zijn beurt een haartellingstest zal uitvoeren, die met grote precisie het percentage van de haarhoeveelheid bepaalt tijdens de periode van hun anagene groei en rust, d.w.z. in telogenie. Het is ook mogelijk om een test uit te voeren om schade aan haarzakjes op te sporen met behulp van moderne computerapparatuur. Na de diagnose van androgene alopecia kunnen twee behandelingsmethoden worden toegepast, met behulp van op de juiste wijze geselecteerde preparaten:

 • lokale behandeling, met de toepassing van middelen die sterke actieve factoren bevatten die de haarzakjes stimuleren om intensiever te werken op de plaatsen van haaruitval. Het is in de eerste plaats minoxidil, een ingrediënt dat de groeifase van het haar verlengt door de follikels te stimuleren. Vergelijkbare effecten kunnen worden bereikt met aminexil, dat ook werkt in de haarfollikel, die ook goed werkt met andere soorten van deze ziekte,
 • algemene behandeling met finasteride, meestal in de vorm van gemakkelijk aan te brengen tabletten, die ook dihydrotestosteron blokkeren.

Deze drie stoffen kunnen worden gevonden in tal van drugs en zelfs cosmetica tegen haaruitval, maar als we besluiten om ze te gebruiken, moeten we rekening houden met een aantal, en niet een klein risico, omdat ze een negatieve invloed op ons lichaam hebben kunnen, met bijwerkingen die moeilijk te verwijderen zijn.

Minoxidil – actie op haar dat per ongeluk wordt gedetecteerd.

Minoxidil 5%

Specialisten adviseren patiënten die lijden aan androgene alopecia preparaten waarin minoxidil een bestanddeel is om het te voorkomen. De hoeveelheid middelen die we erin vinden is enorm, wat vooral te danken is aan de hoge en bewezen effectiviteit ervan. Minoxidil als actieve factor komt voor:

 • shampoos voor het wassen blootgesteld aan haaruitval, zoals de populaire bij mannen DX2,
 • huidwrijvende vloeistoffen, waarvan de meest populaire is Loxon, met minoxidil in een concentratie van 2 of 5 procent,
 • speciale behandelingen tegen alopecia, in de vorm van kleine ampullen met een sterk geconcentreerde actieve factor, zoals Rogaine, Minovivax of Piloxidil.

Minoxidil is een organische chemische verbinding, een derivaat van dihydralazine, een bloeddrukverlagend middel. Oorspronkelijk werd het gebruikt om de symptomen van deze gevaarlijke ziekte te verlichten, en het effect op de haargroei werd per ongeluk ontdekt en is eerlijk gezegd gewoon een bijwerking.

De ontdekking ervan is echter een doorbraak geworden in de behandeling van androgene alopecia en onderscheidt zich door de hoogste efficiëntie van alle tot nu toe gebruikte producten. Het gaat overmatige activiteit van DHT tegen door het reguleren van het werk van kaliumkanalen, die rechtstreeks voedingsstoffen leveren aan de haarfollikels. Het stimuleert de bloedcirculatie, het verhoogt ook de doorbloeding van de cellen en stimuleert ze om intensiever te werken, wat resulteert in een verhoogde haargroei. Helaas is er, zoals het bekende spreekwoord zegt, niets gratis, dus het gebruik van alle preparaten op basis van minoxidil, moeten we ook rekening houden met de neveneffecten ervan, die in veel gevallen niet kunnen worden genegeerd, en het belangrijkste is dat:

 • onvermogen om de behandeling te onderbreken, omdat slechts een paar dagen na het stoppen van de behandeling, de agent wordt verdreven uit het lichaam en het haar begint te vallen weer uit te vallen,
 • pijn op de borst en versnelde hartslag,
 • het verhogen van het gehalte aan ureum en creatinine in het bloed,
 • lokale hoofdpijn,
 • verhoging van de bloeddruk,
 • pericardiale effusie,
 • roodheid van de huid.

Er is vrij veel van, maar desondanks besluiten veel mensen om een dergelijke behandeling te ondergaan, maar als u een van de bovenstaande symptomen waarneemt, moet u onmiddellijk stoppen en contact opnemen met uw arts.

Finasteryd – bijwerkingen onaanvaardbaar voor mannen.

De tweede van de door ons beschreven werkzame stoffen van androgene alopecia geneesmiddelen wordt gekenmerkt door een hoge werkzaamheid, maar tegelijkertijd door sterke bijwerkingen, die voor veel patiënten zelfs onaanvaardbaar zijn. Finasteryd, die kan worden gevonden in preparaten zoals Propecia of Finaster, is een andere chemische stof die overtollig DHT vermindert, een dodelijk hormoon voor onze haarzakjes. Het komt het vaakst voor in de vorm van tabletten en voordat het effect op het haar werd ontdekt, werd het gebruikt om de symptomen van milde prostaathypertrofie te behandelen, een aandoening waar veel mannen over klaagden.

Finasteryd tabletten

Als geneesmiddel tegen haaruitval is het uitsluitend bedoeld voor het mannelijke geslacht, omdat het een ernstige bedreiging vormt voor de gezondheid van vrouwen en kinderen, en absoluut niet door zwangere vrouwen mag worden ingenomen, vanwege het hoge risico van schade aan de foetus. Het is eerder bedoeld voor jonge mannen die nog maar net begonnen zijn met het proces van kaalheid. Finasteryd heeft praktisch geen effect op de groei van nieuw haar, het kan alleen effectief haaruitval stoppen. Het is in dit opzicht ongeëvenaard, maar bij het gebruik ervan moet je rekening houden met een ongewenst effect als dit:

 • tijdelijke erectiestoornis, die meestal optreedt na het staken van de drug, hoewel er vaak meningen zijn dat het langdurig gebruik ervan heeft geleid tot onomkeerbare veranderingen,
 • verzwakt libido en verminderde seksuele activiteit. En ook hier ontmoeten we weer verschillende meningen van verschillende intensiteit van dit fenomeen,
 • vruchtbaarheidsstoornissen veroorzaakt door een vermindering van de hoeveelheid geproduceerd sperma,
 • vermindering van testikels en significante groei van borstklieren.

