Pilates is op dit moment een van de volgende de meest populaire trainingsmethoden gekozen door vrouwen. Natuurlijk wordt het ook getraind door mannen, maar het is seks. …de vrouw wedt graag op hem. Geen wonder, het is geweldig. een manier om het hele lichaam te versterken en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de voldoende ontspanning, en dus een goede ontspanning om er een goed gevoel over te hebben. Het dagelijkse leven geeft ons vaak een moeilijke tijd en van tijd tot tijd…. totdat ons lichaam gekalmeerd moet worden. De Pilates helpt u bij het houden van de balans tussen werk en rust. Wat meer is, het maakt het mogelijk om het verbeteren van het uiterlijk van het silhouet en kan door bijna elke persoon worden uitgevoerd. Ideaal voor degenen die zich in een zittende modus bevinden. en ze willen breken met routine, maar ze houden niet van oefenen. …intens. Wat is pilates, wat zijn de effecten ervan en waarom? is het de moeite waard om hem te trainen?

Pilates – wat is het?

De Pilates is een trainingsmethode ontwikkeld door Joseph Pilates, die zelf last had van rachitis en zijn fysieke beperkingen wilde overwinnen. In 1920 zette hij een systematische opleiding op die hem hielp zijn bewegingsvrijheid te ontwikkelen en zijn spieren te versterken. Hij hield zo van regelmatig sporten dat hij een atleet werd.

gymoefeningen

Tijdens de Eerste Wereldoorlog, Pilates werkte als vrijwilliger met mensen met een handicap, het bouwen van een voor hen, revalidatieapparatuur. Na de oorlog verzamelde hij waar hij in geslaagd was…. en zijn idee op grotere schaal verspreiden. Zijn trainingssysteem won al snel aan populariteit onder de dansers, fysiotherapeuten, chirurgen of chiropractors. Methode in is verder verbeterd, en zelfs vandaag de dag zijn er nog steeds verschillende Innovatieve pilates-oplossingen.

Pilates helpt u uw spieren te versterken Het is een combinatie van verschillende trainingstechnieken.

pilates-opleidingsprincipes

Opleiding Doeltreffendheid pilates is gebaseerd op 6 principes die in acht moeten worden genomen om te komen tot droomresultaten.

Ademhaling

Speciale ademhalingstechniek (inademing) lucht met onze neuzen, we ademen uit met onze monden) maakt het mogelijk om een volledige uw ademhaling onder controle te houden en uw eigen prestaties te verbeteren, om ervoor te zorgen dat de longen volledig worden gebruikt.

Concentratie

Focus op elke activiteit beweging stelt ons in staat om volledige controle te krijgen over de beweging.

Centrifugeren

Elke beweging moet beginnen met het centrum van ons lichaam, de buikspieren.

Controle

Het is zeer belangrijk om te controleren elke beweging, gecombineerd met een goede ademhaling. Het belangrijkste is om een volledige het bewustzijn van het eigen lichaam.

Liquiditeit

De bewegingen die vlot verlopen, zullen ons helpen bij om harmonie en evenwicht te bereiken.

Nauwkeurigheid

Kwaliteit is belangrijker in de pilates, niet het aantal zetten. Wij zijn volledig gericht op techniek, die elk gebaar met volledige precisie maakt.

Pilates – voordelen

pilates training brengt de volgende voordelen met zich mee een hele reeks voordelen. Onder hen onderscheiden we ons:

 • Versterking van diepe spieren en verbetering van de houding;
 • vermindering van rugpijn en rugpijn;
 • een sterker en steviger lichaam;
 • de mobiliteit te vergroten;
 • verbetering van de flexibiliteit;
 • om de controle over je eigen lichaam te vergroten;
 • betere kracht en uithoudingsvermogen van de spieren;
 • om de bloedcirculatie te verbeteren;
 • vermindering van het risico op letsel en verwondingen tijdens andere soorten lichamelijke activiteiten;
 • om je te helpen je spieren in harmonie te ontwikkelen.

pilates training werkt goed als een individuele trainingsmodus, maar ook als aanvulling op uw krachttraining of cardio. Het wordt uitgevoerd door liefhebbers van hardlopen of fietstochten, omdat het aanzienlijk helpt om het lichaam te ontwikkelen, zodat we betere resultaten in de sportschool en in het veld kunnen krijgen.

Oefeningstypes pilates

Vanaf het moment dat de training werd gecreëerd door Joseph Pilates, deze methode is geëvolueerd en heeft een verscheidenheid van zijn ontwikkeld en ontwikkelde een verscheidenheid van zijn varianten. Hieronder presenteren we de 3 meest voorkomende.

Stott Pilates Pilates

Het combineert ademhaling, stretching en zachte vorm van gymnastiek. Een zeer eenvoudige en aangename vorm van beweging, ideaal voor beginners en voor mensen die ontspanning zoeken.

Pilates

Power Pilates Pilates

De combinatie van gymnastiek en geluiddemping van de geest. Basisoefeningen worden gebruikt om het uit te voeren. gymnastiek (rubbers, ballen, rollen).

Yoga Pilates

Combinatie van yoga en pilates. Uitgeoefend is flexibiliteit en vorm, gecombineerd met een gelijkmatige adem. en continue verkeerscontrole.

Pilates – voor wie?

Dankzij de grote veelzijdigheid van de pilates kan door vrijwel iedereen worden gedaan. Er zijn zeer weinig contra-indicaties met betrekking tot de prestaties van dit soort opleidingen. W Sommige pilates situaties zijn zelfs aan te raden.

Pilates voor rugpijn

Pilates versterkt de rugspieren, terwijl het de druk op de wervelkolom verlicht. Toont een hoog rendement aan in de strijd tegen chronische rugpijn veroorzaakt door een verkeerde houding en zittend werk. De oefeningen omvatten om de diepe spieren te laten werken die zeer belangrijk zijn bij om een goede houding te behouden.

