Zodra het leek me dat om gewicht te verliezen, hoef je alleen maar weinig te eten – 3 kleine maaltijden per dag en bij voorkeur geen diner. Niets is meer verkeerd, door niet te eten, of door te weinig en te weinig te eten en te weinig en te zelden, zullen we onszelf meer kwaad dan goed doen.

Veel mensen hebben al deelgenomen aan een hongerstaking of zeer strenge diëten. Wanneer we beginnen om het lichaam te voorzien van te weinig calorieën, ja, in eerste instantie bereikt het de reserves in de vorm van geaccumuleerde lichaamsvet, die wordt weerspiegeld in gewichtsverlies, maar op de lange termijn deze manier van gewichtsverlies brengt verlies, en niet profiteren. Als we klaar zijn met ons dieet en meer gaan eten, leest het lichaam dit als een signaal dat het eindelijk de voorraad kan aanvullen. In een defensieve reactie tegen verdere voedselbeperkingen begint hij ze nauwgezet op te stapelen. We winnen weer aan gewicht en het is sneller dan we zouden verwachten.

De enige rationele voeding tijdens het gewichtsverlies is een regelmatige, evenwichtige en caloriearme maaltijd om de 3 uur. Op deze manier wordt ons lichaam niet gedwongen reserves op te slaan, omdat het voortdurend van voedsel wordt voorzien. De stofwisseling zal harmonieus en efficiënt zijn. We mogen niet vergeten om de juiste producten en gerechten te kiezen.