obstilax 01

Maagproblemen, groter of kleiner, vergezellen ons bijna dagelijks, en de meeste daarvan zijn helaas onze eigen schuld. Kwaaltjes zoals indigestie of de meest vervelende winderigheid worden voornamelijk veroorzaakt door een ongeschikte, te zware voeding, die ons spijsverteringsstelsel te zwaar belast. Het beïnvloedt vrijwel onmiddellijk de darmwerking en wanneer de verstopping begint, is het noodzakelijk om te zoeken naar een middel om het legen te vergemakkelijken, en een van de meest gebruikte is Obstilax, maar niet volledig veilig en effectief.

Constipatie – oorzaken en symptomen

zaparcia 300x200 1

In de eerste plaats is het belangrijk om te beseffen dat terugkerende constipatie niet iets is wat we kunnen negeren en dat het meestal te wijten is aan onze eetfouten die problemen veroorzaken bij het dagelijks legen. Een gezond persoon die twee keer per dag gemiddeld 5 tot 7 dagen per week in de buik zit, dus elke afwijking van deze regel moet al een reden tot bezorgdheid zijn. Als deze frequentie terugvalt tot 2 – 3 bezoeken in een toilet per week, kunnen we spreken van constipatie, wat zich uit in winderigheid en steeds grotere pijn in de buik. Het lijkt erop dat er maar één soort ziekte bestaat, maar in werkelijkheid verdelen we haar in drie basisgroepen:

 1. Ook de psychologische verstopping is een gevolg van de manier van leven en problemen met het legen worden hier veroorzaakt door stress, voortdurend tijdgebrek of terughoudendheid om in een openbare ruimte toiletten te gebruiken;
 2. Constipatie veroorzaakt door gelijktijdige andere ziekten in het maagdarmkanaal. Ze kunnen ook worden veroorzaakt door hypothyreoïdie, slechte stofwisseling of neurologische veranderingen.
 3. Functionele verstoppingen veroorzaakt door darmaandoeningen, met name hun peristaltiek en de medicatie die voor deze ziekte wordt gebruikt.

Obstilax – niet volledig veilige samenstelling

Het is het beste om verstopping in het beginstadium te voorkomen, wanneer de symptomen niet zo ernstig zijn. Zeker, het belangrijkste zal zijn om het dieet te veranderen, alle moeilijk verteerbare producten te verwijderen uit het, maar wanneer we deze pijn en de karakteristieke druk in de maag voelen, bereiken we vaak voor Obstilax, waarvan het gebruik, echter, een bepaalde, en niet onbelangrijk risico inhoudt.

Volgens de aanbeveling van de fabrikant veroorzaakt het geen bijwerkingen, wat echter in tegenspraak is met de samenstelling van het preparaat, waarin we naast volledig veilige ingrediënten ook andere, op zijn minst controversiële, ingrediënten kunnen vinden. Eén tablet bevat onder andere:

 • senes
  extract van Senesu-bladeren
  , afkomstig van fruit en bladeren van sapodillo’s, waarvan de geneeskrachtige eigenschappen al in de 10e eeuw bekend zijn, en oorspronkelijk gebruikt in Arabische landen, vanwaar het ook op ons continent werd gevonden. De bladeren van de plant bevatten sennosiden die een sterk laxerende werking hebben dankzij de stimulering van de darmperistaltiek, waardoor de voedselinhoud die erin gedeponeerd is, beter kan bewegen en het legen vergemakkelijkt. Dit ingrediënt is het onderwerp van talrijke discussies door specialisten, die erop wijzen dat het in grote hoeveelheden zeer verslavend kan zijn, en zelfs andersom kan werken, wat kan leiden tot nog sterkere constipatie, krampen en buikpijn;
 • korzeń cykorii
  Cichoreiwortelextract
  , waartegen u geen bezwaar kunt hebben, is een rijke bron van vele voedingsstoffen die onze gezondheid ten goede komen. Een daarvan, de belangrijkste bij de behandeling van constipatie, is inuline, een natuurlijk probioticum dat zowel de darmen als het hele spijsverteringsstelsel beschermt tegen gevaarlijke ontstekingsziekten. Inuline stimuleert ook de ontwikkeling van een normale darmflora, verwijdert alle gifstoffen en stimuleert de lever om de galafscheiding te verhogen. Cichorei bevat ook een grote hoeveelheid voedingsvezels, die essentieel zijn voor een goede spijsvertering.

Obstilax – Dosering, effecten en bijwerkingen

obstilax 02 300x167 1

Het supplement is alleen bedoeld voor gebruik door volwassenen, en de aanbevolen dosis is slechts 1 tablet per dag, ingenomen op elk moment van de dag, hoewel het beter is om het ‘s avonds in te nemen en veel water te drinken. Obstilax kan tot 2 weken worden ingenomen en als de symptomen na deze tijd aanhouden, moet u een arts raadplegen. Hier komt het volgende risico-element aan de orde, omdat op senessa gebaseerde maatregelen alleen op ad hoc-basis moeten worden genomen en in veel situaties is het beter om ze te vermijden. Dus wat als de darmwerking kan worden verbeterd wanneer een overdosis Senesu zeer ernstige bijwerkingen heeft, is het absoluut verboden om het te gebruiken:

 • in ontsteking van de dikke darm;
 • in nier- en cardiovasculair falen;
 • tijdens zwangerschap en borstvoeding, omdat het de gezondheid en zelfs het leven van een kind in gevaar kan brengen;
 • tijdens de menstruatieperiode;
 • in ontstekingstoestand van de zenuwklieren;
 • met rectale spataderen en darmbloedingen.

Senen kunnen ook een oorzaak worden van andere ziekten, die onder andere ernstige verstoringen in het water- en elektrolytmetabolisme van het lichaam veroorzaken, wat zelfs tot hematurie of proteïnurie kan leiden. Deze ziekten kunnen de hartfunctie van het hart nadelig beïnvloeden, wat een verstoring van het hartritme kan veroorzaken.

Fibre Select – een veilig en effectief alternatief?

Zoals je kunt zien uit de bovenstaande voorbeelden, kan Obstilax soms meer kwaad dan goed doen, dus is het beter om te zoeken naar een andere manier om snel en veilig van vervelende constipaties af te komen. Een waarvan de toepassing geen bijwerkingen met zich meebrengt is Fibre Selectgebaseerd op plantaardige ingrediënten zoals…:

 • het hierboven beschreven cichoreiwortelextract;
 • Appelvezels;
 • lijnzaadvezel,
 • het lancetvormige oma’s zaadschil-extract van de grootmoeder.

Fibre Select kan snel alle spijsverteringsaandoeningen aan, ontdoet het lichaam van giftige stoffen, reguleert de spijsverteringsprocessen, de stofwisseling, het slechte cholesterolgehalte in het bloed en ondersteunt een effectieve behandeling tegen gewichtsverlies. Het kan worden gekocht via website de producent, tegen lage prijzen, profiteert van vele aantrekkelijke promoties.

Fibre select opgelost in een glas