Pilates wordt gebruikt als revalidatie… met een trauma. Atleten na verwondingen geven vaak op na verwondingen…. van de intensieve krachtsinspanning om te regenereren en beschadigde delen van het lichaam met behoud van hun vorm.

Pilates voor stress en gebrek aan energie

Het dagelijks leven is bevorderlijk voor de vorming van chronische stress. Werk en slechte weersomstandigheden zorgen ervoor dat we niet de energie en de bereidheid hebben om te leven. Ook de pilates kan ons daarbij helpen. Training ontspant de spieren en kalmeert de geest, wat de stress vermindert. De schepper zelf, Joseph Pilates, overtuigde zichzelf van de gezondheidseffecten van de training, die hem onder andere hielp in de strijd tegen astma. De Pilates ondersteunt uw welzijn en kan u effectief motiveren tot andere fysieke activiteiten, zoals zwemmen of hardlopen, terwijl het risico op letsel wordt verminderd.

Pilates voor beginners

Deze vorm van training is een geweldige manier om te testen onder mensen die nog nooit eerder hebben geoefend. Iedereen, kunnen degenen die nog niet eerder actief hebben geleefd hun avontuur beginnen…. met sport alleen van pilates. Een set oefeningen voor Beginners van pilates zal niet alleen helpen om de spieren te versterken en de kracht winnen, maar ook zorgen voor rust en ontspanning. Met veel stressverlichtende en kalmerende oefeningen pilates pilates Het zal ook een goede keuze zijn voor degenen die hun vrije tijd graag willen doorbrengen. oefenen die ze niet leuk vinden.

Pilates voor gewichtsverlies?

Kan je met de pilates gewicht verliezen? Als het trainingssysteem wordt gecombineerd met een gezond dieet en we het systematisch en licht uitvoeren, zal het ons helpen om het silhouet af te slanken en uit te snijden. Wat interessant is, in tegenstelling tot aërobe training of cardio type HIIT of Tabata, om de pilates te starten hoeft u niet fit en voorbereid te zijn.

Pilates – Contra-indicaties

Pilates is een van de de veiligste trainingssystemen, en toch hier en hier soms…. moet je voorzichtig zijn. Verwondingen na het ongeval, ernstige ziekten en operaties voordat ze aan de opleiding beginnen, moet een arts raadplegen die zal bepalen wat voor soort behandeling…. lichamelijke activiteit kan uitvoeren.

Als we oefenen onder de supervisie van instructeur, is het ook de moeite waard om hem te vertellen over onze kwalen en beperkingen. Zij moeten ook rekening houden met de volgende punten zwangere dames, vooral in het eerste kwartaal.

Contra-indicaties voor de teelt Pilatesu dit:

 • instabiliteit van de bloeddruk;
 • het risico van stolsels;
 • een wervelkolom;
 • van recente botbreuken;
 • acute ontsteking;
 • recente operaties, vooral in de buikholte;
 • geavanceerde osteoporose;
 • hernia’s onderscheiden;
 • zwangerschap (voornamelijk eerste trimester en risicozwangerschappen).

Kijk eens: Zwangerschapsoefening – zijn ze veilig?

Pilates – voorbeeldoefeningen

Pilates-baltraining

De Pilates is een universele training, in die zowel ontspanningsoefeningen als gymnastiek, met behulp van halters of trainingsballen. Er zijn veel variaties, dus de presentatie van een specifieke een trainingsplan kan moeilijk zijn. Hieronder vindt u enkele van de volgende voorbeelden basisoefeningen die je zelf thuis kunt doen. Dit is een kit voor beginners.

De benen rechtop tillen en ontkoppelen van de benen

Sta rechtop, til je knie op, en beweeg dan het been naar achteren tot het recht is, helemaal rechtgetrokken, helemaal door. tijd om de juiste houding aan te houden. In het begin u kunt een stoel of een paal met één hand ondersteunen, echter is het het beste om te proberen het evenwicht te bewaren met behulp van de spieren… buik. We herhalen de beweging meerdere keren, en doen dan hetzelfde op de het andere been.

Wieg

We zitten met gebogen benen in de knieën. We trekken de knieën naar de borst, en grijpen de benen in de dijen onder de met je knieën. We heffen onze voeten op de grond, halen diep adem en dan…. rol naar achteren zodat het hoofd de vloer niet raakt. Keer terug naar de uitgangspositie zodra de uitlaat is uitgeput. Herhalingen van bewegingen een tiental keren.

Armen en benen optillen

We zetten ons op in een knielende positie ondersteund, met een rechte rug, benen in de knieën gebogen onder een hoek van 90°. diploma’s. Hef je rechterhand recht voor en achter. je linkerbeen, de hele tijd rechtop blijven staan. We houden het vol…. maar een paar seconden, dan gaan we terug naar onze uitgangspositie en herhalen…. beweging, het veranderen van arm en been naar het tegenovergestelde.

Heuplift

We liggen op onze rug, onze handen…. met zijn benen gebogen in zijn knieën langs zijn romp…. We tillen de heupen naar boven, waardoor de billen strakker worden. We verblijven in een dergelijke positie voor een paar seconden, laat dan de heupen weer zakken. op de mat. We herhalen de beweging ongeveer 10 keer.

De bovenstaande oefeningen, zijn de basis pilates-reeks. Hoe meer we oefenen, des te meer kunnen we de lat voor onszelf hoger leggen. In het begin is het het beste om het advies van een instructeur aan te nemen, en we zullen zien dat na een tijdje…. In de tussentijd leren we onze eigen opleidingsplannen op te stellen.