Iedereen die worstelt met het probleem van overmatig haarverlies weet dat het uiterst moeilijk is om het te bestrijden. Het is geen aanvaardbaar fenomeen, vooral niet omdat het zowel mannen als steeds meer vrouwen treft. Het is hier niet de regel dat kaalheid alleen voorkomt bij mensen van middelbare leeftijd en ouderen, steeds vaker bij haaruitval en bij jongeren, zelfs in de puberteit. Het stoppen van alopecia vereist meestal het gelijktijdige gebruik van een aantal maatregelen, met name farmacologische maatregelen met bewezen en bewezen effecten. Dit kunnen bijvoorbeeld tabletten zijn of populaire rommel, maar eerst moet u zorgen voor een goede haar- en hoofdhuidhygiëne. Dankzij hun samenstelling zijn geschikte cosmetica in staat om het dunner worden van het haar te stoppen, en ik heb besloten om Novoxidyl te proberen, een tweefasige behandeling in de vorm van shampoo en tonic, die vooral bedoeld is om beschadigde haarbollen weer op te bouwen.

Alopecia – wat zijn de belangrijkste factoren die ervoor zorgen dat we in een snel tempo haar gaan verliezen

Zoals ik al zei, kan niemand accepteren dat zijn eerder weelderige kapsel meer en meer klaringen begint te krijgen, met toenemende rondingen en kaalheid boven op het hoofd. Dit gebeurt meestal heel snel en dit zou ons onmiddellijk zorgen moeten baren en de wens moeten wekken om te weten te komen wat de oorzaak is. We zijn niet altijd in staat om zelf te bepalen waarom ons haar uitvalt, dus het is de moeite waard om een bezoek aan een triage-arts te overwegen, en ik ben bereid om de hulp van zo’n specialist in te schakelen. Hij was het die me liet zien welke veranderingen ik moest aanbrengen om mijn haaruitval te stoppen en ik leerde van hem dat het door verschillende, vaak zelfs verrassende oorzaken kan worden veroorzaakt.

Alles wat van invloed kan zijn op versneld haarverlies:

 • Genetische factoren, en het waren deze factoren die mijn grootste verbazing wekten, omdat ik niet verwachtte dat alopecia erfelijk kon zijn. Nu ik weet dat ik door de jaren heen naar de toenemende kaalheid van mijn vader en grootvader keek, kon ik thuis hetzelfde verwachten en me er van tevoren op voorbereiden;
 • een ongeschikt dieet, dat overigens niet alleen overgewicht of obesitas kan veroorzaken. Ik klaag er niet over, maar de tricholoog wees me op de voedingsfouten, die ook voor zwakte en dus voor haaruitval zorgden. Ik heb een voedingsdeskundige geraadpleegd en alle bewerkte voedingsmiddelen, fastfood, de meeste snoepjes, stimulerende middelen en overtollig zout zijn van mijn menu verdwenen. Ik heb het vervangen door producten die rijk zijn aan vitaminen en mineralen voor de gezondheid van de huid en het haar, die ook worden geleverd door groene thee, die ik drink in plaats van grote hoeveelheden sterke zwarte koffie;
 • stress, die onmiddellijk moet worden verminderd omdat onbehandeld een van de oorzaken van onze alopecia kan zijn;
 • hormonale stoornissen, die tegen alle verwachtingen in niet alleen bij vrouwen voorkomen, bijvoorbeeld tijdens de menopauze, maar ook bij mannen die na veertig jaar beginnen te klagen over de gevolgen van andropaus, vaak zonder dat ze zich het bestaan ervan realiseren. Ze beïnvloeden echter het niveau van testosteron en de ongecontroleerde mutatie in dihydrotestosteron, kortweg DHT genoemd. Deze vorm van het belangrijkste mannelijke hormoon vormt de grootste bedreiging voor de haarfollikels en leidt zelfs tot onomkeerbare schade;
 • andere naast elkaar bestaande ziekten en de medicijnen die we voor hen gebruiken. Het symptoom van deze vele kwalen, zoals schildklierproblemen, lupus erythematosus of andere auto-immuunziekten of huidziekten, is juist haaruitval. Dit fenomeen kan ook een van de bijwerkingen zijn van de geneesmiddelen die momenteel worden gebruikt, dus we raden u aan de bijsluiters zorgvuldig te lezen, vooral wanneer ze worden gebruikt voor de behandeling van hypertensie, depressie, schimmelinfecties of populaire antibiotica;
 • onze eigen fouten die bestaan uit onjuiste haarverzorging, wassen met slecht geselecteerde shampoos, drogen met een stijltang of droger, en het voortdurend binden met een sterke rubberen band die geleidelijk aan leidt tot haaruitval.