De meeste van deze effecten zijn helaas moeilijk om te keren en daarom, voordat we de eerste finasteride tablet nemen, laten we eens kijken of het echt de moeite waard is om een kapsel te hebben dat belangrijker is dan als man fit te blijven. Hoe zit het met het redden van je haar als je ook je hele persoonlijke leven volledig kunt ruïneren.

Aminexil – een minder schadelijk alternatief.

Aminexil

Als u bezorgd bent dat het gebruik van minoxidil of finasteride bijwerkingen kan veroorzaken, moet u een iets minder schadelijk alternatief, aminexil, overwegen. Het is ook een veelvoorkomend ingrediënt in veel anti-haaruitval producten, de bovengenoemde cosmetica, conditioners, pincet en tabletten, onder andere, het kan worden gevonden in de bekendste Vichy Decros Aminexil SP94, geproduceerd in twee versies, voor mannen en vrouwen.

Aanvankelijk werd het gebruikt voor de behandeling van haaruitval, voornamelijk veroorzaakt door stress, maar zoals vaak het geval is met de wetenschap, werd op een dag opgemerkt dat het ook zeer effectief is in het tegengaan van deze genetische oorzaak. Het heeft veelvoudige, brede actie op:

 • haarzakjes, het verzorgen van hun voeding, die een impact heeft op het verbeteren van de conditie en de gezondheid van het haar direct bij de wortel, de belangrijkste plaats van hun groei, zodat ze niet langer broos en broos zijn,
 • haarbollen, het voorkomen van het proces van collageen keratinisatie rond de haarwortel. Wanneer het gezond en goed gevoed is, behoudt het zijn elasticiteit de hele tijd, maar bij gebrek aan voedingsstoffen kan het verharden, met als gevolg schade aan de haarfollikel en haaruitval.

Aminexil wordt langzaam de nummer twee op de markt, soms zelfs inhalen zijn concurrent, minoxidil, juist vanwege het veiliger gebruik, hoewel sommige bijwerkingen kunnen optreden in dit geval ook, gelukkig veel minder lastig. Hun incidentie is zeldzaam en ontmoet een klein percentage van de patiënten die er soms over klagen:

 • Snelle verdwijning van de verhoogde bloeddruk,
 • duizeligheid,
 • een gevoel van vermoeidheid,
 • lichte jeuk op de plaats van toepassing van het preparaat.

Het is onmogelijk te verbergen dat al deze stoffen er niet al te interessant uitzien en dat het gebruik ervan een aanzienlijk en moeilijk te aanvaarden risico met zich meebrengt, maar gelukkig kan er een andere oplossing worden gevonden, die ons ook zal helpen om het proces van kaalheid te stoppen en zelfs in grote mate om te keren.

Profolan – effectief en zonder bijwerkingen.

Profolan vak

Haaruitval is een ziekte die niet alleen behandeld moet worden voor zichtbare symptomen, maar ook voor oorzaken die meestal diep geworteld zijn in het lichaam. Net als bij andere ziekten moeten we hem ook hier de nodige energie, de kracht geven om het proces van haaruitval effectief te stoppen. De meest gebruikte voeding voor dit doel is een dieet vol vitaminen, mineralen en andere essentiële ingrediënten, maar weinig mensen hebben het geduld om altijd zorgvuldig te controleren wat ze eten. Daarom is het zo belangrijk om de supplementatie aan te vullen met het gebruik van de beste beschikbare preparaten, zoals Profolan. De meningen hierover zijn op veel websites te vinden, maar het lezen van de compositie zelf moet ons ervan overtuigen dat we te maken hebben met een revolutionaire aanvulling, uitsluitend gebaseerd op wat de natuur ons het beste geeft. Extracten van vele kruiden, verzameld in ideaal geselecteerde doses, vormen een unieke factor Grow 3, die DHT net zo goed aankunnen als de hierboven beschreven stoffen. In tegenstelling tot hen Profolan is volledig veilig, heeft geen bijwerkingen en bevat:

 • een brandnetel die haaruitval effectief stopt, praktisch ongeacht de oorzaak. Het zit vol met vitaminen C, E en A, die niet alleen het haar voeden, maar ook de hoofdhuid en heilzame mineralen zoals zink, ijzer, calcium, fosfor en kalium,
 • veldpaardenstaart, vol met gemakkelijk opneembaar silica, het belangrijkste haarbouwmateriaal, waardoor het sterk en elastisch is. Silica maakt uw haar nooit meer broos en broos, zodat u gespleten punten kunt vergeten.
profolan 2 300x200 2

Slechts twee tabletten per dag zijn voldoende om na slechts 2 – 3 weken een verhoogde hergroei van nieuwe haren waar te nemen, snel dikker wordend, glanzend met een volle glans en verrukkelijk met intensieve kleuringen. Dit wordt ook vergemakkelijkt door het gehalte aan taurine, volledige keratine en l – cysteïne, aminozuren die het haar versterken, de natuurlijke regeneratie versnellen en het bestand maken tegen alle ongunstige factoren. De volledige behandeling zal slechts een paar maanden duren, en Profolan aan de beste prijs kan direct bij de fabrikant worden gekocht, door het plaatsen van een bestelling via webpagina. De kosten van één pakket van 60 tabletten is 49 €, maar het zal beter zijn om meer tabletten te bestellen en slechts de helft van de prijs te betalen.