Het OXY-dieet staat bekend als een alternatief voor het eiwitdieet. Verschillende van de veranderingen die zijn aangebracht om de negatieve effecten van een eiwitdieet te vermijden. Het OXY-dieet draagt echter bij aan een vrij expressieve gewichtsvermindering. Om deze reden is het de meest populaire manier om gewicht te verliezen. Lees het artikel en ontdek de regels, effecten en meningen over het OXY-dieet.

OXY Diet – waar gaat het allemaal om?

Dukan’s dieet, d.w.z. proteïne-effecten, geeft onmiddellijk resultaat, maar draagt helaas ook het risico van ongewenste bijwerkingen, zoals nier- en leverfalen. Bovendien is het zeer monotoon en draagt het gebruik ervan bij tot het tekort aan zeer belangrijke vitaminen en micro-elementen. Het kan de stemming nadelig beïnvloeden, het lichaam verzuren of leiden tot constipatie en uitputting van het lichaam. Het resulteert ook vaak in het yoyo-effect. Dergelijke nadelige bijwerkingen kunnen worden voorkomen door een betere versie van het eiwitdieet te gebruiken, namelijk het OXY-dieet, dat ook zal bijdragen aan de spectaculaire verbranding van extra ponden.

Het menu van het OXY-dieet tijdens het gewichtsverlies is zeer variabel en hangt af van de specifieke fase van het dieet waarin we ons bevinden. Het is verdeeld in vier delen, die elk 7 dagen duren. Een zeer belangrijk ingrediënt tijdens het aanbrengen is OXY shake, dat in de tweede fase verschijnt. Het is een mengsel van kefir of karnemelk met veenbessen en zemelen. We drinken het elke dag voor een tweede ontbijt of een middagsnack.

De shake formule in het OXY-dieet is niet per ongeluk ontworpen. Veenbessen hebben een positief effect op de urinewegen en minimaliseren het risico op aandoeningen. Daarnaast zijn veenbessen en zemelen een bron van koolhydraten en voedingsvezels. Daarom geeft het ons vitale energie en heeft het een positieve invloed op onze mentale en fysieke conditie. Deze ingrediënten stimuleren ook de spijsverteringsprocessen van voedsel en elimineren verstoppingen. Door middel van OXY shake bieden wij ons lichaam bescherming tegen de bijwerkingen van een eiwitdieet.

OXY-dieetstadia

  • Fase I van het OXY-dieet – dit is een detox. We bereiden ons lichaam voor op gewichtsverlies. We sluiten alle calorierijke producten uit van onze menukaart en introduceren licht verteerbare, vetarme en koolhydraatarme voedingsmiddelen. Cocktails, waarin we vers fruit en rauwe groenten gebruiken, overheersen. Tijdens deze periode wordt ons lichaam zeer intensief gereinigd van alle toxines en schadelijke stoffen, wat zich voorbereidt op de intensieve verbranding van vetweefsel, die in verdere fasen plaatsvindt.
  • Fase II van het OXY-dieet – Verschijnt onder de naam vetverbranding. In dit stadium zullen we beginnen met het zeer intensief verbranden van vetweefsel. Tijdens één maaltijd drinken we OXY shake en de overige vier bestaan uit groenten, magere zuivelproducten, karnemelk, yoghurt, kefirs, mager vlees, cottage cheese, vis, eieren en zeevruchten.
  • Fase III van het OXY-dieet – Het heet steppe. Tijdens deze periode van het dieet verbranden we de hele tijd vet, maar we consolideren ook de resultaten die we al bereikt hebben. Op het menu staan ook producten die rijk zijn aan plantaardige eiwitten, zoals bonen, tuinbonen, erwten, kikkererwten en soja.
  • Fase IV van het OXY-dieet – In evenwicht brengen. In dit laatste proces van het OXY-dieet verminderen we regelmatig de consumptie van eiwitten en vervangen we ze door andere voedingsstoffen, wat de mogelijkheid van het yoyo-effect voorkomt. Het is nu mogelijk om volkorenbrood, havervlokken, grutten en fruit aan het menu toe te voegen.

De initiatiefnemers van het OXY-dieet bevelen ook een stabilisatiefase aan. Het doel is om te beschermen tegen een verhoogde terugkeer van overgewicht en om de tot nu toe behaalde resultaten te behouden.

OXY dieet – hoe ziet het menu eruit?

Het OXY-dieet is individueel ontworpen en is een afslanksysteem dat online kan worden gekocht. Op basis van de door ons verstrekte informatie, zoals gewicht, leeftijd of doel, wordt een menu gecreëerd. U vindt er ook een boodschappenlijstje en recepten voor gerechten, gerangschikt door een specialist.

Het menu in het OXY-dieet bestaat voornamelijk uit magere zuivelproducten, peulvruchten, mager pluimveevlees, vis, groenten zoals tomaten, courgette, sla, komkommers, broccoli, paprika’s, radijs, wortelen, selderij. Later in het dieet ook fruit: appels, grapefruits, bessen, peren, watermeloen, mozzarella en fetakaas, grutten, volkoren rijst, graanzemelen en havervlokken.

OXY-dieet – effecten van gebruik en meningen van de consument

De resultaten zijn ongeveer 5 -10 kg, maar het hangt af van het gewicht, hoe meer we wegen, hoe meer we zullen we gewicht verliezen op dit dieet. De meningen over het OXY-dieet zijn verrassend positief. Mensen die voor deze vorm van gewichtsverlies hebben gekozen, prijzen vooral de verscheidenheid aan maaltijden en het feit dat ze zijn afgestemd op elke persoon afzonderlijk. Dergelijke aspecten hebben ook bijgedragen tot een afname van het belang ervan. Grotere groepen gebruikers zagen constante visuele veranderingen, maar er zijn ook mensen die na afloop van de OXY-behandeling twee keer zoveel gewicht kregen. Hetzelfde geldt voor bijwerkingen zoals vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, nierfalen en verslechtering van de stemming – in sommige komen ze voor en in andere niet.

Kortom, het OXY-dieet is vrij divers in vergelijking met andere diëten van dit type, maar bovenal is het effectief. Ik denk dat het grote voordeel is dat we niet verhongeren en geen enkele voedingsgroep eten, wat van invloed is op het doorzettingsvermogen van degenen die het gebruiken. Ik denk dat het een ideaal alternatief is voor populaire maar te radicale banaan-, eiwit- of tomatendiëten. Het gevaar bestaat echter dat het gehalte aan voedingsstoffen wordt beperkt, wat tot negatieve neveneffecten kan leiden.

Het nadeel voor sommigen van hen kan de prijs van een dergelijk abonnement zijn. Dit zijn kosten van ca. 12 €. Uit eigen ervaring moet ik echter zeggen dat dit een prijs is die deze dienst waardig is en dat het de moeite waard is om in onszelf te investeren, want we hebben een reële kans op duurzame effecten.

Op deze pagina kunnen we een dieet kopen. Het aanbod omvat basis OXY Classic, maar ook OXY Vege en OXY Vege Vis. De laatste twee zijn ontworpen voor vegetariërs, waarvoor ik dit dieet kan aanbevelen. Dit wordt bevestigd door de individuele benadering van mensen die dit dieet kopen.

Om nog betere resultaten te bereiken, raad ik ook het gebruik van een passende aanvulling aan. Neem een kijkje hier en u zult zien wat zijn de meest effectieve vetverbranders op de markt.