Novoxidyl – is deze shampoo aanbevolen door cosmetologen en kaalheidsspecialisten het gebruik waard?

Novoxidil

Omdat mijn haar de laatste tijd te veel is gaan uitvallen, heb ik besloten om het proces te stoppen met een tweedelige behandeling. De Novoxidyl shampoo was natuurlijk de eerste om te gaan, en ik heb hem vervangen door de shampoo die ik elke dag gebruik. Natuurlijk was het geen spontane en ondoordachte beslissing, ik had al eerder de internetfora doorzocht en aangemoedigd door de positieve feedback die ik besloot om het op mezelf te proberen. De shampoo is verkrijgbaar in een klein flesje van slechts 200 ml en heeft volgens de fabrikant een romige, vrij fijne textuur. Wanneer het op het haar wordt aangebracht, produceert het vrij veel schuim, verspreidt het zich zonder enig probleem en heeft het een volledig neutrale pH-waarde van 5,5. De beschrijving van de samenstelling is, zoals in de meeste van dit soort producten, uitgebreid, maar ik heb twee werkzame stoffen opgemerkt, waardoor Novoxidyl verondersteld wordt haaruitval te stoppen en nieuwe haargroei te ondersteunen:

Triaminodil

Een unieke, door de fabrikant gepatenteerde stof, klinisch getest, met eigenschappen die gunstig zijn voor de goede werking van haarbollen en -follikels. De werking ervan komt onder meer neer op het reguleren van de talgafscheiding, die in grote hoeveelheden vettige haren en hoofdhuid kan veroorzaken, wat ook seborroïde alopecia kan veroorzaken. De Triaminodil heeft ook een positief effect op de bloedtoevoer van de huid, vooral op het gebied van de haarfollikels, en creëert zo een ideale basis voor de snelle groei van sterk en gezond haar.

Zinkpyrithion

Deze hoofdactieve stof wordt vooral gekenmerkt door zijn anti-roos eigenschappen. In Novoxidyl vermindert het de overmatige activiteit van de Pityrosporum ovale familie, die verantwoordelijk is voor roosvorming. Zinkpyrithion dringt met talg direct door in het schimmelcelmembraan en vernietigt het, waardoor het lang na het wassen van het haar blijft werken.

Door regelmatig shampoo te gebruiken voor de komende weken, merkte ik dat mijn haar wat dikker werd en het leek alsof het langer vers bleef. Het kan gebruikt worden voor de dagelijkse verzorging, hoewel je moet wennen aan een zeer specifieke, medische geur die ik niet helemaal kon accepteren. Omdat het een neutrale pH-waarde heeft, veroorzaakt het geen irritatie en wordt het haar iets hanteerbaarder, maar de groei was veel te traag voor mij.

Novoxidyl – als de tonic die bedoeld is om dagelijks in de hoofdhuid te wrijven zo effectief blijkt te zijn als ik had verwacht

Ik moet zeggen dat de shampoo zelfs effectief bleek te zijn, hoewel hij niet volledig voldeed aan de eisen die ik eraan had gesteld. Ik heb echter de verpakking gebruikt om hem volledig te legen en heb wat haargroei opgemerkt, en heb besloten om te helpen met de Novoxidyl tonic. Het wordt ook aanbevolen in staten van overmatig haarverlies en is gebaseerd op de synergetische werking van maar liefst 3 actieve factoren in verschillende delen van de haarbol. Net als de shampoo bevat deze Triaminodil die hierboven is beschreven, en u zult deze ook vinden:

Eskulina

Het is een extract dat wordt verkregen uit kastanjebomen, namelijk de schors, die veel genezende eigenschappen heeft. De samenstelling bevat saponinen, flavonoïden, mineralen en koolhydraten die een gunstig effect hebben op de gezondheid en het uiterlijk van ons haar. Dankzij hen versterkt esculine de bloedvaten, ook op de hoofdhuid, waardoor de bloedtoevoer en de zuurstoftoevoer verbetert en de haarbollen beter worden gevoed. Het helpt ook om de symptomen van ontsteking en irritatie te verlichten, wat bij onbehandeld haar ook leidt tot verzwakking en verlies.

Laurinezuur

Vanzelfsprekend voorkomend in de vrucht van de kokosnoot, waarvan wij bijvoorbeeld zeer gezonde en voor consumptie aanbevolen kokosolie maken. De werking van laurinezuur kan worden beschouwd als veelomvattend, het verlaagt onder andere het niveau van LDL-cholesterol in het bloed, wat een belangrijk element is in de strijd tegen overgewicht. In tonicum, Novoxidyl fungeert als een belangrijke blokker van testosteron conversie in zijn gevaarlijke ras, dat wil zeggen de genoemde DHT, dihydrotestosteron. Dit betekent dat niets de haarfollikels verstoort, dat het kapsel geleidelijk aan zijn vroegere dichtheid kan terugkrijgen en dat de regelmatige toevoer van dit zuur de hoeveelheid afgescheiden talg vermindert, waardoor het haar minder vettig wordt.

Ik heb de tonic een maand lang gebruikt en wrijf het elke dag grondig in de hoofdhuid. Ik moet toegeven dat het een nogal intense, ditmaal kruidengeur heeft, waar ik moeilijk weer aan kan wennen. De relatief lichte textuur maakt het gemakkelijk om het haar gelijkmatig te verdelen zonder dat er sporen van het haar achterblijven, en de vorm van de fles maakt het ook mogelijk om een zorgvuldig afgemeten dosis tonic op het hoofd te gieten. Ik geloofde niet echt in de effectiviteit van de shampoo, maar ik besloot het opnieuw te gebruiken. Het haarverlies werd verminderd, zij het opnieuw onbeduidend, met slechts enkele procenten, en de beste resultaten werden bereikt door het te wrijven in een uur voor het wassen van mijn hoofd. Als ik de effecten van beide Novoxidyl producten samenvat, kan ik zeggen dat ze vrij goed hebben gewerkt voor mijn dagelijkse haar- en hoofdhuidverzorging. Als het gaat om het voorkomen van haaruitval en het ondersteunen van nieuwe haargroei, zocht ik verder en vond de Profolan tabletten die het beste omgaan met mijn kaalheid.

Profolan – pillen tegen alopecia met 100% natuurlijke, plantaardige samenstelling

Profolan

Om eerlijk te zijn heb ik er genoeg van om mijn kaalheid te behandelen met shampoos en het in mijn hoofdhuid te wrijven. Ik zal hun effectiviteit natuurlijk niet ontkennen, want het is mijn subjectieve evaluatie, maar ze zijn te omslachtig voor mij om te gebruiken. Ik geef zeker de voorkeur aan tabletformuleringen, die niet alleen de uitwendige symptomen van de ziekte, d.w.z. haaruitval, aantasten, maar ook de bron van het probleem in de diepere lagen van de huid bereiken. Iemand zou me natuurlijk kunnen beschuldigen van een belasting van het spijsverteringsstelsel, maar ik heb haast om meteen uit te leggen dat Profolan, dankzij zijn natuurlijke samenstelling, 100%veilig is en geen neveneffecten veroorzaakt. De fabrikant heeft alle werkzame stoffen van plantaardige oorsprong geselecteerd en is verantwoordelijk voor de effectiviteit van elke tablet:

 • Brandnetelextract, een kruid dat veel gebruikt wordt in de geneeskunde en als ingrediënt in veel cosmetica, is bedoeld om enerzijds haaruitval te voorkomen en anderzijds de haargroei te versnellen. Dit is mogelijk dankzij de rijkdom aan voedingsstoffen die brandnetel in zijn samenstelling heeft, die voornamelijk vitaminen en mineralen zijn. De belangrijkste zijn B-vitamines: B1 (thiamine), talgregulator, B2 (riboflavine), de beste barrière die het haar beschermt tegen de weersomstandigheden en zijn volledige gezondheid herstelt, B5 (pantotheenzuur), het conditioneren van een goede keratinesynthese, het voeden van het haar over de hele lengte. Afgezien daarvan bevat de brandnetel vitamine A, die tot taak heeft de structuur van het haar te versterken om te voorkomen dat het breekbaar wordt en vitamine C, ascorbinezuur, bevat. Zijn functie, als sterke antioxidant, is het verwijderen van vrije radicalen en het ondersteunen van de productie van een van de haarbouwstenen, namelijk collageen. De samenstelling wordt afgesloten door mineralen: silicium, ijzer, zink, kalium en fosfor, en al deze stoffen maken het mogelijk om vrijwel alle soorten alopecia, zelfs androgene alopecia, aan te pakken;
 • het extract van de paardenstaart, dat de belangrijkste bron van silicium is, namelijk de meest heilzame vorm, gemakkelijk geabsorbeerd siliciumdioxide. Dit is het materiaal dat verantwoordelijk is voor de juiste interne en externe structuur van elk haar, waardoor breuk en gespleten haarpunten worden voorkomen. Daarom moet het niet alleen met een dieet worden geleverd, maar ook in de vorm van supplementen zoals Profolan;
 • aminozuren, l – cysteïne en taurine, die beide essentieel zijn in de effectieve strijd tegen progressieve alopecia. Ze vertragen alle huidverouderingsprocessen, genezen huidinfecties en ontstekingen, zorgen voor vocht en geven uw haar een uitzonderlijke glans en zachtheid;
 • biotine, oftewel vitamine B7, die ook te vinden is onder de naam vitamine H. Zijn primaire taak is het reguleren van de productie van vitamine C en het functioneren van de talgklieren van de huid. Hierdoor worden we niet bedreigd door de hierboven genoemde seborrhea, de huid wordt altijd goed gehydrateerd en gevoed, dankzij de snelle groei van nieuwe sterke, dikke haren.

Profolan – een uitgebreide actie als geen ander haargroeisupplement

Het overgrote deel van de plant en de 100% natuurlijke samenstelling van Profolan heeft een effect dat geen enkel ander supplement van dit type kan bieden. Door de aanbevolen dagelijkse dosis van 2 tabletten per dag in te nemen, zullen de eerste positieve veranderingen al na 2 – 3 weken worden opgemerkt in de vorm van nieuwe haren die op kalende plaatsen verschijnen. Een volledige, zes maanden durende behandeling zal resulteren in zulke spectaculaire effecten als:

 • Het stoppen van haaruitval, om welke reden dan ook;
 • gezonde, perfect gevoede huid die de basis vormt voor de goede werking van haarbollen en follikels, en deze set voedingsstoffen zorgt ook voor de afwezigheid van acne;
 • sterk nieuw groeiend haar, onbreekbaar, met een structuur die het beschermt tegen alle negatieve externe factoren, terwijl het de bestaande versterkt.

Als u uw kaalheid wilt vergeten en uw haar terug wilt krijgen, ga dan naar de website van de fabrikant en bestel de Profolan met de nieuwste promoties. Het is momenteel beschikbaar als een collectief pakket dat bestaat uit verschillende pakketten tegen de laagste prijs op de markt.

Profolan tabletten